Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek is be kellene...

Szerintetek is be kellene tiltani a vadászatot?

Figyelt kérdés
2017. dec. 20. 17:40
 61/94 anonim ***** válasza:
19%

Nem tudom mi köze van a mesekönyves idézetnek a témához.

Persze, alapból rossz, hogy a kóborkutya jelenség kialakult.

Lehet eset amikor csak lelőni lehet, értem, de kétlem, hogy egyetlen olyan eset sincs, amikor megoldható lenne a befogás, ilyenkor az lenne az etikusabb eljárás, ebben egyetértünk.

"Csak azért mert ez után nem jutna már semmi élelem"

Persze, de nem is állítja senki, hogy eddig el kéne menni.

Kutatás arról is van, hogy a cannabis egészséges, attól még nem lesz igaz.

A növények sérülésre való reagálása meg a kémiai reflex, ez még 0000000.1%-ban sem hasonlítható össze a központi idegrendszerrel.

De tegyük fel, hogy a növények ugyanolyan érző lények, mint az ember, ebben az esetben pl egy szarvasmarha 8x annyi növény életét oltaná ki az élete alatt, mint egy ember, tehát, ha húsfogyasztásnál összeadod a 8x annyi növény + a tehén életének a kioltását, akkor az össz kioltott élet több mint a 8x-osa annak, mintha direkt a növényt fogyasztanád, a vegán étrend által okozott szemvedés így is kisebb.

"Részemről semmi bajom azzal aki vega és ezt felnőtten maga dönti el. Ha Ő ezt tartja követendőnek és jónak, akkor tegye, de ezt fordítva is elvárnám."

Az elvárások itt abba a kategóriába esnek, mint a dohányzás, a dohánosnak mindegy, hogy a másik dohányzik-e, de a nemdohányos azért nem kérne a füstből.

A húsevőknek, mivel összességében kevesebb empátiát éreznek (Ezt nem provokatívan, csak így van, hisz kevesebb dologra terjed ki az empátiájuk, így egy empatikus skálán egy fokkal alacsonyabban helyezhetőek el.) mindegy, hogy a másik mit csinál, a vegánoknak meg úgy általában nagyobb az empatikus fejlettsége, hisz a nála alacsonyabb szintű élőlények sorsa sem mindegy neki, így érthető, hogy mi irritálja őket a másik ember döntésében.

"Mellesleg" az ipari állattartás az egyik legpusztítóbb emberi tevékenység a környezetre nézve:

https://www.youtube.com/watch?v=XXVf_sqUCLA

A tanulmányok ott vannak a leírásban, ez nem részrehajlóság, hanem statisztikai adatok, aki ehez hozzájárul, hogy a környezetünkkel ez történjen, igenis, egy alacsonybb tudatossági szinten él, mint aki a tényezőket összegezve tudatos döntést hoz ellene.

(A videó egy reakció egy "10 ways how vegans ruin the world"-nevű(egyébként tudománytalan) videóra, szóval nem provokatív a cím.)

2017. dec. 26. 00:51
 62/94 anonim válasza:
69%
A legnagyobb probléma az, hogy ahogy én látom (több ismerősöm is van aki valami csoda folytán kapott vadászengedélyt), hogy boldog-boldogtalannak engedélyezik a vadászatot. El nem tudjátok képzelni hogy milyen primitív emberek a vadászok nagy többsége. Igazi agyi selejtek, akik csoda hogy még nem lőtték lábon magukat amíg bebaszva sétáltak az erdőben (mert hát hideg van meg úgy viccesebb is ugye). Tudom hogy szükség van a vadászatra, de ettől még hányok a vadászoktól, főleg azoktól akik élvezik végignézni ahogy 10 liter vér kispriccel abból a szerencsétlen jószágból, és ebben lelik örömüket.
2017. dec. 26. 09:24
 63/94 anonim ***** válasza:
Hát utolsó a végét inkább ne mondtad volna, mert így elvesztetted a hitelességedet.
2017. dec. 26. 11:18
 64/94 anonim válasza:
100%

Jujj.

Van 1-2-5 teljesen mindegy, hogy mennyi ismerősöd aki általad vélt vagy valós hibát követ(ett) el és egyből 60-70 ezer ember hülye, primitív, agyi selejt és sorolhatnám. Te jó ég. Olvasod amit írsz?

Ha tudomásod és bizonyítékod van róla, hogy ittasan fog fegyvert, akkor tedd meg a szükséges lépést. Amennyiben feltételezés akkor meg ne vádaskodj.

Halkan jegyzem meg, hogy számos vadászaton - mivel előre bejelentett - ellenőrzésre megjelenik a rendőrség.

Kiléptem.

2017. dec. 26. 12:46
 65/94 A kérdező kommentje:
Na jó itt telt be a pohár jóhogy nem azt prbáljátok megnasmagyarázni hogy a kutyák a fenevadak elmondom röviden OK NINCS RÁ HOGY KILŐJJÉL EGY KUTYÁT EMBEREKNÉL A GYILKOSOKAT SE ÖLIK MEG AKKOR A VADÁSZOK HOGY TEHETNÉK PLÁNA EGY KUTYÁVAL ?
2017. dec. 26. 19:03
 66/94 A kérdező kommentje:
És az is fogyi aki azt mondta nem értek semmit erről az egészről nem egyszer néztem vadászatról filmet (Fishing & Hunting) és akkor most lehet levitatni de : A VADÁSZOK SZÓ SZERINT ÉLVEZIK HA KILŐNEK VALAMIT ÉS A FIATALOKAT IS AZ ÖLÉSRE BUZDÍTJÁK MILYEN PÉLDA EZ ? KÉRDEM ÉN EZ EMBERHEZ MÉLTÓ HOGY EGY 17 - 18 ÉVES GYEREK KEZÉBE FEGYVERT ADNI ÉS DRUKKOLNI NEKI HOGY ÖLJE MEG A VADAT ?
2017. dec. 26. 19:05
 67/94 A kérdező kommentje:
Lehet tartani bárminek ezek jogos érvek és nincs semmire sem kimagyarázás a másik meg amit ezen a szaros csatornán halottam hogy "A farkas nem keresi a kíméletet csak élelmet lát a prédában mégis minket vadászokat szoktak kegyetlennek tekinteni." Még is kik a kegyetlenek he ????? egy farkas csak azért vadászik hogy ETESSE a falkáját és nem csim bumm lövöldözik vadakat!!! az hogy elvileg írott törvényei vannak na igen az az álca igy lehet elsímítani mindent és igy engedélyezett de közbe meg csak egyszerű gyilkosok ennyi.
2017. dec. 26. 19:08
 68/94 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező te tajgetosz pozitív vagy.

Szerinted miért nem merték népszavazás elé hozni a halálbüntetést.

Megnéztél néhány filmet a fos fish and huntingon és máris szakértőnek képzeled magad. Mozdulj ki a panelkaptáradból és lásd meg a való világot.

Vagy tégy egy szívességet a világnak akaszd fel magad.

2017. dec. 26. 20:54
 69/94 A kérdező kommentje:
Lécci tedd meg helyettem mert ugye itt faluhelyen soha nem vadásznak és soha nem láttam élőbe vadászatot ááá miért is igazad van de a hülység már fáj ordítanál amit mondtam teljesen jogos ugy ahogy az embereknél ugy a kutyáknál se lehet nyomok ok hogy kilőjék!!!! de persze értelmi szint kell a 2 dolog felfogásához de mit várok :-/
2017. dec. 27. 20:14
 70/94 anonim ***** válasza:

Te meg faluhelyen ne nevettes.

Pisiskolás vagyis inkább ovodás agyiszintű kérdező beszél felfogásról.

De még mindig várom válaszaidat az általam feltett kérdésekre. Ha lusta lennél visszaolvasni felteszem még egyszer.

1. Milyen alternatívát képzelsz helyette

2. A vad által okozott kárt akkor ezentúl te és a hasonidióták fogjátok megtéríteni

3. A vadvédelmet hogyan valósítanád meg, mert bizonyos etnikum előszeretettel rak ki útra útszélre hurokcsapdát.

De most hogy komolyabban belegondolok a harmadik pontba lehet azért van bajod a vadászattal mert nem tudsz rapsickodni és szegény állatok megmenekültek a hurokcsapdáidtól.

2017. dec. 27. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!