Más is időpazarlásnak érzi a sportot? Vagy egy szükséges rossznak, muszájnak?
Az ember mozgásra van teremtve/mozgásra alakult ki. A gyűjtögetés, vadászás, menekülés is "sport", de igazából még 200 évvel ezelőtt is tele volt mozgással a mindennapi élet.
Ha nem mozgunk, árt az alaknak, a memóriának, gyengk leszünk, kifulladunk a lépcsőzéstől, vagy ha elmegyünk egy kis kirándulásra. Egyeseket a sport nyugtat is.
Kapis, hogy miért kötelező?
A gépesítéssel létszükségletté tettük a sportot.
Ugyanannyira kötelező, mint az evés, ivás, alvás, munka.
Erőn felül kell küzdeni minden apró dolog miatt is külön-külön, aztán esetleg eléred.
Pont ezért sírok miatta.
Másnak is nyűg a sport?
Ha már sport, kifejezetten annak örülök, hogy végre egyedül lehetek, végre rendezhetem a gondolataimat, végre nem szól hozzám senki, nekem se kell senkihez.
Talán ezt az egyet szeretem benne pont.
Hol vannak azok, akik szeretik a munkájukat, szeretnek sportolni, van dolog, ami heti 3 órában leköti őket, ez pont egy sport és erre idejük is van(napi 9 óra munka és 8 óra alvás mellett)?
Én nem találom őket.
Itt vagyok. Itthonról dolgozok azon a területen, amin mindig is akartam. Nem kell szűkölködnöm. Egy egyesületben sportolok évek óta, volt, amikor versenyeztem, mostmár csak a szabadidős edzésekre járok. Vannak ott barátaim, más körökben is vannak barátaim. Van, hogy hetente többször, van hogy egyáltalán nem, ahogy időm engedi. Nem vagyok egy búval bszott élettelen.
Ezért hosszú évekig szoptam persze az iskolában és nem kevés nehézséget leküzdöttem. Az élet ilyen. Vagy sírsz miatta, vagy dolgozol és eléred amit akarsz.
Ez a kérdés provokatív.
Köszönjük bejelentésed. Moderátoraink amint tudják, ellenőrzik ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!