Más is időpazarlásnak érzi a sportot? Vagy egy szükséges rossznak, muszájnak?
Kedves kérdező!
Én ahhoz az állatfajtához tartozom, amit itt mindenki le fog nézni/hurrogni, de csak hogy lásd, ilyenek is léteznek.
1. Sport. Én valami rettenetesen gyűlölök mozogni, iszonyodom mindenféle sporttól. Próbáltam sokmindent, soha semmit nem szerettem. Ennek okát a szülői hozzáállásban vélem felfedezni: amikor úgy hétéves lehettem, édesapám - azzal a felkiáltással, hogy a sport mennyire hű de fontos - gyakorlatilag elzavart kajakozni. Ha valami miatt egy-egy edzést kihagytam, balhé volt, hogy miért is. Minden egyes másodpercét gyűlöltem, soha egyetlen egy mozzanatát nem élveztem a dolognak. Jópár évig csináltam, miután eltanácsoltak. Utána próbálkoztam kosárlabdával, kung-fuval, asztalitenisszel, de úszni is gyakran "vittek". Rühelltem az összeset. A mai napig nem értem meg, hogy hogyan tudnak az emberek csak úgy futni, és én is úgy érzem, ezer hasznosabb (vagy akár hasznontalanabb, de jóval szórakoztatóbb) dologra tudnám azt az időt fordítani, amíg futnék vagy úsznék vagy egy izzadtságszagú edzőteremben vastagnyakú barmokkal körülvéve halál feleslegesen vasakat emelgetnék... Olvasnátok inkább helyette, és akkor szavaznátok arra, aki inkább kutatás-fejlesztésbe öli az adóbevételt, nem pedig stadionok építésébe! Egy országot a tudósai és találmányai visznek előrébb, nem a focistái! (De nem akarom politikai irányba terelni a kérdést.)
2. Futás. Mint írtam, ez aztán meg a totál megfoghatatlan számomra. Még egy csapatsportban való részvételt is inkább megértek. 5 km-t pedig kb. egy fél nap alatt tudnék abszolválni. Ez van. Voltak ismerősök, akik próbáltak azzal érvelni, hogy hát az elején valóban nagyon sz.r érzés, de a sokadik alkalommal már akár élvezném is. Már ne is haragudjon senki, de ez az érvelés teljesen analóg azzal, mintha egy meleg pont ugyanezzel a magyarázattal próbálna rábeszélni a s.ggbed.gásra: az elején nagyon fáj, de a sokadik alkalommal, meglátom, majd már élvezni fogom... Köszönöm szépen, én ezt nem akarom!
3. Alvás. Na, ez meg a vesszőparipám! Teljesen megfoghatatlan számomra az is, hogy miért úgy van berendezkedve a társadalom, hogy az ember ne tudja jól kialudni magát! Szerintem a rákos megbetegedések nagy része is megelőzhető lenne, ha az embert nem keltenék fel hajnalok hajnalán, hogy iskolába meg dolgozni kell menni. Nem is értem, hova ez a "jómunkásember-hozzáállás": még a nap sem kelt fel, de már kezdődik az üzem. Hova?! Minek?! Félreértés ne essék, ledolgozom a napi nyolc órámat én is, de miért kell előtte "megkínozni" egy hajnali keléssel? Értem én, száz évvel (vagy még azelőtt) vidéken a parasztnak fel kellett kelni állatokat etetni, de a mai társadalom túlnyomó része már nem így él, nem erre van berendezkedve! Bárki szerint az normális, hogy egy gyerek álmos fejjel, azt sem tudva, hol van, essen be az iskolába hajnal nyolcra, és még figyeljen is az első órákon?! És az itt válaszoló, a korai kelést meg a kevés alvást propagáló emberek nagy részét is megnézném, hogyan viszonyulna mindehhez, ha megvonnák tőle a teljes kávéadagját! A legtöbb úgy arcoskodik ezzel a marhasággal, hogy amíg hozzá nem jut az első csészéjéhez, a nevét sem tudná leírni tollal egy papírra! És az úgy marha egészséges/természetes, biztosan... Akkor miről is papolunk?
Na, lehet lepontozni meg kiosztani! (A pocsék helyesírásotokkal, mert inkább edzőterem, mint a saját anyanyelved tökéletesítése, nyilván! (Tisztelet a kivételnek, hébe-hóba lehet olvasni értékelhető helyesírást is, és ez utóbbi módon megfogalmazott véleményre még akkor is nagyobb hajlandósággal adok, ha a mondanivalója gyökeresen ellentmond az én életszemléletemnek, illetve véleményemnek!))
30 éves nő vagyok, suliba járok, 4 órában dolgozom és van 2 kicsi gyerekem.Amikor elkezdtem edzésre járni, az első 3-4 alkalom volt nyögvenyelős, aztán szépen lassan a heti egy edzésből, heti 3-4 lett. Élvezem a mozgást, a munkámat is szeretem. Nekem ez lett az egyik hobbim :) Főleg, ha belenézek a tükörbe és látom a változást, pedig fogynom nem is kellett.
Az alvásból én sem engedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!