Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Tömegnövelő étrend?

Tömegnövelő étrend?

Figyelt kérdés
Tudna nekem valaki nekem linkelni tömegnövelő étrendet 80kg-os testsúlyhoz? Fontos hogy csak kaják legyenek benne porok nem. Köszi!

2012. jún. 8. 22:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem, mert mindegyikben vannak kiegészítők, de ha lecseréled a protein porokat csirkemellre , túróra vagy tojásra akkor jó lesz: [link]

Ha ez nem megy, akkor leírom,hogy kéne:

80kg-hoz kell 200g fehérje és kb 450-480g szénhidrát/nap.

Ez protein tápkieg nélkül úgy néz ki, hogy napi 600g csirkemell (150g fehérje), 10 tojásfehérje (30g f), 150g sovány túró (20g f) Ezzel megvan a fehérjerész.

Szénhidrát: 100g zabpehely (60g ch), 500g rizs (400g ch) + zöldségek, kb fél kiló ebből is mehet. pl brokkoli, kelbimbó, spenót, uborka, zöldbab. Kell a rostok miatt és a sok hús-rizs kaja miatti savasodás ellensúlyozására.

Így nézne ki a napi felosztás: reggel 100g zabpehely+10 tojásfehérje (sült vagy főtt, sosem nyersen!), majd 2,5-3 óránként csirke-rizs-zöldség. Este pedig túró.

Tehát mondjuk 7-kor zab+tojás, 10, 13, 16 órakor csirke-rizs-zöldség, 17-18-ig edzés, utána megint csirke-rizs-zöldség, majd este még 150g sovány túró.

De ez csak egy példa, a hús lehet hal, marha, pulyka is.

Vagy a szénhidrát is lehet teljes kiőrlésű kenyér, krumpli, tészta is, csak azoknak más a ch tartalmuk, így több kell belőlük, azokkal máshogy kell számolni, mint rizzsel.

Amit linkeltem oldalt neked, ha ott beregisztrálsz (bal oldalon), akkor saját magadnak is nagyon könnyen meg tudod csinálni az étrendet. Egy legördülő menüből kell kiválasztani a kaját és már számolja is az értékeket.

De amit írtam étrendet az elég megszokott és bevált, azzal a változtatással, hogy edzés után egy jó tejsavó protein hasznosabb, mert gyorsan tudja visszatölteni a tápanyagokat a szervezetbe.

2012. jún. 9. 06:08
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2012. jún. 9. 11:15
 3/4 A kérdező kommentje:
Esetleg tudnál valamilyen zabpelyhet ajánlani?
2012. jún. 9. 11:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Sima natúr zabpehely kell, én a lidl-ben veszem, de sok helyen van. Lényeg, hogy ne cukros, ízesített cucc legyen.:)
2012. jún. 9. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!