Önvédelem utcai verekedés esetén?
Kell konfliktuskezelés, érzelemkezelés, harci taktika, iskolázott mozgás (közelharci ismeretek, felkészülés).
A fegyver már csak járulékos, az ököl is fegyver, a gázpisztoly és a vipera is, nem ez a lényeg.
Azért a rendszeres közelharci gyakorlás, állandó taktikai gondolkodás nem hátrány önvédelemhez.
"Krav maga meg defendo és társai szerintem jók, csak ugye ott nincs bunyó"
A kravon amin voltam egy hónapot ott volt.
Ja ja próbáld ki. Lehet neked jobban fog tetszeni. Igaz nekem is tetszett volna csak pár dolog zavart... Bemásolom neked a válaszomat amit adtam az egyik kérdezőnek, hát ha jól jön hát ha jól jön az infó a kravval kapcsolatban.
"Én most fejeztem be mert elég unszimpatikus volt az edzés, és mert felmondták a tagságomat (pedig még be mehettem volna)
Leírom a tapasztalatomat.
Előbb ami rossz volt benne:
- A szokásos másfél órás edzés helyett 15 perccel rövidebb volt az edzés.
- Nem volt a földön védőszőnyeg (szal ha esel a kemény padlón az kellemetlen)
- Volt egy orrtörés kesztyűzés közben. Szerintem azért mert grappling kesztyűt használtunk box kesztyű helyett... (Persze nyilván hitelesebben lehet szimulálni egy verekedést grappling kesztyűben mint box kesztyűben, mivel a box kesztyűben tudsz úgy védeni, ahogy nem tudnál sima ököllel)
- Unszimpatikus edzőt fogtam ki
- Szűkös helyen tudtam öltözködni
- Nagyon marketing központú volt, nagyon éreztem, hogy a pénzről szól az egész
- Depressziós hangulatú volt az edző terem
- Kisebb sérülések a nyakamon fojtogatástól, és kés, bor elleni védekezésnél az alkaromon
(ez mondjuk ezzel jár)
- földharc és dulakodás/birkózás teljes hiánya
Ami jó volt:
- Bemelegítős gyakorlatnál érintős játék. (kézzel meg kell érinteni a másikat futás közben, amit ő kivéd/ vagy nem) Fejleszti a reflexeket és bemelegítésnek is jó
- A társaság szimpatikus volt
- A segéd edző szimpatikus volt
- Szinte minden edzésen volt sparring
- Minden edzésen volt zsákolás szerűség (pajzsot tartotta a másik és azt kellet ütni)
- Az edzés végén nyújtó gyakorlat, hogy ne legyen izomlázad
A global krav magánál voltam egyébként. (ez az autentikus)
Itt találsz instruktorokat.
Én azt hiszem keresek egy másik önvédelmi rendszert vagy inkább: thai box+birkózás edzés lesz és még valamilyen fegyveres dolog mellé (szerintem sokkal jobban megtanítják ott az alapokat mint krav-on igaz nem tanítanak utcai taktikákat).
Bocs ha lehangoltalak, az írásommal!
Lehet van jobb hely is, sőt valószínűleg a többsége jobb mint ahová én jártam.
Sok sikert hozzá!"
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__extrem-sportok__..
Krav-def használható, inkább az utóbbi.
Nem jók, dee.. edzőfüggő.
Birkó jó, nem fog szétmenni a füled, nézd meg az edzőtársakét. Na most ha valakinek nekimegy egy birkózó, az azért eléggé kellemetlen helyzet. Jó önvédelemre az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!