Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ha célom az önvédelem illetve...

Ha célom az önvédelem illetve hogy elbánjak egynél több támadóval akkor mi a legideálisabb az alábbi sportok közül ehhez?

Figyelt kérdés

Box, Franciabox, Tájbox+Box (mivel egy helyen van).

Illetve ha ennél több kell eljárnék Defendo-ra is.

Tehát ha mindenképpen kell a Defendo, akkor melyik lenne ideális melléje? Főleg önvédelem lenen a cél, meg hogy elbírjak több támadóval. Tehát nem a versenyzés a célom, meg a "kakaskodás". Csak hogy megvédjem magam illetve másokat, vagy ha úgy hozza a sors leverni másokat akiket le kell.

2015. júl. 23. 18:16
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Az egy dolog, hogy eg ringben leütsz valakit és ha nagyon rád megy a másik akkor jön a bíró, hogy állj.

De az utcán nem jön senki, hogy állj.

Nekem oda kellene a dolog.

Azt mondják hogy a Krav Maga vagy a Defendo jó több támadó ellen is. De ha mondjuk nem vetem be őket akkor nem indulok jobb esélyekkel ha kézzel-lábbal harcolok mintha mindenkihez odasétálok egyenként és elkezdek velük öklözni? Arról nem is szólva, hogy a láb messzebbre elér mint a kar és ha sokan vannak akkor csak jobbak az esélyeim ha lábbal küzdök főleg.

Valahogy én jobban hiszek a kéz-láb együttes használatában mint csak a kézben, főleg ha sok ellenség van. Lehet Bruce Lee csak a látvány miatt rugdosott folyton ha több ellenfele volt, de lehet hogy nem csak a látvány miatt. Eg könyvben is kitér arra, hogy ő a küzdelmekben főleg a lábra helyezi a hangsúlyt. Valami olyasmit mondott, hogy a lábban jóval nagyobb az erő, jóval messzebb elér.

2015. júl. 26. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!