Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ha 13 évesen gyúrok akkor...

Yayoy kérdése:

Ha 13 évesen gyúrok akkor lehet csontgörbülésem? 30kg al szoktam csinálni a fekvenyomást bicepszre 15kg al edzek.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 6. 20:33
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
THX
2010. ápr. 8. 16:51
 12/19 anonim válasza:

Ha 180 cm vagy nem lehet nagy gondod :D. A 30 kg bőven belefér, de ne terheld le az izmaidat, mert megrövidülnek és bekeményednek. Sokat nyújts, és lazits. Inkább a fekvőtámaszokat ajánlanám, mert mindíg az a legjobb, ha a saját súlyunkkal edzünk. A 15 kg nagyon-nagyon sok bicepszre, avval szerintem állj le!

Remélem segítettem...

2010. ápr. 9. 21:13
 13/19 anonim válasza:
Lehet csont görbülésed szóval vigyázz! ... xD
2010. ápr. 15. 01:18
 14/19 anonim ***** válasza:

Vörös Zoli világbajnonk testépítőnk 17 kilogrammos egykezesekkel edz a bicepszére, igazán jó erőbe lehetsz,miért nem indulsz versenyen??

na jó csak viccelte, nyugodtan edz!!szabályosan, reális!!súlyokkal mondjuk bicre egy tizest vegyél le.. !! ez az év legyen a tanulóéved, a gyakorlatok helyes tanulása, ideg izom kapcsolat,táplálkozás,így is nagy fejlődés mehet végbe,edz minden testrészt!!!

és kerüld a gyakori kérdéeket,találsz olyan oldalakast,fórumokat,amik a segítségedtre lesznek.

2010. ápr. 15. 14:02
 15/19 anonim válasza:
nem irreális kicsit hogy fekve csak 30 megy ki de bicepszre meg 15 kilóssal edzel? ilyen izomzatnál fekve legalább a 60 ki kéne hogy menjen izmoskám
2010. aug. 8. 15:53
 16/19 A kérdező kommentje:
nem az mert kabbe.
2010. aug. 9. 14:45
 17/19 anonim ***** válasza:

Szia !

Kicsit régebbi a kérdésed, de aktuális, mert még mindig fiatal vagy nagyon.

Nem lehet csontgörbülésed, edz óvatosan, ilyen szinten mint amilyen szinten te vagy, ebben a korban a fontos, hogy megtanuld érezni minden izmod és kontroláltan, izoláltan is tudd őket dolgoztatni.

Az ilyen nagy súlyokat, amivel alig 6-7 ismétlés megy felejtsd el de hamar. Olyan súlyokkal edz, amivel megy 30 ismétlés is vagy akár 50ig is felmehetsz, akkor kialakúl az izomérzet és nem baszod szét a még nem teljesen kifejlett izületed (Kiss Jenő MR.Universe sosem végzett alacsony ismétlést, mindig olyan súlyokkal edzett, amivel ment neki sok, egyenlőre te is tégy igy).

Kajáljál rendesen, aludj 9 órát is ha kell és olvasgass sokat a body.builder.hu-n. Még 1-2 évig a kajálásod fedezd a szükségleteket, majd később használhatsz kiegészitőket, amikor már jártas leszel a dolgokban.

Ne feledd, a kaja épiti az izmot.

Sok sikert.

2011. febr. 7. 18:16
 18/19 anonim ***** válasza:
Ja és kicsit előttem léveő válaszolónak üzenek, hogy a mi rettegett testépitő példaképünk, Vörös Zoli az edzése végen be-be dob egy nagyon kontrolált bicepszezést 17.5 kilóval, azonban az elején meg ereje teljében a Zolika fel-fel pakolgat 85-90 kilót is a francia rúdra :)
2011. febr. 7. 18:18
 19/19 anonim válasza:
15 kg bicepsz az gondolom 2 kezes francia rúddal. :) Am énis 14 éves vagyok, 178 cm kb. fekve kb max 45-50kg menne ki egyszer.. Bicepsz meg elég bőven 10-12,5 kg-al! Én sem csinálom 45-50kg al fekve, sőt még 40 kg-al sem, max 37,5 el. Inkább rendesen csináld, érezd hogy fáj. Sokkal többet érsz el vele.
2012. aug. 26. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!