Szerintetek is be kellene tiltani a vadászatot?
Egy kóbor ebet, mint azt már leírtam, azért KELL lelőni, mivel veszélyezteti a vadállomány egyes példányait.
A törvény így szól: Vadászterületen a vadász az állomány védelme érdekében elfoghatja/elejtheti a vadat űző kutyát, "vadat elejtő kutyát, ha a vad sérelme másként nem hárítható el, valamint akár meg is ölheti fertőzés továbbterjedése vagy másként el nem hárítható támadás megakadályozása céljából a kutyát vagy a macskát. További feltétel: lőni akkor lehet, ha az állat tulajdonosának felderítésére nincs közvetlen lehetőség.
És emiatt sem szörnyeteg, sem állatkínzó nem vagyok."
Hallod magad te gerinctelen féreg ? törvény az a baj a vadászok túl sok mindent engednek meg maguknak ez az igazság! Hogy tudnál ilyen lelkiismerettel élni hogy a rohadt hobbid miatt lőttél ki kutyát ember ? Hát már bocs de ezzel csak mégjobban megutáltam a vadászokat látszik milyen nagyképűek vagytok tudod csak gondolkozz. Tudni illik embert is mint állatot is ölni BŰN!!!!! hogy jössz te emberutánzat hogy ezt igy kijelented mi ? Te utolsó gerinctelen állat remélem te is hasonló sorsra jutsz nyomi és akkor megérted miről is beszélek.

Sajnálom, hogy nem bírod megérteni, és nagyon úgy tűnik, hogy felesleges is tovább próbálkoznom, mivel egy épkézláb érvet nem tudtál felhozni a válaszaid során.
Annak viszon kifejezetten örülök, hogy nem a te fajtád kormányozza az országot. Akik azt teszik, pontosan tudják, hogy milyen fontos dolog is a vadászat, épp ezért SOHA nem fogják beszűnteti, mindegy, hányan állnak fel ellene.

És ez szerintem teljesen korrekt érv hogy miért ítéljem el a vadászokat
1. Balesetek
2. Nagyképűség
3. Versengés ki tud többet ölni
4. Élvezik hogy ölnek
5. Kóbor ebeket lőnek ki (volt rá példa)
És még ... sorolhatnám miért utálatosak ... és remélem egyesek magukba néznek bár :-D

Kérdező te a szemellenzős vak és tudatlan sötétzöldek táborát gazdagítod.
Foggy jó a hozzáállásod viszont sok dologban tévedsz.
Természetben a túlélés volt a lényeg a társadalomban meg a megmaradás a tét.
Nézz utána az amcsi disznó helyzetnek ott mit művelnek a disznókkal amikor összecsalják egy helyre és robbantják őket és stb.
Vadgazda barátom megejtette a szokásos hibát leírta az etetést de nem írta le miért történik.
És nem nem a vadászok miatt van túlszaporulat, ha az ember tanult egy kis biológiát akkor tudja, hogy az állatok annak mértékében szaporodnak, hogy mekkora erőforrás áll rendelkezésükre. És hála a modern mezőgazdaságnak van mire alapoznia a vadnak.
Mellesleg akkor az ellenzők kifizetik a kárt a termelőknek vagy csak a szájuk nagy. Van ezer hektárom kivonom de kérem az évi 30-40 milliós vadkárt a sötétzöldek mint a kérdező fizessék nekem ki.

Autóbalesetek is vannak, akkor tiltuk be az autókat...
A vadászat nem hobbi, hanem hivatás..amiket pedig felhoztál érvnek, ritka dolgok... magyarországon nem jellemző a sport vadászat... itt a legtöbben megélhetéaből éa komolyan átgondolt vadgazdálkodásból vadászik... hogy semmi ne szaporodjon túl, és ne tegye kényelmetlenné pl a te életedet kedves kérdező...

És akkor mi lenne, ha az erdős területek és a termőföldek rendesen el lennének szigetelve egymástól, hogy a vadak ne tudjanak csak úgy, mindenhova eljárkálni?
Egy ilyen megoldás mellé például meg lehetne engedni a vadászoknak,erdészeknek annyit, hogy (ha valahol épp tönkrement a kerítés) ha olyan helyen látnak vadat, ahol annak nem kéne tartózkodnia, altatólövedékkel meglőjék, majd visszavigyék az erdőbe.
Persze, tudom, hogy ez sok erőfeszítés meg pénz, de nem lenne közelebb a "természetvédelem" fogalmához?
Lehetne mondjuk önkénteseket toborozni, vagy valami.
Nem csak az egyből lelövés lehetne a megoldás arra, hogy hogyan védhetjük meg a termést, de ez van, ha tárgyként tekintünk az állatokra.
Amúgy a modern állattartás és a vadászat nem valami szükséges a megmaradásunkhoz manapság, van 100000 más kaja amit meg lehet enni, és még jobb is a szervezetednek.
Arról például tudok, hogy Ausztráliában rendesen gázkamrákba zárják a disznókat.
Persze, nem állítom, hogy egyetlen tényező miatt szaporodik el egy faj, nyilván hozzájárult a modern mezőgazdaság hibássága is, hogy nem vagyunk képesek rendesen megvédeni a termést.
Egyébként már az, hogy etetik a vadakat egy nagy beleavatkozás a szaporulatba.
Egyébként, ha például nyilván van tartva, hogy pl. nagyon kevés a szarvas jelenleg, és meglátnak kettőt búzát legelni akkor azt nem lövik le?
(Nem tudom)
Az autós példa nem jó, azok BALESETEK, nem arra lettek létrehozva az autók, hogy a populációt szabályozzák.
Megélni meg nem csak a vadgazdálkodásból lehet, nincs rászorulva egyik sem, hogy pont abból éljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!