Wudang kungfu, Wado ryu karate, Wing tsun vagy Capoeira?
thaiboxt hagyjuk:DDDD ökölvívás, birkózás, sambo, jujutsu - ezek a leghatásosabbak
thaibox vicc, nincs benne védekezés, semmi lábmunka, rúgni tudnak, de ütésük csak átlagos
A thai box egy vicc? A muay thaiosok valóban nem ütnek jobban a bokszolóknál, ez szent igaz, de ezerszer jobban ütnek és rúgnak a jujutsusnál, akik nem tudnak sem ütni, sem rúgni, sőt földharcolni sem nagyon (akkor inkább már brazil jiujitsu). Nem egy jujutsut vertem el sparringban, még csak földre sem tudtak vinni.
Egy jó bokszolóval lehet nem állnék le kézzel verekedni, de azért szétrúghatom a combját, szét is szoktam. A birkózással felesleges a thai boxot összehasonlítani, ahogyan a sambóval is.
Természetesen mind a sambo, mind a birkózás és az ökölvívás kiváló és hatékony küzdőstílusok. Tény, hogy a muay thainak is megvannak a maga hibái és hiányosságai - ahogyan egyébként minden stílusnak is - ettől függetlenül ezerszer hatékonyabb akármelyik karate vagy kungfu irányzatnál.
Pont a japán jujutsu az ami egy nagy vicc. Van benne minden, állóharc, földrevitel, földharc, fegyveres harc és így tovább. Még is mindegyikben bénák. Minden van benne, még sincs benne semmi sem.
Ez harc öcsém
https://www.youtube.com/watch?v=4t1ThDmvFU8
Ez pinalegyezés, annak ellenére, hogy itt "mindent lehet".
gyere, állj ki velem, privátban megadom az elérhetőségem
nem kötekedésből, de legalábbis én még nem kaptam ki velem egy súlycsoportban lévőtől (és a jutsu mellett csak bokszolok, semmi több)
Nekem konkrétan az egyik volt magyar bajnok boxolo a szomszédom, a szemem láttára verte meg egy wing chun os,
lehet hogy nem hiszitek de itt a környéken ezt mindenki tudja.
Nekem semmi okom védem a kungfut (soha nem próbáltam) thai boxolok. De szerintem semmilyen stílust nem kell elítélni.
A ju-jitsu nekem is megvolt, 2 és fél évig csináltam. Azokat a mozdulatokat élesben nem lehet megcsinálni, maximum csak akkor ha az ellenfél hagyja magát vagy ha esetleg részeg.
A wudangnak tetszik a komplexitása.
https://www.youtube.com/watch?v=SHhI9iNygg0
https://www.youtube.com/watch?v=AyIBjUvi-4s
Ezek a mozdulatok szerintem erőteljesek.
A wing tsunról nekem a haverjaim jókat mondtak, wado ryu pedig van a közelben. Capoeira pedig tetszik, lehet nem tudnék megtanulni ezzel verekedni, de legalább lenne egy jó mozgásom.
"Nekem konkrétan az egyik volt magyar bajnok boxolo a szomszédom, a szemem láttára verte meg egy wing chun os,
lehet hogy nem hiszitek de itt a környéken ezt mindenki tudja."
Ezt nem is hiszem el. :D Hogyne persze... a chipmunk warrior legyőz egy ökölvívó bajnokot. Nyilván ahogy az antilopborjú is cafatokra tud szaggatni egy egész oroszlán falkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!