Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik nyerne? Mi a hatékonysá...

Melyik nyerne? Mi a hatékonysági sorrend?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy ugyanolyan edzettségű emberek állnak ki egymás ellen (pl. ha valaki klónozná magát, és más-más harcot kezd el tanulni). Ki nyerne?

- karate vs wing chun kung fu

- ju jitsu vs karate

- ju jitsu vs wing chun kung fu

- thai box vs karate

- thai box vs wc kung fun

- thai box vs ju jitsu

2015. aug. 28. 11:02
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

a fentiek mellett szerintem sem éles a határ a küzdősport és a harcművészet között... kérdés, h ki milyen szinten és milyen módon megy a mélyére annak, amit csinál...

...így teljesen lényegtelen, h van-e egy edzésen pl. sparring... ha akarod, ott maradsz egy edzőtárssal még 1 órát edzés után és kipróbáltok mindent élesben...

...csupán szándék és hozzáállás kérdése... mennyi időt - energiát fektettek bele... és persze mit is szeretnétek elérni... :DD :D

2015. aug. 29. 19:19
 22/24 anonim válasza:

# 18/21

Papa, az a kickbox lesz, az egy küzdősport. A thai box továbbra is marad harcművészet. :)

2015. aug. 29. 22:51
 23/24 anonim válasza:
Mások a szabályok így nehéz lenne eredményt hirdetni. A jiu jitsu tudtommal kifejezetten önvédelemre szolgál míg a muay thaiban azért püfölik egymást viszonylag kötetlenül. A karateban is püfölik egymást akár KO ig de ott nem lehet fejre ütni csak rúgni így az ütéseik sose lesznek olyan szépek mint a muay thaisoknak. Ha földön vagy akkor egy jiu jitsustol valószínűleg nem szabadul egyik se mert az ő edzéseik erről szólnak. A Kung furol nem tudok nyilatkozni. Elvileg ez az ága a jiu jitsuhoz hasonlóan önvédelemre van kihegyezve.
2015. aug. 29. 23:35
 24/24 anonim válasza:
Én karatézok, de nem akarok elfogult lenni. Szerintem küzdősportokat/harcművészeteket em lehet összehasonlítani, csak az egyéneket, akik használják azokat. Az évek és a tapasztalat a lényeg, mert ha összeállítanának engem, és egy világhírű thai boxost, nyilván az utóbbi nyerne. Az sem mind1, hogy melyik karate ágazatról beszélünk, mert amit a #23-as említett az pont az ellenkezője annak, amit én csinálok, pedig mind a kettő karate, egyik sem hamisítvány. de az is számít, hogy mi alapján kéne eldönteni a nyereséget. Egy bizonyos ponthatárig megy a mérkőzés, vagy esetleg KO-ig? Nem írtál/írt konkrétumokat, amik nélkül nem lehet meghatározni a győzelmet, egyik fajta harcnál sem. (Előre is elnézést kérek, ha valami hülyeséget írtam, de ez az én véleményem) :D
2015. aug. 30. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!