Teljesen egyetértek MinimorRrissal, de azért köszönöm a linkeket!
#USBORNE
A kérdésre nem lehet konkrétan válaszolni. Hogy miért?
Mert nem kérnék egy arcba térdelést Semmy Shilt-től, és Bonjasky combosaiból sem kérnék ízelítőt, ha nem muszáj. Fedor fojtószorításából sem kérnének sokan.
Mindegyik kemény és veszélyes sport.
A kérdéshez nem tudok hozzászólni, mivel kb. annyi értelme van, hogy melyik autót a veszélyesebb megvenni, a benzint vagy a dízelt.
Viszont a kül. sorágak közötti vitához hozzászólnék.
Először is, a versenysport, akár milyen sportról beszélünk, legyen az MMA, futball, kosárlabda, erőemelés, testépítés, atlérika, sprint, stb... nem egészséges. Mindegyik ízület gyilkos, mivel az emberi test végső tűréshatárait feszegetik akkor is ha 120-130 cm-es súlypontemelkedéssel zsákolsz, akkor is ha szétverik a fejedet, akkor is ha felhúzol a földről fél tonnát, akkor is ha 3-4% testzsír alá gyötröd magad, akkor is ha 90 percet játszol a füvön.
Minden sportágnak megvannak a maga veszélyei, amatőr szinten is. A szabályrendszerek viszont beleszólnak minden sportág veszélyességi faktorába. Közvetlen veszélynek sem a fociban, sem a küzdősportban, sem másban nincs kitéve senki. Az, hogy a ringben betörik az orrod, a sportág velejárója, mint ahogy az, hogy a fekvenyomó padon a nyakadra zuhanhat negyed tonna, vagy egy ugrást követően kifordulhat a bokád, vagy telibe fejeled arcal a kapufát.
Minden sportban vannak taktikai lépések. A futballban az ún. "színészkedés" egy taktikai húzás, mivel tudod befolyásolni vele a játékvezetők döntését. Valóban gyerekes hülyeségnek tűnik randomba fájdalni magadat a pálya közepén percekig, majd felpattanni és tovább szaladni, de olyan oldala is van a dolognak, hogy ezzel valamilyen szinten (!) tudod befolyásolni a játékvezetőket. Ha adott a szituáció, te is ügyes vagy, hitelesen be tudsz mutatni egy ilyen esést, fájlalást, tudod befolyásolni a játékot ezzel bármilyen szinten, akkor megérte. Ez benne van a futballban, mint a jégkorongban a verekedés, a kosárlabdában a szándékos fault, a testépítésben a kisugárzás, stb... Az már más kérdés, hogy sokan túl messzire mennek ezzel a dologgal, főleg amatőr szinten.
Értem.
Az utolsó válaszolónak nagyon jó válasza volt.
Köszönöm!
Itt olyan szintű szellemi hulladéksággal találkoztam amit nem lehet már kibírni!
Mi az, hogy a foci nem kemény sport? Napi 2-3 óra amatőr szinten minimum edzés de ez csak a minimum szint! Ne a páva csöveseket nézzétek akik ugyan úgy bármilyen küzdősportban előfordulnak. A focisták ugyan ugy tökéletes kondiba vannak mint a küzdősportolók. Mi az hogy nyápicok? Az csak a szabályok különbségéből adódik. Ha egy focista feldobja magát akkor szabadrúgást kap+ kiállíthatja az ellenfelet. Küzdősportokban ilyen lehetőség nincs. De ha egy nagy faszagyerek mma-s lemegy focizni ugyanúgy színlelni fog.
Sérülések meg szerencsétlenség kérdése. Bármelyik sportban bármikor meglehet. A foci ugyanúgy szétba..sza az ízületeidet mint pl az mma. Ott is kell ugyanúgy futni edzésen ami szétcseszi a lábad. És hogy mire jó a foci? Legnépszerűbb sport a földön, kikapcsol, pihentet, és megtanít csapatban dolgozni. Nem mindenkinek van kedve szétüttetni a fejét sport címszó alatt. Nem éppen egészséges.
Mindenzt úgy írom, hogy versenyszerűen boxolok és hobbiszinten birkózok
De akkor hogy írsz ilyet?
Szerinted összehasonlítható azzal, mikor már savasodsz, fáradt vagy, hullik szét a figyelmed, az ellenfél meg jön mint egy tank és ott kell helytállnod, nincs passz meg pihenő. Szerintem a küzdősport edzésen is felesleges a foci, mint bemelegítés, csak sérülés van belőle, nem egy labda után szaladgálni megyünk le.
Egyébként a legjobb focisták futnak összesen kb. 10 kilométert egy 90 perces meccsen, amelyben még félidő is van, nem kell folyamatos tempó, viszont intervallumos jellege sincs, hogy lenne ez nehezebb?
,,Ha egy focista feldobja magát akkor szabadrúgást kap+ kiállíthatja az ellenfelet."
Na, pont ezért szóljuk le a focit. :) A profik foci edzésen meg sokszor erre edzenek csak, meg les, meg szélső taktikára. :) Tényleg baromi kemény sport. :) MMA-ban vagy K1-ben tudod mi van, ha erre edzel csak? A karriered vége. Kifütyülnek, kifújolnak a saját a rajongóid. Meg meccseket se nagyon fogsz kapni, mivel eladhatatlanok lesznek a bunyóid. :)
Az meg egy vicc, hogy a labdarúgás (a foci az amerikai focit jelenti) a legnépszerűbb sport a világon. Még a golf is népszerűbb nála. :)
Utolsó te oltári nagy retardáltságot hordtál össze, ne haragudj a fogalmazásért.
Alapból bolond az, aki két teljesen más jellegű sportot összehasonlít. Egy egynéni sportágat, ráadásul küzdősportot hogy lehet bármilyen szinten is összehasonlítani egy csapatsportal, ami labdajáték?
Verseny szinten minden nehéz, minden ízület gyilkos, máj gyilkos, vese gyilkos, szívedet kinyírja, Erdei Zsolti, Ronaldo, Vitor Belfort, U. Bolt, M. Phelps, Jay Cutler, hasonlóan teli vannak mint a déli busz. Mindegyiknek nagyon igénybe van véve a szervezete fizikailag és "kémiailag" is. Nincs élsport dopping nélkül.
A foci pedig az angol football --> futball magyar szlengje, a football pedig a labdarúgás angol megfelelője. Az amerikai futball, az amerikai futball. A futball, meg futball. Nem kell egy sportot se lealacsonyítani, kamulegendát köríteni neki, van az is olyan kemény mint a box, vagy bármilyen küzdősport. Csak teljesen más a terhelés és sérülésveszély jellege.
És igen is, a színlelés egy óriási taktikai lépés e sportban.
Írom úgy, hogy kipróbáltam a boxot, mma-t, 10 év kosárlabda, 3 év erőemelés van mögöttem. Futballt mindig is utáltam.
A labdarúgás népszerűségéről amit meg írtál, remélem tényleg viccből írtad így a világ legnagyobb sportesemények kezdete után 3 nappal...
Nem a legnépszerűbb:D komoly g.ce te szellemi hulladék vagy.
Elárulom hogy a 3 szor 3 as amatőr meccseken a végén már haldoklok én is meg az ellenfél is, de a focimeccs végén is ugyanúgy haldokoltam. Mi az, hogy nem intervallum? apám, középpályás voltam 40 méter sprint támadásnál aztán ha elcsesztük 60 vissza a kapunkig. A tüdőmet kiköptem. Nem megye 3-ban kell gondolkozni meg amit a grundon tolsz. Rendes meccsen neked bedobás meg szögleten kívül végig mozogni kell mert edző leordít a fenébe. És nem 3*3 at kell nyomni hanem 90 percet.Azért gondolkozz már. Boxban ugyanúgy megvannak a színészkedések, mélyütést eljátszani, foggumi kiköpés időhúzásnak, kesztyűn ragtapasz felszakításnak. Ha azonnal pontot vonnának le azért, mert mélyet ütöttél akkor minden profi másodpercenként eljátszaná a hattyú halálát ugyanúgy mint egy focista. Ne legyél már ennyire gyökér, menj el egy nb 2 es csapathoz aztán meglátod milyen nyápicok a focisták
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!