Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mitévő legyek? Sehogy sem...

Mitévő legyek? Sehogy sem akar jönni rám a tömeg.

Figyelt kérdés

2 éve kezdtem el edzeni, kiszámolt étrenddel tömegnövelek, illetve személyi edző segítségével edzem.

190cm vagyok, hosszú karokkal és lábakkal, semmi tömeg nem látszik rajtam, de igazából a súlyom sem nagyon akar változni.

Még mindig nagyon vékony vagyok, csak hogy egy példát mondjak: 32-es kar.

Próbáltam már 6g*testsúlykg ch-n lenni, de akkor meg pár héten belül is már láttam hogy kezdek zsírosodni.

Csípőmre,combomra igencsak gyorsan rakódik le a zsír, izomtömeg pedig sehol.

(Jaa, mielőtt írnátok hogy mégiscsak a kaja a ludas, nem, édesség kilőve teljesen, kóla,alhokol, semmi ilyet nem fogyasztok, csakis minőségi táplálékokat)

Motivációm nem hagy alább, ugyanis mindig győzködöm magam hogy "Megcsinálom!", csak picit elkeserítő hogy 2 év után, úgy, hogy a Testépítés már az életemmé vállt, nem tudok egy atlétát felvenni sem, mert még mindig semmi alakom nincs, vékony vagyok.

Ötletek?

2012. szept. 7. 15:51
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
0%

Jah értem, tehát te mérnök, focista, testépítő vagy egyben...

Én meg CIA ügynök Navy seal rohamosztagos és Nasa űrhalyós...

Nah menjél nézd a minimaxot kisgyerek, mielőtt megfulladok a röhögéstől...

2012. szept. 7. 17:35
 12/44 anonim ***** válasza:
100%
Pedig így van kisgyerek, ha kell küldök facebook oldalt, de beszéljünk meg találkozót, elviszlek melóhelyre, eljöhetsz velem focizni, a testépítést pedig látni fogod a fizikumomon, de ha kell küldök képet, bár nem vagyok egy nagy állat, mivel sokat focizom és naturál is vagyok. De nem kamuztam, itt engem sokan ismernek, dirtboy személyesen is.
2012. szept. 7. 17:39
 13/44 -Fremen- ***** válasza:
0%

Nagyon meredek hozzászólás :D

A 2. hozzászólóval értek egyet. 1 kiló egy hónap alatt nagyon gyatra edzésterv. "Jó genetikával" 5 kilót 1-2 hét alatt simán lehet hízni.

Az a tapasztalatom, hogy az legtöbb "x éve edzek, profi vagyok, nekem ne mondd meg" ember ezért ugat inkább, mert nem tudja feldolgozni, hogy évtizedekig rossz technikával edzett. Aki komolyan veszi ezeket a százalékokat eleve nem lehet értelmes ember.

Mindegy.

Kérdésre válaszolva:

A zsír miatt ne aggódj, előbb szedj fel súlyt, aztán szálkásíts. Másrészt a zsír természetes, hülyeség kiirtani a zsírpárnákat, ha aktív életet élsz, szükséged van rá.

A titka annyi, hogy minden nap folyamatosan megterhelő fizikai munkát végezz, amíg bírod, aztán zabálj és pihenj, aztán kezdd előről. Ha eleget mozogsz, és változatosan eszel, nem kell számolgatni semmit. Az alvásnak viszont meg kell lenni kb napi 12 órának, különben nem regenerálódnak az izmok (nincs növekedés). Szerintem ahelyett, hogy évekig 1 stratégiát viszel, inkább kísérletezz és figyeld az eredményeket.

2012. szept. 7. 17:40
 14/44 anonim ***** válasza:

Bizony, ne egyféle dolgot próbálj 2 évig, hanem minél többet, ha az egyik nem megy, majd a másik...

A találkozóról még annyit, hogy te is gyere le a pentagonba az EO 39es terem az enyém....Várlak....

2012. szept. 7. 17:44
 15/44 anonim ***** válasza:

fremen, nem mindegy hogy izomtömeg vagy zsíros tömegről van szó. Cikket is linkeltem.

46%-osnak, most megyek focizni, este még leszek és megdumáljuk.

2012. szept. 7. 17:48
 16/44 anonim ***** válasza:
0%

Jó is, mert nekem még menni kell bevetésre Észak kóreába, estére én is itt leszek, mert swarceneggerre rákötöttünk egy rakéta meghajtású gépkocsit, így 2 perc az út....

Ekkora isten barmát.... Meddig akarsz hazudozni...

2012. szept. 7. 17:51
 17/44 -Fremen- ***** válasza:

5 kiló össztömegre gondoltam, de ha abból csak 2 kiló tiszta izom, máris fele annyi idő alatt kétszer annyit hízik az ember. Az nem lehet hogy nagy része csak zsír, mert akkor a teljesítőképességen nem látszana a hirtelen növekedés.

Azt nem tudom ez mennyire átlagos, de biztosan nem lehetetlen, többet összeszedni, mint mondtad. Egyébként sem baj, ha van 1 kis zsír rajtad a váratlan helyzetekre, pl Fekete Laci 5 nap alatt fogyott 16 kilót, mikor beteg volt.

De ha nagyon akarod, lehet hogy keresek valami híresebb embert, aki sokat hízott. De feltételezzük hogy a 9 összkilóból 1 kiló izom, akkor is 2x annyi, mint amit írtál. Én a 9 összkilót se tartom elképzelhetetlennek.

A cikket nem olvasom el, ha valami konkrétat akarsz, majd úgyis mondod. Nem igazán érdekelnek a tudományos szövegek, inkább tapasztalatra alapozok. És semennyi évtized téves stratégiája nem jelenti azt, hogy valami lehetetlen, csak mert nem sikerült xy-nak.

Vannak emberek, akik pl a tejsavat is elégetik, ami genetikai képtelenség, mégis kísérletekkel bizonyítható. :)

2012. szept. 7. 18:19
 18/44 anonim ***** válasza:
100%

Azta, popcornt elő :D

Először is a kedves 46%-osnak üzenem, hogy Montez már nem egyszer és nem kétszer bizonyította hozzáértését mindkét témához (testépítés gyakorlati rész, és táplálkozási rész), olyan szavakat írt le a biokémia világából, amiket te észre sem veszel, hogy milyen nyelven van :D Az, hogy egyszerre legyen mérnök, testépítő és hobbifocista abszolút nem kizáró okai egymásnak, maximum valami korlátolt elmében, de hát csak egy korlátolt elme örök gagyogása nyilvánít valamit egyből, valós ellenérvek nélkül hazugságnak. Ami ráadásul nem is túl extra ugye. Egyéb valós tartalmi mondanivalód sem volt, 2 hét alatt 9 kiló tiszta izom enyhénszólva nevetséges, pláne úgy, hogy te nem csinálod a testépítést, sőt, még feleslegesnek is tartod. De akkor honnan van meg ez a "tudás"? Miért törődsz olyannal, amit feleslegesnek tartasz? Ja, és ahogy látom, valami nyers tojásra utaló nyomok is vannak, ami egy halva született ötlet, a nyerstojásivás soha nem volt jó ötlet, de ennyit tud az, aki filmből tanul. Csak írd be a gugliba, jönnek a cikkek vagonostul. Mindezek után, ha gondolod, megpróbálhatsz valami tartalmat is közölni, mert eddig csak a fröcsögés ment. 27 évesen kicsit többre kéne képesnek lenni.

Freme: "Nem igazán érdekelnek a tudományos szövegek" - itt a probléma, ugyanis bármiféle tapasztalat, következtetés csak és kizárólag (legalábbis amíg nem találnak fel jobbat) a tudományos módszer használatával lehetséges. A Montez által mondottakat sem csak úgy kitalálta valaki tegnap, azok egy sokkal nagyobb hálózat tapasztalataiból épültek fel, tudományos kutatásokkal kiegészülve, tehát nem véletlenül azt mondja, amit. Nálad az lehet a gond, hogy mivel nem ismered, hogy kell helyes következtetést levonni, nem is sikerült, például nem tudod sehogy megállapítani, hogy a felszedett össztömegből _valójában_ mennyi a zsír és mennyi az izom (sőt, nem csak ez a kettő lehet). Ez az elsőre is vonatkozik.

2012. szept. 7. 18:42
 19/44 anonim ***** válasza:

Ja, és hogy egy kis on is legyen: kérdező, nem lehet, hogy túl sok a stressz? Rám az volt ilyen hatással. Vagy, hogy nem elég magas az edzésintezitás, túlságosan belekényelmesedtél? Talán próbálj ki valami újat, új edzésrendszert, új ismétlésszámtartomány, mozogj mellé mást, a lényeg az új ingerek.

És hogy ne érezd magad rosszul: én is ugyanolyan vagyok, mint te, csak magasabb, és vékonyabb :D

2012. szept. 7. 18:58
 20/44 -Fremen- ***** válasza:

Nem tudom, mi mennyi belőle, szerinte nem is lehet pontosan megmondani, meg függ a bevitt anyagoktól is, és igazán nem is érdekel.

Én nem állítom, hogy 9kiló izmot fel lehet szedni 2 hét alatt, de ennyi össztömeget igen. És ha ennek csak egykilencede alakulna izommá, akkor is 2x annyi, mint amennyit ő írt.

Ahhoz nem is kell olvasni, hogy felszedjen az ember 5-10 kilót 2 hét alatt. A tudomány megfigyelésen alapszik, ami tapasztalat, ugyanaz, mint amire én alapozok. De ez a havi 1 kiló izom max, szerintem túlzás.

Az igaz, hogy idővel lassul a növekedés, de kíváncsi vagyok, szerintetek 6 hónap alatt lehet pl 40kg tiszta izomra szert tenni?

2012. szept. 7. 19:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!