A Chen stílusú TaiJi Chuan alkalmas lehet utcai harcra?
Chen Ziqiang: https://www.youtube.com/watch?v=dTP16HPFMms
Mondjuk Kínában jóval keményebben edzenek a chen taiji-sok, szóval ilyen szinten egyhamar ( értsd: 10-15 éven belül) nem fogod művelni. :)
Chen stílus.
De inkább válassz mást gagyi..
Én véleményem.
Gondolom, aikiboxer behatóan tanulmányozta a tai chi-t, azon belül is a Chen stílust, azért fogalmaz meg ilyen sommás véleményt. :D
Bírom, amikor beleokoskodnak egyesek olyan dolgokba, amivel egy fél napig sem foglalkoztak.
Kérdező!
Ha "önvédelmet" akarsz tanulni, akkor ne a chen taiji-t kezdd el, nem ilyen céllal szokták tanulni ezt a stílust! :)
Én csaknem 8 éve gyakorlom, emellett bokszolok is. Nem bántam meg, hogy annak idején elkezdtem.
Amit itt megtanulhatsz/fejleszthetsz, az a mozgáskoordináció, az ún. "egész test használat", lazaság, inak, szalagok megerősödnek, testtudatosság, ilyenek...
(És igen, ütések, rúgások, könyökhasználat is van a repertoárban. :) )
Jó oké csak korán volt még :)), szóval Kérdező ez ilyen aikido-szerű stílus, önvédelemre továbbra is alkalmatlan, max. kiegészítő technikáknak, ha már tudsz bunyózni.
Na, pontosan így gondolom én is!
(Habár a linkelt videó nem a legjobb. ;) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!