Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Wudang kungfu, Wado ryu...

Wudang kungfu, Wado ryu karate, Wing tsun vagy Capoeira?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 18. 20:35
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
0%

Focista is tudja már milyen ha valakit hasba rúgnak. Itt már minden sportoló küzdősport bajnok amúgy :)

Csak azt vegyük már figyelembe, hogy egy nocontact karate stílusról beszélünk, ahol a legtöbb edzésen még a rúgótávolságot sem ismerik, mivel nem visznek be igazi találatokat. Persze, majd így egy valódi rúgást kiviteleznek. Én ezt kötve hiszem.

Talán valaki, aki mást is edz mellette, VAGY teljesen más edzésmódszerrel gyakorol karatét, oké, úgy megeshet. Még akkor is inkább véletlenre szavaznék igazából. Legalábbis az alapján ahogyan én látom a karatésokat ma, meg én is tanultam régen (tanultam, mit tanultam.. szerintem nem tanultam semmit igazából. rúgni wadó-n biztos nem. lábat emelni igen, az nem rúgás ám)

2015. ápr. 24. 22:33
 62/69 anonim ***** válasza:
0%

"De a hasba rúgásban igaza volt.

Hidd el k'rvára fáj ha lábbal hasba taposnak, én focizom, tudom milyen."

Foci??!! HAHAHAHAHA LOL! Ez No Comment. A focistákat tök mindegy hol találják el, az úgy is fáj nekik.

A karatés ütés az nem ütés, ahogy a karatés rúgás sem rúgás. A savate és a muay thai rúgásai a leghatékonyabbak. Jók a taekwondo rúgásai is, de ahogy Szemétláda is írta, a tkd-s rúgások nagy részét tényleg nem igazán lehet élesben használni. Amúgy pedig a capoeirások is f.aszán tudnak rúgni, csak sajnos kár, azoknak a rúgásoknak is szintén a nagy részét nem lehet igazi bunyóban bevetni.

2015. ápr. 24. 22:40
 63/69 anonim ***** válasza:
61%

A profi játékosok a nagy színészek. Én vidéken focizom, itt más. És itt nem mindenki drága cuccokban lenyalt hajjal nyomatja. Hanem szakadt cipőben, sárban, esőben.

Mi nem színészek vagyunk.

2015. ápr. 24. 22:45
 64/69 anonim ***** válasza:

igenis, értettem :)

Akkor a vidéki, igazi, nem színlelő focisták jobban fognak rúgni a sportkaratésoknál.

Ha a focisták nem, akkor a futballhuligánok biztosan. Mert beléjük nem nevelik, hogyan mozogjanak rosszul. A karatésokba IGEN. Legalábbis valódi harctechnika, küzdelem szempontjából. Hogy nekik mik a szempontjaik amiket követnek.. lehet azok szerint jó amit csinálnak.

2015. ápr. 24. 22:51
 65/69 anonim ***** válasza:
50%

,,Ez a "varázslós" harcművészeteket gyakorló emberkék vigaszdumája"

De jó, hogy nem tanulok semmilyen ,,varázslós" harcművészetet. :) Ahhoz meg gratulálok, hogy megint ,,sikerült" megértened, amit írnak. :) Megpróbálom leírni egyszerűbben: hiába tanulsz bármit, ha a harchoz egy nagy lúzer vagy. Már érted így mit akartam írni vagy próbáljam meg még egyszerűbben elmagyarázni?

Az ilyen kijelentéseiteken meg jókat nevetek, hogy a hasba rúgás nem ér semmit, de az év vicce számomra, hogy a Muay Thai rúgásai a leghatékonyabbak. Ez most komolyan milyen kijelentés? Jó, tudom te übermensch vagy, de akkor is mi ez a kijelentés? :D A Savate-sokat elismerem jól rúgnak, de a Muay Thaiosok? Olyan jó rúgásaik vannak, hogy K-1 szabályrendszerben kirugdossák őket a Kick Bokszolók. :D Pedig a ,,holland stílus" miatt elég szépen kick bokszosították is a Muay Thai-t. Ja, és mielőtt elkezdenéd: Buakawon kívül mondj mást is, aki rendes Muay Thait használ és nem kick bokszosított Muay Thait. Megint élmény volt miattad feljönni, mindig jókat derülök az írásaidon. :D

2015. ápr. 28. 11:11
 66/69 anonim ***** válasza:

Ez kinek?

Amúgy elvi szinten szerintem mindenki rúghatna jól. Alap rúgások is elegek egy bunyóban, ha valaki úgy használja, hogy annak nyoma van.

Meg rúgni sem kell, ha valaki jól birkózik.

Thai-osok is rúghatnak jól, edzőjük kérdése.

2015. ápr. 28. 12:08
 67/69 aikiboxer ***** válasza:
Egyáltalán nem olyan egyszerű jól rúgni. Még egy sima mai gerit is csak kevesen tudnak rendesen megrúgni. De hát ez nem meglepő -- ütni sem egyszerű.
2015. ápr. 28. 15:46
 68/69 anonim ***** válasza:
Nem tudom én egy 4évig Wing Tsunt tanultam Szolnokon nagyon jó...egyből amikor lementem elsőnek és az alapokra tanítottak akkor mindig magyarázták hogy ez ezért van az azért így álljon a kezed és ebben a szögben így nem rogyik be a védelem ebből így vidd a lábad erre ekkora távolságra az edzések jó hangulatúak voltak és sosem tanultál olyat amit nem értesz a formagyakorlat mozdulatait is elmagyarázták mindet hogy ez erre lesz használva emez meg arra...én nagyon szerettem és ha tehetem és időm engedi vissza is megyek addig magam gyakorlok és tudom hogy a ceglédi is és a tiszaföldvári is nagyon jó edzés a többiről sajnos nem tudom milyen
2015. máj. 7. 17:55
 69/69 anonim ***** válasza:
Nagyon jó, mert mindent elmagyaráztak vagy nagyon jó, mert kipróbáltad magad, és lőn a tudásod kiállta a próbát?
2015. máj. 7. 22:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!