Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Xing Yi, Bagua Zhang, Hung...

Xing Yi, Bagua Zhang, Hung Gar Kuen, Choy Lay Fut, Wing Chun vagy Chow Gar?

Figyelt kérdés
Melyik kung-fu irányzat a legjobb önvédelemre?

2015. ápr. 15. 19:31
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:

Az elegge vallasi kerdes, hogy valakinek a teste ellenallova valik az utesekkel szemben..:)

De ok, higgyunk benne. 10-20 ev napi 3-4 ora edzes, az mennyi belefektetett ora? Ebben az eletedben biztos van ennyi idod? Na, az tok jo, hajra! Talalj hozza jo modszert nehogy elpocsekolt ido legyen :)

Attol meg hogy valamiben van sparring meg lehet ocska. Sok ocska karate edzes van es gyenge karates akik sparringolnak full contactba. A sparring csak egy edzesmodszer de inkabb egy gyujtonev, van jo sparring es van ertelmetlen is. De lehet tevedek mert tevedni emberi dolog :)

Keves ember tud jol betalalni lagyekra. Folrg ha kozben egy kozepes kepessegu boxolo ut a feje fele. Nyilvan betalalni tok jo. 'tok' jo, dzo szerint :)

Amit leirtal a harcmuveszetekrol es a kuzdosportrol az kb annyit jelent, hogy regi, elavult edzesmodszerrel lassan lehet fejlodni. Es ez igaz is, a kungfut altalaban rosszul oktatjak. De a sok divatmajom igy is.szivesen fizet, es ez a lenyeg.

Pedig a.kungfuk jo edzovel jok igazabol, ugyanolyan gyorsan lehet fejlodni bennuk mint boxban vagy mas kuzdosportban.

Persze ha okolvivo.szabalyrendszerben kuzd egy boxolo aki 100% ban keztechnikakra edzett es egy kungfus aki 30% ban edzett kezre 30% ban rugasra es 30‰ ban testharcra vagy foldharcra; akkor a szabalyrendszer miatt fog a.boxolo ervenyesulni.

Ezert jo pl. Mmaban jatszani, mert ott ha valaki azt mondja hogy tud rugni, akkor elvi szinten lehetne eselye gyozni rugassal. Pl.

De az arnyalja a.kepet, hogy igazabol idopocsekolas rugast gyakorolni, kezre kell edzeni, utesekre. Normalis rugadtechnikahoz tul sok ido kell, addigra egy boxolo mar kb. Osszehasonlithatatlanul jobb lesz kezzel.

Es ne feledjuk el az is harcmuvesz aki 1 utestechnikat gyakorolt.. Tobb tizezerszer. Es ez meg hatekonynak is bizonyul, lassuk a boxolokat. Ez van, gyakorlatrol irok.

En amikor egy profi boxoloval gyakoroltam akkor csak neztem hanyszor utott meg mire megrugtam volna. Persze, hat kez akkor is gyorsabb mint a lab :) kezzel kell kungfuzni, sok jo keztechnika van a kinai harcmuveszetekben. Lab az stabil allasra es tavolsagosztasra kell. Szerintem

2015. szept. 9. 23:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!