Szerintetek is be kellene tiltani a vadászatot?

Ekkora sötétséget egy fejben.
Kérdező neked hús hiányod van de nagyon.

Miért, mi van a húsban, ami hiányozhat?
Ftalátok? Koleszterol? Heme vas? Antibiotikumok? Hormonok?
Felgyülemlett permetszerek?
Nem is akkora baj, ha valakinek ezekből hiány van.:)
Kedves kérdező, én addig ütném a vegán fejedet, amíg mozogsz.
Könnyű mindent az emberiségre fogni, meg a fotelben ülve nethuszárkodni. És az is vicces, hogy egy szimpla kérdést tettél fel, de akinek a véleménye nem egyezik a tiéddel, azokat teljes mértékben azonosítod a vadászokkal. Értem én, hogy az állatokat véded, valamilyen szinten én is védem őket, csak te olyan szinten egy buta sz@r vagy, hogy a falat kaparom tőled.
:)
Nem is értem minek született meg a kérdés. Meggyőzni nem lehet a kérdezőt, mert az "ellentábor" érvei meg se karcolják. Szikla szilárdan kitart a mellett, hogy minden vadász gerinctelen állat. Mert olyan tevékenységet űz ami nem szimpatikus, nem ért vele egyet, stb.
A vadász a genyó, mert szegény kóborkutyust lelövi. Az, hogy miért lett gazdátlan azt nem nézzük. Lehet éhezik a kutya és falkában vadászik őzre, nyúlra, fácáncsibére, stb. Egy ilyen "játszmát" gondolom mindenki "szívesen" végignézne. Sorolhatnám még.
Minden vadász szemét, mert ismert a kérdező olyat, aki nem a vadászetika írott és íratlan szabályai szerint cselekedett. Ez butaság.
Rengeteg az állatvédő. Van köztük sok olyan aki komolyan is gondolja és rengeteg olyan akinek jól mutat a FB profilba. Az biztos, hogy vadetető környékén keveset láttam kukoricás zsákkal a hátán.
Hozzáteszem nem ez az egyetlen mód a vad téli megóvásának, védelmének.
A rókát is lelövik. Le bizony. Mióta veszettség ellen - helyesen - vakcinázzák elég kevés a természetes ellensége. Ezért maximum gyéríteni lehet. Ezzel elérhető, hogy kevesebb jöjjön be lakott területre és a biológiai egyensúly megmaradjon. Mari néni tyúkjain túl. Azok is állatok ám, a róka nem visz magával puskát. Szimplán megfolytja a tyúkot. Azért az se kellemes halál.
A halas téma volt a legszebb. A pontynak ki lehet tépni a száját, az nem számít. A horgászat rendben. Legalább Ők megmenekülnek a végítélet elől.
A répát ki lehet húzni a talajból? Az is él és ha kihúzzuk...
Úgy veszem észre, hogy a vadgazdálkodás és a vadászat elért a foci szintjére. Mindenki ért hozzá, de legalább véleménye van. Tiltsuk be mindkettőt. :D :D
Azért jó lenne, ha vkinek ennyire szikla a véleménye akkor kicsit tájékozódna a témában. Szerintem... :)

Mintha a mindenevők közt egyetlen beszűkült látásmódú ember sem lenne..
"A vadász a genyó, mert szegény kóborkutyust lelövi. Az, hogy miért lett gazdátlan azt nem nézzük."
Csak mert valami szr, nem kötelező fokozni, alapból meg kéne akadályozni a kóborkutya fagalmát, be kéne fogni és állatotthonba kéne vinni, az jobb megoldás mint agyonlőni.
"A répát ki lehet húzni a talajból? Az is él és ha kihúzzuk... "
Ezt te sem gondolod komolyan, ilyen ostoba érvek csak akkor merülnek fel amikor már nem tudnak mit kitalálni a vegánság ellen, nem zavar, hogy a növényeknek kémiai reflexeik vannak, és nem fejlett idegrendszerük? Képtelenek öntudatot vagy szemvedést átélni.

Kóborkutya kérdésnek vegyük példának indiát, ahol tilos lőni csak befogni szabad és annyi kóbor kutya van ott, hogy a hét minden napjára jut ember akit halálra tépnek.
De még mindig nem fejtette ki a kérdezőt az alternatív megoldásokról.

Kedves FoggyFlatland YT,
a mindenevők között is van bőven beszűkült ember ezt biztos. Ez szerintem nem vita tárgya, de nem is étkezési szokás a kiváltó ok. :)
Nem tudom, hogy városon kívül találkoztál e kóborkutyával. Gyakran falkába verődnek és legkevésbé alkalmasak a kutyuli-mutyuli befognálakra. Ha az élet úgy hozza, akkor agresszívek és támadnak. Vadásznak - jobban mint az ember - és kegyetlenül széttépi azt ami elé kerül.
Továbbra is tartom, hogy a kóborkutya helyzetért nem a vadász a felelős. Az viszont a feladata, hogy a vadat védje tőlük.
Biztosan van olyan helyzet amikor be lehetne fogni és átadni egy menhelynek ezt nem vitatom. Ezt viszont ebben az esetben bárki megcsinálhatja, nem kell ehhez vadásznak lenni. Nem sok önkéntest láttam kóbor kutyát keresgélve a határba.
A répás témát kicsit szarkasztikusnak szántam, ha nem jött volna át. Csak azért mert ez után nem jutna már semmi élelem. :)
Ebben nem vagyok biztos, de mintha hallottam volna már olyan kutatást, ahol vizsgálták a növények "érzéseit". Állítólag kimutatható volt ahogy a sérülésekre reagáltak.
Részemről semmi bajom azzal aki vega és ezt felnőtten maga dönti el. Ha Ő ezt tartja követendőnek és jónak, akkor tegye, de ezt fordítva is elvárnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!