Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik nyerne? Mi a hatékonysá...

Melyik nyerne? Mi a hatékonysági sorrend?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy ugyanolyan edzettségű emberek állnak ki egymás ellen (pl. ha valaki klónozná magát, és más-más harcot kezd el tanulni). Ki nyerne?

- karate vs wing chun kung fu

- ju jitsu vs karate

- ju jitsu vs wing chun kung fu

- thai box vs karate

- thai box vs wc kung fun

- thai box vs ju jitsu

2015. aug. 28. 11:02
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Ki megy kocsmába? Én normális szitukról beszéltem normális emberekkel.
2015. aug. 28. 13:51
 12/24 aikiboxer ***** válasza:
0%
Ahol van thai box, ott az. A többiben a karate.
2015. aug. 28. 21:53
 13/24 anonim ***** válasza:
0%

1. Szerintem a Karate, de azért, mivel mind a 2 béna, csak a másik még inkább.

2. Szerintem a ju jitsu azért komolyabb valamivel, mint az átlag karate.

3. ju jitsu, gondolom az első kettő miatt nem kell kifejtenem!

4. Egyértelműen, minden, amiben benne van a box szó, veri ezeket, úgyhogy a többi magától értetődő!

2015. aug. 29. 11:54
 14/24 A kérdező kommentje:
De a box meg hasonlók miért is lennének jobbak, mint a harcművészetek?
2015. aug. 29. 12:37
 15/24 anonim ***** válasza:
27%
Mert a bokszoló tud rendesen ütni és hárítani/elviselni egy ütést és van küzdelmi tapasztalata (sparring), míg a harcművészetek túlbonyolított, élesben nem működő, életszerűtlen technikákat tanulnak, amelyeket nem is gyakorolnak teljes erőből egymás ellen.
2015. aug. 29. 12:43
 16/24 A kérdező kommentje:
Ez nem lehet mindre igaz :)
2015. aug. 29. 12:45
 17/24 anonim válasza:
A thai box is harművészet, just sayin' :)
2015. aug. 29. 12:56
 18/24 anonim ***** válasza:
20%
A thai boksz átvette az európai edzéstechnikákat és módszereket, ezért maradt hatékony. Egyébként elég felesleges a "küzdősport vs. harcművészet" megkülönböztetés.
2015. aug. 29. 13:00
 19/24 anonim ***** válasza:
39%
Meg nem azzal megy az edzés, hogy felöltözől, megmosakszol, légzés gyakorlatok, hálát adunk a Japán szenteknek, vagy mit tudom én ( Mintha a keresztény nem lenne elég :D ) Volt itt egy ilyen karate bemutató, hogy a csávót 4 darab 8 éves megtámadja, erre az egyik felmászik a kezére, és belekapaszkodik, a másik a lábára, a csávó meg rázogatta őket! Meg amikor mutogatnak mozdulatokat, csak az a gond, hogy ahhoz hogy megtudják mutatni, szinte egy előre megírt forgatőkönyv kell, "hogy te nyúlj ide, lépj így" stb, és amikor csinálja a nagy művész, szinte érzem hogyha bármikor úgy akarnám hogy ne tegye, simán kitudnék szabadulni, visszarátni a kezem, stb. Míg a birkózó, bokszoló nem kér forgatőkönyvet, megcsinálja, ha akarod, hanem.
2015. aug. 29. 14:06
 20/24 anonim ***** válasza:

a kérdező úgy fest nagyon magabiztos magában, de a helyzet az, h már maga a kérdés is visszás... nem tesz fel ilyet egy a témában picit is tájékozott érdeklődő...

...nincs "jobb - legjobb rendszer"... olyan van, ami "testhezálló"... amiben megtalálja a harcos magát... amivel a másodperc tört része alatt rendelkezni tud...

...a keretrendszer egy eszköz - általában filozófiai háttérrel, világnézettel... az nyer, aki a saját rendszerével jobb harmóniát tudott kialakítani és aki abból képes reflexszerűen a legtöbbet kihozni...

...és ez persze annyi további dologtól függ... hogy kinek milyen hangulata van, mennyire bír éppen koncentrálni... milyen szintű a küzdelemben az elhivatottsága (nyilván másképp harcol az, akinek a családját fenyegetik és az, akit megkérnek a barátai, h "mutasson valamit")... milyen a formája... hogyan süt a nap... kinek a szemébe... (persze itt azért van, amit van lehetőségünk kontrollálni, de kérdés, h a harcos mennyire van jelen lélekben...)

...az általános, amit érdemes szem előtt tartani, hogy a küzdősportok más valaki legyőzésére képeznek... míg a harcművészetek első sorban saját magad legyőzésére és arra, hogy amit tanulsz, hogyan kerülheted el, h használni kelljen...

tisztelettel,

2015. aug. 29. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!