Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen vélmeényetek van a...

Milyen vélmeényetek van a Goju-Ryu Karatéról?

Figyelt kérdés
Érdekelne, mert én jövőre kezdem el...
2010. jún. 17. 09:17
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Megnéztem a kedvedért a youtubon.Nekik is lent van a kezük,ami szerintem nem életszerű és nincs benne fejre ütés,ahogy láttam.

Ha ragszkodsz a Japán eredetű küzdősporthoz szerintem Kudo-ra menj.

2010. jún. 17. 14:53
 2/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de sajnos fogalmam sincs, hol vannak edzéseik budapesten belül. Néztem róla videőkat, tényleg sokkal jobb, mint a goju-ryu :)
2010. jún. 17. 18:54
 3/20 anonim ***** válasza:

Első vok

Nem tudom pesti vagy-e,de találtam Kudo edzést.

[link]

Egyébként az ilyen tradíconális stílusokban amiket kérdezel,szerintem túl nagy hangsúlyt fektetnek a mozdulatok szépségére,a hatékonyság és az egyéni stílus rovására.Tőlem távol áll,hogy egy száz évvel ezelőtt készűlt Japán mester fényképe előtt elmélkedjek,meghajoljak.Számomra ez ugyanolyan fúrcsa,mint amikor egy Európai harcos,Thai táncot mutat be meccs előtt.

Egyébként a karate hatékonyságáról utca bunyóban,itt olvashatsz.

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..

2010. jún. 17. 21:44
 4/20 anonim ***** válasza:
Oké budapesti vagy elírtam:).
2010. jún. 17. 21:45
 5/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) De sajnos ez hihetetlenül messze van, az odajutás nem megoldható, pláne, hogy iskolaidőben még nehezebb lenne ide eljutnom. Viszont nekem az elmélkedés nem probléma, fogékony vagyok az ilyen és ehhez hasonló dolgokra. :)
2010. jún. 18. 06:46
 6/20 A kérdező kommentje:
De azon kívül még milyen, utcán is jól alkalmazható küzdősportok vannak? A taekwondo számomra nem jó, egyik ismerősöm 2 éve jár edzésekre, és egyszerűen semmit nem tanultak. Szerinted a Judo megfelelő lenne?
2010. jún. 18. 06:51
 7/20 anonim ***** válasza:

A Judoval szerintem megint az a baj,hogy túl sok szabályt kell betartani és tilos benne sok minden.Az ilyen birkózós,ízület feszítős küzdősportban a Brazil jiujicu és a Sambo a leghatékonyabb.

Utcai bunyóhoz a legjobbak szerintem-Box,Kézitusa,Defendo,Boztepe Wing Tzun,Thai Box.

Egyébként nem csak ott van Kudo edzés,csak az első amit találtam.Google-Kudo BP:)

A magyarországi krav-maga oktatásról csak rosszat hallotam,azt sem ajánlom.

2010. jún. 18. 09:24
 8/20 A kérdező kommentje:
Ashahari karate! Most néztem róla videókat és ez végre valam i használható, gyors csapásos módszer. Kicsit össze-visszaság, de legalább nem olyan szabályos :) De a thai boxot is megnézem, erre nem is gondoltam, pedig nagyon sokat foglalkozok vele :)
2010. jún. 18. 09:38
 9/20 A kérdező kommentje:
Nos mégse xD a thai-box nem az én stílusom... a thai box és a goju-ryu karate a két véglet. De az ashihara egész jól tükrőzi ezt a kettő közti helyet, amit akarok :)
2010. jún. 18. 09:42
 10/20 anonim ***** válasza:

Nézd meg,szerintem elgondolkodtató a karaték hatékonyságát illetően.

http://www.youtube.com/watch?v=mlleDPgmDVM

http://www.youtube.com/watch?v=nCv8wClAC38

A gi-ben lévő a jitsus.Szerintem 80-90%ban így végződne mindíg:)

2010. jún. 18. 10:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!