Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A K1 vagy az MMA veszélyesebb?

A K1 vagy az MMA veszélyesebb?

Figyelt kérdés

2014. máj. 25. 20:02
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyabol egyforma
2014. máj. 25. 20:06
 2/48 anonim ***** válasza:
egyiket se mondanám túlzottan veszélyesnek, főleg valamilyen extrém sporthoz képest(az most más dolog, hogy a kék, zöld foltok fájnak)
2014. máj. 25. 20:19
 3/48 anonim ***** válasza:
ha veszélyeset akarsz ajánlom a focit véletlen képen rúgnak stoplissal annak a nyoma ott marad :D ám egyforma
2014. máj. 25. 22:05
 4/48 anonim ***** válasza:
61%

A kérdésre nagyon nehezen lehet pontos választ adni! Az tény, hogy az MMA szabályrendszere sokkal több "technikát" engedélyez, így sokkal nagyobb a lehetőség a komolyabb sérülésekre! Azonban véleményem szerint ha egy K1 meccs során ugrásból fejbe térdelnek, az legalább ugyanolyan komoly, mint a Ketrecharcban mondjuk egy izületmanipuláció vagy egy karfeszítés!

Én MMA versenyző vagyok! Mérkőzéseimen és edzéseimen keményen kapom az ívet, azonban nem tartom a Ketrecharcot annyira "halálosan veszélyesnek" (persze a Pride FC vagy az UFC már más tészta, de azokat most ne keverjük ide)!

Tapasztalataim szerint egy eldurvult kocsmai verekedés alkalmával sokkal brutálisabb sebesüléseket lehet szerezni, mint egy K1 vagy egy MMA bajnokságon!

#USBORNE

2014. máj. 25. 22:38
 5/48 anonim ***** válasza:
51%

USBORNE-hoz csatlakoznék, nem kell hogy rögtön a veszély szó jusson az ember eszébe sem MMA meccsekről sem K1 meccsekről.

Azért sport, hogy győztes legyen de nem a másik ember élete árán. A lila folt és orrtörés között terjedő sérülések pedig nem igazán merítik ki a komoly veszély fogalmát, szerintem.

A szabályrendszer miatt szerintem.. talán egy MMA meccs mégis veszélyesebb lehetne kicsit, de nem vagyok biztos benne. Azért mert megfeszíthetik a karomat amíg le nem kopogom még nem érzem igazán veszélyesebbnek ezt a szabályrendszert.

Azaz ha elmennék én is versenyezni és biztonságosabb szabályrendszert kellene válasszak, gondban lennék. Mindegy, mindkettő jó, de mindkettőnél észnél kell lenni mert nem sakkozni kell, sérüés az bennük van.

2014. máj. 26. 11:16
 6/48 Singham ***** válasza:
Mind2 ugyanolyan veszélyes. Furcsán fog hangzani kérdező, de egy-egy meccs veszélyessége inkább a bírókon múlik, hogy mikor állítják le. Hisz volt már olyan nagyobb MMA szervezeteknél, hogy az egyik bíró az eszméletlen ellenfelet hagyta püfölni még, másik meccsen egy másik bíró meg akkor megállította már a meccset, mikor az egyik ellenfél egy ütéstől lekerült a földre. Semmi baja nem volt, de a bíró veszélyesnek ítélte meg, így lefújta. Úgyhogy, mint írtam bírókon múlik leginkább melyik veszélyesebb.
2014. máj. 26. 17:21
 7/48 anonim ***** válasza:
Alapvetően a focit sokkal veszélyesebbnek mondanám, akiket ismerek küzdősportoló társakat kb 60%-uk, ha nem több, a bemelegítés helyetti tökéletesen fölösleges játék során sérültek le.
2014. máj. 26. 18:12
 8/48 A kérdező kommentje:
Ha egy eszméletlen embert ütnek az veszélyes?
2014. máj. 26. 18:13
 9/48 anonim ***** válasza:
49%

Potenciálisan igen, mert akkor semekkora tudatos védelme nincs (hiszen eszméletlen).

És a kisebb kesztyűk nem tompítanak olyan nagyot, több telibe talált ütés több mint nem egészséges :D

2014. máj. 26. 18:32
 10/48 anonim ***** válasza:
72%

"Alapvetően a focit sokkal veszélyesebbnek mondanám, akiket ismerek küzdősportoló társakat kb 60%-uk, ha nem több, a bemelegítés helyetti tökéletesen fölösleges játék során sérültek le."

A foci veszélyesebb? A focisták csak nyápicok és hisztiznek mindenen.

2014. máj. 27. 17:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!