Mitévő legyek? Sehogy sem akar jönni rám a tömeg.
2 éve kezdtem el edzeni, kiszámolt étrenddel tömegnövelek, illetve személyi edző segítségével edzem.
190cm vagyok, hosszú karokkal és lábakkal, semmi tömeg nem látszik rajtam, de igazából a súlyom sem nagyon akar változni.
Még mindig nagyon vékony vagyok, csak hogy egy példát mondjak: 32-es kar.
Próbáltam már 6g*testsúlykg ch-n lenni, de akkor meg pár héten belül is már láttam hogy kezdek zsírosodni.
Csípőmre,combomra igencsak gyorsan rakódik le a zsír, izomtömeg pedig sehol.
(Jaa, mielőtt írnátok hogy mégiscsak a kaja a ludas, nem, édesség kilőve teljesen, kóla,alhokol, semmi ilyet nem fogyasztok, csakis minőségi táplálékokat)
Motivációm nem hagy alább, ugyanis mindig győzködöm magam hogy "Megcsinálom!", csak picit elkeserítő hogy 2 év után, úgy, hogy a Testépítés már az életemmé vállt, nem tudok egy atlétát felvenni sem, mert még mindig semmi alakom nincs, vékony vagyok.
Ötletek?
Nem lehet még koxal sem.
Nem hazudtam, tényleg fociztam most is, de én kiszálltam , nincs értelme vitatkozni, nekem ez nem hiányzik. Mindenkinek további jó edzést.
Akkor itt a cáfolat:
Christian Bale 45kilót hízott kb 6 hónap alatt. Ha feltesszük hogy ez hazugság, és maradunk a 31 kilónál, ami a végső különbség a Gépész és a Batmen közt, az azt jelenti, hogy havonta 5 kilót hízott. Mivel nem dagadt volt, hanem izmos, feltételezzük, hogy ennek csak a fele volt tiszta izom. Akkor is legalább 2,5xöse annak, mint amit te mondtál. :)
Remélem ő elég ismert ember ahhoz, hogy ne kamu legyen.
Csak ugye ő profi személyi edzőt fogadott.
Mellesleg nem hiszem, hogy kamu lenne a 45 kiló, vagy olyan sok zsír/"egyéb" rakódott volna le rajta.
De majd biztos kiszámoljátok a testzsírszázalékát...
Emberek, emberek, állj!
192 cm vagyok. Hosszú karom és lábam van, mint a kérdezőnek.
Nem akarok itt személyes adatokkal untatni senkit, de 2 év jó kaja után 32-es kar arra utal, hogy nem vagy egészséges.
Bár én inkább meghalnék, minthogy a magyar egészségügyre bízzam magam, de javaslom, csináltass egy teljes kivizsgálást. Kiderül majd, hogy a belügyeidben valahol valami nem oké. Zabálsz mint állat, de a szervezeted nem tudja izomépítésre hasznosítani.
Lenne pár kérdésem:
- a szüleid milyen magasak és milyen alkatúak?
- hány kg vagy?
- kb. hány kg-os súlyokkal dolgozol egyes gyakorlatoknál?
- pontosan mennyire vagy szálkás? mérd meg a 3 pontos testzsírmérés szerint a redőid tolómérővel, és írd le nekem a mm-eket, esetleg tegyél fel fotót
Kész öröm volt végig olvasni a válaszokat. Gratulálok pár válaszolónak.
Utolsó: Apum átlagos testalkatú, 184-185cm, anyum 179cm,rajta van egy kis felesleg, az is közrejátszik hogy ülőmunkát végez, és mint család anya, nem sok ideje van mozogni sem. (de már rábeszéltem, így amikor van egy kis ideje, mindig mozog valamit, vagy bicó vagy séta...)
80kg vagyok egyébként, a genetikám miatt nagyon gyenge voltam mikor elkezdtem edzeni, 20kg-ot 3* tudtam kinyomni, jelenleg 70kg a szériasúlyom, és 100 fölött van a max. Hogy csak a fekvenyomással példállódzak, többi gyakorlat is jól megy, nem írom le, nem ezzel van a probléma, hanem azzal hogy a tükör nem ad vissza ebből semmit.
Magyarországon az átlag férfi 171 a nő 164 cm ...
Wash, te azokat az érveinket fordítod ki amiket később ellenünk használsz... Undorító, és szégyenletes dolog. Ráadásul, ha válaszolok, nem a válaszomra reagálsz, hanem elkezdessz a személyemre reflektálni, inreálisan negédes érveket hozol fel, nem az érveimre válaszol, hogy hol benne a hiba, hanem rám, hogy én nem vagyok jó és nem a véleményem, a válaszaidban csak általánosság található, nincs a szavaid mögött érdemi közlés, és semmi köze nincs a kérdéshez.... Bocs ha kell akkor meggyőzlek, mert ez a szakmám...
Á, ne fogd rá a genetikára!
Fater, mutter nálam is olyan, mint nálad.
A fekvenyomás meg a karméret nálam akkor volt ilyen, amikor 18 évesen rossz kajával edzettem.
Nem értek hozzá, de lehet, hogy a szervezeted nem termel valamilyen enzimet, vagy más okból nem tudod rendesen hasznosítani a kaját.
Ez a vékonyság nem egészséges. Én is az voltam, 27-es karom volt, most 42-es (igaz, hogy ilyen hosszú karon ez se mutat sehogy, de a 45-ös se fog), ezt még romszálkásan is meg tudom tartani 40 fölött. Ne fogd rá a genetikára, ne hagyd annyiban a dolgot.
OFF Mennyi hülye gyűlt össze ebben a topikban. (a Montezzel hadakozókra gondolok)
Egy év alatt amúgy tényleg lehet hízni 42 kilót. Van rá példa, de az ZSÍR lesz. Ilyesmi [link]
Egy értelmes naturál testépítőt edző személyi edző sem fogja feleslegesen zsírosítani az ügyfelét. El kell fogadni ezt az első évben max 1kg/hó értéket ami következő években kb feleződni fog.
ON Kérdező tömegelni kell még. Én 190-193 közt vagyok valahol 96 kiló és nincs 50es karom és gigászi hátam :) Még nekem is tömegelnem kell pedig 16 kilóval nehezebb vagyok nálad (15%-on). Mondjuk én azért jóval nagyobb szeretnék lenni mint a "kigyúrt" fiatalok a strandon. Már amennyire ez naturálban lehetséges.
Amúgy pedig Frank Zane az Isten (no offense nagyon mélyen vallásos emberek) :)
A genetika szerintem sem számít annyira, legfeljebb abban, ha van valamilyen betegsége az embernek, de ez nagyon elenyésző arány, mint ahogyan az is, hogy valaki lebontsa a tejsavat.
Például létezik olyan genetikai betegség, hogy zsírt nem tudsz égetni, ezért folyamatosan enned kell, különben az izomzatodhoz nyúl hozzá a szervezet. De megfelelően fehérjedús étkezés, edzés, pihenés mellett heteken belül látható eredménynek kellene lennie.
Igen, lehet gratulálni meg hülyézni, mert leromboljuk a bálványaitokat, és képtelenek vagytok rá, de ettől még ami látható, az látható. Erre voltam kíváncsi, hogy mi él a fejetekben.
Bizonyára Christian Bale is így nézett ki a 6 hónapos edzés után: [link]
És nem így:
Ebből:
Míg az előbbi 1 év alatt 40 kiló zsírt halmozott fel, addig az utóbbi fél év alatt 30kiló látható izmot. Hogy ebből mennyi volt zsír, és mennyire "tiszta"/szteroid nem tudom, de ha csak a fele volt izom, akkor is 2.5xöse a "lehetséges"nek, ég és föld a különbség a linkelt képek közt(disznó vs Bale). Azt nem hiszem el, hogy a Gépész és Batman között 6 kiló tiszta izom különbség van, és a többi(24 kiló legalább!) háj+egyéb, ez legyen az én hülyeségem, gratuláljatok, de aki dagadtnak hívja a Batman alkatot, az szerintem idióta. A kép az kép, a "lehetetlen", "szakértelem" meg "tudomány" csak szöveg.
Mivel érdemi cáfolatot/reakciót nem kaptam, nem tudom komolyan venni a Montez-tábort.
Majd akkor én megmagyarázom Bale izmosodását. Annyi a dolog, hogy ő már volt ilyen izmos, tehát amit már egyszer elértél, az gyorsan visszaszerezhető. Izommemóriának hívják.
És még gyorsabban visszaszerezhető koxal.
Tehát ez nem egy nulláról történő fejlődés volt nála, mert csak a régi fizikumát hozta vissza. Ezt bárki ki tudja próbálni. Nem edzel és nem eszel pár hónapig rendesen, lefogysz mint állat, de utána nagyon gyorsan visszajön a forma, ha megy megint a kaja+edzés, ha még ehhez tolsz szteroidokat is, akkor elég látványos a fejlődési ütem.
Ennyit a Bale-jelenségről.
De nekem nincs táborom, nem vagyok bálvány, csak itt már sokan elismerik a tudásom, ami szakmai alapon is nyugszik, illetve a 27 év edzéssel eltöltött évek tapasztalataiból. De nekem mindegy, hogy te pl nem hiszel nekem, mert sokan vannak akik igen. Rengeteg privát levelet is kapok, hogy segítsek, szoktam is és mindig jó visszajelzéseket kapok, hogy bevált, amit javasoltam.
Ez engem bőven igazol, anélkül is, hogy te mit gondolsz rólam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!