Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Önvédelem utcai verekedés esetén?

Önvédelem utcai verekedés esetén?

Figyelt kérdés
A kérdésem egy olyan szituációra irányulna, hogy ha mondjuk megtámadnak mivel lehet vagy hogyan lehet magunkat megvédeni. Verekedtem már életemben, tehát van egy kis tapasztalatom. Fizikai erőm is van valamennyi, állóképességem zéró, technikai tudásom nincs. Pár hónap küzdősport van bennem erről az évről, régebben is sportoltam. Jelenleg csak itthon mell-bicepszezek.

2015. jún. 16. 20:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Gázpisztoly
2015. jún. 16. 21:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Kell konfliktuskezelés, érzelemkezelés, harci taktika, iskolázott mozgás (közelharci ismeretek, felkészülés).

A fegyver már csak járulékos, az ököl is fegyver, a gázpisztoly és a vipera is, nem ez a lényeg.

Azért a rendszeres közelharci gyakorlás, állandó taktikai gondolkodás nem hátrány önvédelemhez.

2015. jún. 16. 21:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, akit jól szájba vágtam az nem kötekedett többet. Kérdés, hogy a csibészek mennyire bírják az ütleget. Küzdősport edzés itt nincs, csak kölyök karate, meg kamu kickbox, esetleg judo csak rossz intőpontban és csak heti 2x. Birkózás lehetne még, de ott gondolom elküldenének versenyre meg hát a fül. Csajozásnál nem előnyös a karfiol fül. Box innen kb. 2 órányira van, nekem meg nincs pénzem, se időm annyit utazni. Krav maga meg defendo és társai szerintem jók, csak ugye ott nincs bunyó, tehát hiába tanulom meg, hogy hogyan törjem ki a karját ha helyett úgyis ütni fogok, mert az rögződött be eddig. Most kinézetre, erőnlétre gyúrogatok unalomból meg mert ráérek. Járok most futni is, dolgozok az állóképességen.
2015. jún. 16. 21:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"Krav maga meg defendo és társai szerintem jók, csak ugye ott nincs bunyó"

A kravon amin voltam egy hónapot ott volt.

2015. jún. 16. 22:52
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, azért lehet, hogy elnézek. Hátha ellesek valamit.
2015. jún. 16. 23:23
 6/8 anonim ***** válasza:
74%

Ja ja próbáld ki. Lehet neked jobban fog tetszeni. Igaz nekem is tetszett volna csak pár dolog zavart... Bemásolom neked a válaszomat amit adtam az egyik kérdezőnek, hát ha jól jön hát ha jól jön az infó a kravval kapcsolatban.

"Én most fejeztem be mert elég unszimpatikus volt az edzés, és mert felmondták a tagságomat (pedig még be mehettem volna)

Leírom a tapasztalatomat.

Előbb ami rossz volt benne:

- A szokásos másfél órás edzés helyett 15 perccel rövidebb volt az edzés.

- Nem volt a földön védőszőnyeg (szal ha esel a kemény padlón az kellemetlen)

- Volt egy orrtörés kesztyűzés közben. Szerintem azért mert grappling kesztyűt használtunk box kesztyű helyett... (Persze nyilván hitelesebben lehet szimulálni egy verekedést grappling kesztyűben mint box kesztyűben, mivel a box kesztyűben tudsz úgy védeni, ahogy nem tudnál sima ököllel)

- Unszimpatikus edzőt fogtam ki

- Szűkös helyen tudtam öltözködni

- Nagyon marketing központú volt, nagyon éreztem, hogy a pénzről szól az egész

- Depressziós hangulatú volt az edző terem

- Kisebb sérülések a nyakamon fojtogatástól, és kés, bor elleni védekezésnél az alkaromon

(ez mondjuk ezzel jár)

- földharc és dulakodás/birkózás teljes hiánya

Ami jó volt:

- Bemelegítős gyakorlatnál érintős játék. (kézzel meg kell érinteni a másikat futás közben, amit ő kivéd/ vagy nem) Fejleszti a reflexeket és bemelegítésnek is jó

- A társaság szimpatikus volt

- A segéd edző szimpatikus volt

- Szinte minden edzésen volt sparring

- Minden edzésen volt zsákolás szerűség (pajzsot tartotta a másik és azt kellet ütni)

- Az edzés végén nyújtó gyakorlat, hogy ne legyen izomlázad

A global krav magánál voltam egyébként. (ez az autentikus)

[link]

Itt találsz instruktorokat.

Én azt hiszem keresek egy másik önvédelmi rendszert vagy inkább: thai box+birkózás edzés lesz és még valamilyen fegyveres dolog mellé (szerintem sokkal jobban megtanítják ott az alapokat mint krav-on igaz nem tanítanak utcai taktikákat).

Bocs ha lehangoltalak, az írásommal!

Lehet van jobb hely is, sőt valószínűleg a többsége jobb mint ahová én jártam.

Sok sikert hozzá!"

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__extrem-sportok__..

2015. jún. 17. 00:15
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Krav-def használható, inkább az utóbbi.

Nem jók, dee.. edzőfüggő.

Birkó jó, nem fog szétmenni a füled, nézd meg az edzőtársakét. Na most ha valakinek nekimegy egy birkózó, az azért eléggé kellemetlen helyzet. Jó önvédelemre az.

2015. jún. 17. 06:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Okés, köszi a válaszokat. :)
2015. jún. 17. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!