Ha 13 évesen gyúrok akkor lehet csontgörbülésem? 30kg al szoktam csinálni a fekvenyomást bicepszre 15kg al edzek.
Ha 180 cm vagy nem lehet nagy gondod :D. A 30 kg bőven belefér, de ne terheld le az izmaidat, mert megrövidülnek és bekeményednek. Sokat nyújts, és lazits. Inkább a fekvőtámaszokat ajánlanám, mert mindíg az a legjobb, ha a saját súlyunkkal edzünk. A 15 kg nagyon-nagyon sok bicepszre, avval szerintem állj le!
Remélem segítettem...
Vörös Zoli világbajnonk testépítőnk 17 kilogrammos egykezesekkel edz a bicepszére, igazán jó erőbe lehetsz,miért nem indulsz versenyen??
na jó csak viccelte, nyugodtan edz!!szabályosan, reális!!súlyokkal mondjuk bicre egy tizest vegyél le.. !! ez az év legyen a tanulóéved, a gyakorlatok helyes tanulása, ideg izom kapcsolat,táplálkozás,így is nagy fejlődés mehet végbe,edz minden testrészt!!!
és kerüld a gyakori kérdéeket,találsz olyan oldalakast,fórumokat,amik a segítségedtre lesznek.
Szia !
Kicsit régebbi a kérdésed, de aktuális, mert még mindig fiatal vagy nagyon.
Nem lehet csontgörbülésed, edz óvatosan, ilyen szinten mint amilyen szinten te vagy, ebben a korban a fontos, hogy megtanuld érezni minden izmod és kontroláltan, izoláltan is tudd őket dolgoztatni.
Az ilyen nagy súlyokat, amivel alig 6-7 ismétlés megy felejtsd el de hamar. Olyan súlyokkal edz, amivel megy 30 ismétlés is vagy akár 50ig is felmehetsz, akkor kialakúl az izomérzet és nem baszod szét a még nem teljesen kifejlett izületed (Kiss Jenő MR.Universe sosem végzett alacsony ismétlést, mindig olyan súlyokkal edzett, amivel ment neki sok, egyenlőre te is tégy igy).
Kajáljál rendesen, aludj 9 órát is ha kell és olvasgass sokat a body.builder.hu-n. Még 1-2 évig a kajálásod fedezd a szükségleteket, majd később használhatsz kiegészitőket, amikor már jártas leszel a dolgokban.
Ne feledd, a kaja épiti az izmot.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!