A Chen stílusú TaiJi Chuan alkalmas lehet utcai harcra?
Figyelt kérdés
Lenne lehetőségem lejárni egy ilyen edzésre. Azt írták róla, hogy harcművészet. Mennyire hatékony?2014. dec. 20. 09:57
71/71 anonim válasza:
"Akinek van rutinja a sparringban, az át tudja vezetni talán az ellenfelet aikidó technikákba (én is meg tudok csinálni pár dobást még nagykesztyűben is, fogás nélkül)"
Pontosan. Én a thai box és Tkd mellett kiegészítésként gyakoroltam a taichit. Amikor be akarnak klincselni, akkor egy tenyérrel egyszerűen jó csípő használattal "ráütök" a mellkasára és így ellököm magamtól, ő pedig elbotlik, és el is esik, mert kiteszem a lábamat is, vagyis inkább belépek, ahogy azt taichin tanultam. Ez így tök szép és jó, de az aikidóhoz hasonlóan a taichi is csak kiegészítő harcművészetként jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!