Szerintetek is be kellene tiltani a vadászatot?

Köszönjük Emese.
Megint csak fröcsögtél és semmi de semmi értelmeset nem írtál.
Még mindig azt látni hogy az értelmi szinted egy kislányé.
De akkor vigyük a gondolat meneted a kedvenc horgászai akkor mi jogon horgásznak miért hiszik azt hogy a dolguk kifogni a halat. Miért kérkednek vele ki mekkora halat fogott ki. Leírtam mit csinálnak szegény halakkal de az szerinted nem számít állatkínzásnak.
Kérdező ne légy képmutató agyhalott kislány.

LOL nagy szádhoz nulla tudás párosult.
De tudod mit még mindig nem láttam értelmes választ tőled csak fröcsögést kislány.
És hogy a kedvedre járjak 3 kóbor kutya tetemet adtam ma le az állatorvosnak mind a három TBC-s volt.
Hát én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani a dologról. Több vadászt is ismertem és mind szadista részeges barom volt akiket elnyomtak kiskorukba akik már kicsiként is az állatokat kínozta.
Soha nem felejtem el, egyszer még kicsi voltam és láttam, hogy a vadászok ittak a szomszéd faluban. Még éppen mondtam édesanyámnak, hogy ez normális dolog-e? (kb12 évsen) Este hallom a hírekbe, hogy lelőtték az egyiket. Ez biztos jó dolog, hogy ilyen emberek kezében van a fegyver?
Persze tudom előítéletes vagyok, de én ezt tapasztaltam. Egyik ismerősöm kutyáját nem rég lőtték agyon városon belül (ennyit a chipről). Persze nem azt mondom, hogy a gazdi se hibás, mert elszökött a kutyus, de most őszintén tegyétek a szívetekre a kezeteket és és mondjátok (akinek van/volt kutyája) hogy soha nem szökött el egyszer sem. Hozzáteszem ez volt az első szökése alig volt több félévesnél. Amellett gondolom csak van erre valami protokoll. Egyik vadász osztálytársam pedig unalmába macskákra lövöldözött és mutogatta telefonon. Igen, értem, hogy kell vadászat, ha túl nagy a vadállomány és már káros, csak az a gond, hogy rengeteg idióta kap fegyvert. És sokaknak viszket az úja az elsütőbillentyűn. Én a hobbi célú vadászatot tiltanám. Rengeteg védett állatot lőnek le szándékosan.
A hivatásosat engedném, de nagyon szigorú ellenőrzések mellett. El kéne számolni minden lőszerrel, folytonos szondáztatás, mentális tesztek....
Sokan hoztátok érvnek, azt hogy ősi meló... Hát akkor ennyi erővel hozzuk vissza a boszorkányégetést és üldözzük a tudomány képviselőit, vagy legyen legális a rabszolga tartás hiszen régen szabadott.
Soha nem értettem miért jó egy életet kioltani azért, hogy a falon legyen kitömve díszként. Számomra többet jelent egy élet. Aki meg lövöldözni akar nyugodtan paintballozzon vagy airsoftozzon. Ott legalább vissza is lőnek. De hobbiból ölni szerintem nem jó dolog.
"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated."
/Mahatma Gandhi/

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!