Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Wudang kungfu, Wado ryu...

Wudang kungfu, Wado ryu karate, Wing tsun vagy Capoeira?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 18. 20:35
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:

Mindentlátó szemnél figyelni kezdtem.

A bácsi nem csinál rossz dolgokat amúgy. De paleózás ráférne, lehetne még ügyes évtizedek múlva is, nem kell inzulinrezisztenciát meg ízületi bántalmakat megvárnia senkinek.

2015. ápr. 19. 23:01
 42/69 anonim ***** válasza:

"Készségek pedig vannak, és ezek fejleszthetőek. Mindegy, hogy kesztyűben pofoznak vagy boxerrel, ha valaki el tud hajolni és herén tudja rúgni a pofozóját, ez készség kérdése is."

Nagyon nem mindegy, mert míg kesztyűben a védekezés nem olyan zárt (ha bekapsz párat, sem feltétlen végzetes számodra), addig boxerral ha eltalálnak, vége is.

2015. ápr. 19. 23:03
 43/69 anonim ***** válasza:

Kesztyűvel is vége lehet, ha eltalálnak.

A hangsúly a képességen lenne, hogy az embert ne találják el, vagy ha igen akkor legfeljebb az alkarját az arca előtt (jah, boxerral az necces). Egy birkózónak általában megvan a képessége, hogy elhajol mielőtt telibe verhetnék és nem igazán lehet megütni sem kesztyűvel sem boxerrel, miközben éppen megfordít és esem a föld felé.

De ezt elvi szinten bárki megcsinálhatja, nincs különbség, hogy valaki küzdősportol vagy harcművészetet gyakorol. Mennyit edz, milyenek az alap képességei és hogyan készítik fel... - milyen a küzdelem pillanatában az állapot, mi más számítana (a csillagok állásán kívül még :D

2015. ápr. 19. 23:08
 44/69 anonim ***** válasza:

Nincs mit hozzáfűzni, jól leírták.:)

A lényeg: rendszeres sparring, korszerű, hatékony edzésmódszerek.

És ne féljünk időnként más stílusbeliekkel szemben is megmérettetni magunkat.

Szemétláda, ha megkérdezhetem te hol zipotázol?

És mióta? Spanyolországon kívül nem nagyon lehet már ezt a stílust tanulni...ritka, mint a fehér holló. Netán ott élsz? (Ez esetben igen szerencsés vagy.:D) Leírnád a tapasztalataidat a stílussal kapcsolatban?

Kevéssé ismert harcművészet, szerintem teljesen méltatlanul.

2015. ápr. 19. 23:17
 45/69 anonim ***** válasza:

Ha már ott tartunk, hogy a zipota kevéssé ismert.

Karatét miért lehet 100 helyen tanulni Budapesten, zipotát meg az egész országban nem?

... ?

Oké, én karatéra járok csajozni mert szépek, de maga egy edzés divatja, elterjedtsége mégis min múlik?

2015. ápr. 19. 23:24
 46/69 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=km62n8X9lhA

Real zipota

A videon jól láhtható a full contact saparing és a taek kwon dot alázó rugások. XD

2015. ápr. 19. 23:25
 47/69 anonim ***** válasza:

46%

Azért mert a karaténak magyar országon lassan 50 éves múltja van és ez mellet számos rendvédelemi szervezet használja.

2015. ápr. 19. 23:46
 48/69 anonim ***** válasza:
46%

A videóban nem zipota van konkrétan. Hanem a Buitron akadémia mindenféle kevert bemutató technikája. Paul-Raymond Buitron a zipota texasi irányzatának az egyetlen képviselője, aki amúgy nem csak zipota, hanem savate, kempo, eskrima mester is. A videóban minden van, igazából. Amúgy Buitronnak medencecsont törése volt, azért hízott meg, de azért lazán spárgázik, láttam szemináriumon. Én a zipota (eredeti) baszk irányzatát tanulom. És igen Spanyolban élek 4 éve. A zipota valóban nagyon ritka stilus,holott keményebb mint a savate. A zipotás rúgások nem alázzák le a taekwondós rúgásokat, pláne látványban, viszont a tkd rúgások 95 százalékát nem lehet utcán használni, míg a zipotáét igen.

A zipota azért ritka, mert egyrészt sokan nem tudják a savatétól megkülömböztetni. Másrész a savate sem annyira ismert világszerte, mint pl. egy karate (bár most már kezdeget). Nincsenek zipota versenyek, ez nem sport. Valamint a zipota képviselői soha sem tettek és a mai napig sem tesznek a stílus népszerűsítéséért semmit. Nincs marketing.

2015. ápr. 19. 23:55
 49/69 anonim ***** válasza:
70%

"Amúgy Buitronnak medencecsont törése volt, azért hízott meg, de azért lazán spárgázik"

Persze a mangalicák meg tudnak repülni.

2015. ápr. 20. 00:14
 50/69 anonim ***** válasza:

Őőő.. 50. válaszoló, 56%-os.

Figyu, ha késő este még nem alszol és nem szűröd le a fehér/kék színeket a képernyődről, az nem túl jó a tobozmirigyednek. Szerintem az éjszakai ébrenlét a kortizolszintednek sem tesz jót.

Ez természetesen MAGÁNÜGY. De az érzelmi gyengeségeidet, a hormonális eredetű feszültségedet légyszi ne itt a fórumra közvetítsd, oké?

Ugyan úgy a Te magyarázatodat és másokét is várjuk arra, hogy miért kell máshogy mozogni akkor, ha valaki kesztyűvel üt vagy ha valaki boxerrel. A jó mozgás ugyan az a taktikus kitérés és ellenakció lesz.

2015. ápr. 20. 07:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!