Nem is tudtam, hogy van magyar alapítású karaténk. :)
Nem beszélve, hogy van magyar o'senseiünk is. Tudtommal Morihei volt o'sensei.
Hiába linkelsz be egy külföldi videót, az nem mérvadó!
Oké hogy megmutatja a stílust, de az edzés a lényeg.
Lehet hogy Budapesten megkapod azt amit elvársz, kiírod hogy milyen jó stílus, aztán meg Ferike lemegy a Bugaci edzésre a Rézműves pistához, aki a józsi mestertől tanulta!
Megvolt nyitva egy másik vidi, és én hülye azt néztem! :D
Hát ezzel Tysont is megvered!
Hát eléggé egy vegyes felvágottnak tűnik. Gyakorlatilag a wado-ryu karatéba beletették a magyar íjászatot, meg a japán kardvívást. A magyar visszacsapó íjjal történő íjászatnak, mi köze van a bushidohoz és a zen-hez? A barantába a magyar íj használata belefér, tiszta sor. De egy ennyire tradicionális full japán filozófiával átitatott (és nem kicsit erőltetett) stílusban magyar fegyverhasználat kicsit sem passzol ide. Legalább a kyudót építették volna bele, a kyudo amúgy budo-sport.
Ez a Zen-do Lovag duma pedig vicces, iszonyatosan erőltetett a filozófiájuk. Az edzésükről készült videó, hát nem nyűgözött le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!