Üdv. Érdekelne h mit szóltok az edzés tervemhez. Úgy kb fél éve kezdtem el edzeni komolyabban. A fekvenyomást azt csak 1 hónapja, mert eddig arra sajnos nem volt lehetőség. Esetleg vmi javaslat változtatásra? 190cm és 87 kg vok.21 éves.
Hétfő: Fekvenyomás (50kg)5x8, Tárogatás gépen(50kg)5x8 , Vállvonogatás (50kg) 5x10, Tolozkodás 5x8, Hasprés 5x10 Felülés 5x30
Kedd: pihi
Szerda: Lehúzás szélesen mellhez (50kg) sajnos csak ennyi súly van a gépen, lehúzás szélesen tarkóhoz (50kg), huzodzkodás elsőre olyan 5 megy, aztán a 6. szériánál már csak kb 2, Hasprés 5x10, Felülés 5x30
Csütörtök: pihi
Péntek: Bicepsz állva (30kg)5x6 , bicepsz scotch padon (30kg)5x6, huzodzkodás keskeny fogással 5x8, lábgép (50kg)4x20 guggolás (50kg)5x10, Hasprés 5x10 Felülés 5x30
Fel lehet máshogy is osztani, ez csak egy példa volt. Nekem ez jött be, mert mell nap után olyan izomlázam szokott lenni hogy nem tudok rendesen hátazni ha másik napra teszem, ezért egybe raktam őket.
Másik fajta elosztás: mell-bi-tri, váll-hát, láb vagy mell-bi, hát-tri és láb-váll, amelyik jobban bejön neked.
én ugy láttam hogy váll nem is igen volt. én ugy szoktam hogy egyik nap váll,másik nap hát,harmadik nap mell,negyedik nap meg bicepsz és tricepsz,has.presze lehet tenni egy nap pihenőt valahova ha akarod.
minden izomcsoportra kb 7 gyakorlatot csionálok kivéve a bicepsz-tricepszre,hasra.ott csak 3 vagy 4.
Hátra én szoktam huzockodni,szélesen hátra húzni,szélesen mellhez húzni,szűken lehúzni,szűken evezni,szélesen evezni,fűrészelni és hiperhajlitani.
Mell: 30 fokban és 45 fokban szoktam nyomni. fekve csak egy két sorozatot.Tárogatok fekve és gépen,szoktam belső mellre nyomni fekve és 45 fokban.Vállra nyakmögül és fej elött szoktam nyomni illetve kézi sulyokkal szoktam még edzeni.
Hétfő: Mell-Bicepsz
Szerda: Hát-Tricepsz
Péntek: Váll-Kar.
Szerintem ez jó felosztás!:) Gyakorlatokat nézegess a body.builder.hu-ról.
Még annyit hogy pihenőnapokon, ha gondolod mehet: alkar, csuklya,has!:)
Hétfő: Mell, Bicepsz, Has
Mell: Fekve nyomás: 4x8, Fekve nyomás 45fok 4x6, Tolozkodás, Tárogatás (fekpadon) 4x8, Tárogatás 4x8,
Bicepsz: Bicepsz állva 4x6, Bicepsz állva francia rúddal 4x6, Bicepsz scott padon francia rúddal 4x6, Huzodzkodás szűk fogással 4x6,
Has: Felülés 5x30, Hasprés 5x10
Kedd:pihi
Szerda: Hát, Tricepsz, Has
Hát: Lehúzás szélesen mellhez 4x8, Lehúzás szélesen tarkohóz 4x8, Lehúzás váltogatott 4x8, Huzodzkodás széles fogással, Evezés 4x8, Jó reggelt gyakorlat 4x8
Tricepsz: Csigás letolás 4x8, kábeles tricepsz nyújtás ülve 4x8 , szűknyomás 4x8, tricepsz nyújtás rúddal 4x8, tolozkodás
Has: Hasprés 5x10, Felülés 5x30
Csütörtök: pihi
Péntek: Váll, Láb, Alkar Has
Váll: Nyak mögül nyomás ülve 4x8, nyak mögül nyomás állva 4x8, állig húzás 4x8, Mellről nyomás ülve 4x8, mellről nyomás állva 4x8, vállvonogatás 4x8, Előre emelés 4x8
Láb: Álló vádli gyakorlat 4x8, Lábgép 4x20, Gyalogló vádlizás, guggolás
Has: Hasprés 5x10, Felülés 5x30
Nah szerintetek? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!