A Chen stílusú TaiJi Chuan alkalmas lehet utcai harcra?
Kérdező, nagyon egyszerű: nem taichi edzéseket néztél. Attól még, hogy olyan néven adják el.. az iskolákban a sportkarate sem karate.
"Inkább hiszel egy vesztes kínainak, mint nekem."
Ha nem csinálta jól a taichit, akkor nem volt jó taichis. Ezt nagyon könnyű megérteni.
" Te lennél az utolsó akinek hinnék, sőt neked még akkor se."
Nekem nem is kell hinned. Szimplán csak mosd fel magad után a véredet, sehol sem érdekelne engem, hogy mit hiszel, dumagép.
"A Xing Yi, pontosan átmenet a külső és a belső stílusok között."
Te gyökér, tudom nem fogod megérteni, de a taichi maga az átmenet a lágy és a kemény stílusok között. Azért lágy, mert lágyabb mint a kemény, külső stílusok. A xingyi nem átmenet, hanem lágy stílus. Mit gondoltál, mit jelent egy harcművészetben a lágyság? Hogy ha arcon ütnek akkor az nem hat erővel az arcodra? A XingYi csupán egy szekciója a taichinak, ahogyan a Bagua zhang is.
Leírhatod ami baromságot akarsz, attól még a bagua taichi marad. A taichi formagyakorlatok is tele vannak baguás mozdulatokkal. Ha kiemeled belőlük a baguás mozdulatokat, akkor megkapod magát a baguát.
- taicit értelmetlen külső stílusokkal ötvözni. Kemény stílusok gyakorlóinak jót tesz a lágy stílus, de lágy stílusban elmélyedt ember számára semmi újat nem tartogat egy kemény stílus.
A taichiban jó technikák vannak, igen szét lehet velük kapni egy másik embert. Végső soron arra lett kitalálva.
Kérdező, normális edzőt találj. Nyilván van gyengébb taichi edzés is, mint minden harcművészetben vannak gyengébb edzések. Nem én vagyok a magyar kungfu szövetség vezetője, nem tudok (egyébként nem is akarok mert nem érdekel) ezzel mit csinálni.
Mindenki azt gyakorol amit akar, de maga a taichi egy komplex és fejlett alapstílus. Tudom, hogy itt vannak nagyon nagy arcú küzdősportolók, akik szeretnek mindent leszólni, de ennél a témánál nagy fába vágták a fejszét. Utcán is simán lehet használni taichit, mivel megtanulsz jól lépni és gyorsan nagyokat ütni. Ha pedig jobban lépsz és jobban ütsz mint egy boxoló, már 1-2 ember ellen simán van esélyed.
Megjegyzem taichi mozgásanyagából erős rúgások is származnak, utcára térdrúgások tökéletesek.
"Te gyökér, tudom nem fogod megérteni, de a taichi maga az átmenet a lágy és a kemény stílusok között. Azért lágy, mert lágyabb mint a kemény, külső stílusok. A xingyi nem átmenet, hanem lágy stílus. Mit gondoltál, mit jelent egy harcművészetben a lágyság? Hogy ha arcon ütnek akkor az nem hat erővel az arcodra? A XingYi csupán egy szekciója a taichinak, ahogyan a Bagua zhang is.
Leírhatod ami baromságot akarsz, attól még a bagua taichi marad. A taichi formagyakorlatok is tele vannak baguás mozdulatokkal. Ha kiemeled belőlük a baguás mozdulatokat, akkor megkapod magát a baguát. "
A gyökér az Te vagy, és baromságot is egyedül Te írsz itt. Fingod nincsen a kínai harcművészetekről. Ja a Bagua az taichi, te f**z ezt egyedül Te gondolod így, ugye tudod? Ne nagyon hangoztasd mert téged fognak kiröhögni.
Másrészt, egész Kínában együtt gyakorolják a külső és belső stílusokat, de te a SENKI fia faszkópé, megmondod a frankót, hogy nem úgy kell ám csinálni, mert a kettő együtt az rossz.
Ja és még valami, itt nem a küzdősportolóknak nagy az arcuk, hanem neked és a hozzád hasonló hARCművész f***kalapoknak, akik azt hiszik, hogy majd a csítől meg a többi baromságtól, majd fognak tudni bunyózni.
Te taichival az életbe nem fogsz tudni bunyózni, egy bokszoló pedig úgy szétb***ná a pofádat mint annak a rendje, te kis sárkányharcos gyíkarc.
Te csak álmodozol arról, hogy az én arcomat szétütné valaki.
Te vagy itt beképzelsz, te szólsz le másokat. Szájkarate.. hápogj másutt.
Az agresszióddal és az indulatoddal a saját kortizolszintedet növeled, nem én leszek beteg ettől.. csak saját magad egészségének ártasz a hülyeségeddel.
Az pedig, hogy tévedésben vagy és szeretsz másokat oltogatni, szintén nem érdekel. Remélem ettől boldogabb vagy, mint én :D
"Mindenki azt gyakorol amit akar, de maga a taichi egy komplex és fejlett alapstílus. Tudom, hogy itt vannak nagyon nagy arcú küzdősportolók, akik szeretnek mindent leszólni, de ennél a témánál nagy fába vágták a fejszét. Utcán is simán lehet használni taichit, mivel megtanulsz jól lépni és gyorsan nagyokat ütni."
Ezt én sem hiszem el, ne haragudj! Utánajártam pár dolognak, hát ez inkább egészségmegőrző mozgásrendszer, mint harcművészet.
"Te vagy itt beképzelsz, te szólsz le másokat. Szájkarate.. hápogj másutt."
Már bocsesz, de szerintem is Te szájkaratézol itt egyedül. Olyan dologra mondod azt, hogy hatékony meg, hogy jó, ami valójában semmire sem jó. Egyébként mindenki arcát szét lehet ütni, a Tiédet is ugyanúgy.
*Te szájkaratézol itt egyedül 49%-os.
(nehogy félre értés legyen)
Kérdező!
Pontosan hol voltál chen edzésen?? Komolyan érdekelne.
Nos, ahol voltál, Kérdező, az egyik legszínvonalasabb Chen taiJi oktatás folyik.
Nyilván az első edzésen nem az alkalmazásokat, meg chin na-t meg lökő kezet fognak tanítani, hanem a formagyakorlatoknak az alapjait. ( Bár a zenére gyakorlást furcsállom, ahova én jártam ott sosem volt zene.)
Sőt, hosszú-hosszú hónapokig csak a formát gyakorolnád (ha járnál oda), meg némi chi kungot.
Azért egy edzésen való részvétel alapján ne minősíts egy több évszázados stílust! :)
"Nos, ahol voltál, Kérdező, az egyik legszínvonalasabb Chen taiJi oktatás folyik."
Pedig pont az oktató mondta, hogy a taiji alkalmatlan önvédelemre, és azt is mondta, hogy ha küzdeni akarok megtanulni, akkor rossz helyen járok és inkább keressek valami küzdősportot.
A wu taijisok mondjuk tényleg kardozgattak egy kicsit. De még az az oktató is azt mondta, hogy nem igazán való harcra a taiji.
Szóval megyek kickboxolni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!