A túlzott edzés napi szinten káros lehet szünet nélkül?
Figyelt kérdés
Már ott tartok hogy fájnak a lábaim, főleg az ékcsont és a sajkacsont..
Ugyan akkor ami idáig motivált, az nem nagyon..
2019. febr. 19. 11:59
1/4 anonim válasza:
Persze. Túledzed magad. Kikészíted a mozgásszerveidet, az idegrendszeredet, a hormonrendszeredet.
2/4 anonim válasza:
Én heti 5 napot vagyok edzésen. Összesen 9 edzés, ebböl 2-n edzőként vagyok jelen. Azokon kívül 4 egy órás, 2 másfél és 1 két órás edzés.
Azerintem teljésen egészséges heti 5 nap edzés. Én teljésen jól vagyok ezzel.
3/4 anonim válasza:
Én heti 6 napot edzek, ez kb 8-10 óra futás és spinning. Nincs vele gond, csak fokozatosan kell növelni a terhelést hétről hétre, így csökken a sérülésveszély. Plusz minden héten egy pihenőnapot tartani kell. Nem árt keresztedzéseket is végezni, hogy ne mindig ugyanazokat az izmaidat mozgasd meg, ezzel szintén elejét lehet venni a túlterheléses problémáknak.
4/4 anonim válasza:
Semmiképp nem nevezhető egészségesnek. Rajtad a túledzés klasszikus tünetei kezdenek megjelenni.
A szervezetnek a minőségi táplálkozáson túl, pihenésre van szüksége, mégpedig sok pihenésre. Ebben a stádiumban regenerálódik a szervezet. Ha erre nem hagysz neki időt, elhasználod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!