Hogyan szedjem a fehérje porom?
A napi összbevitel számít igazán, ha wedzés után nem eszel, iszol semmit, akkor sem vágja romba a fejlődésed, ez a normál álláspont a Testépítés szekcióban itt a gyk-n s eléggé összevág azzal, amit tudok a táplálkozásról.
Ha elég fehérjét eszel, tök felesleges, amúgy annyit vigyél be a nap folyamán, amennyi hiányzik, de szilárd ételből legyen a fejérje zöme.
"Hogyan szedjem a fehérje porom?"
Sehogy!!!
"Megéri az a fehérjepor?"
Nem, nagyon gagyi!!!
"hány grammot szedjek naponta edzés után?"
Ebből semennyit!!! Egyébként annyit, amennyit a sportorvosod mond, mert csak ő tudja, hogy milyen edzésen veszel részt milyen gyakran, milyen testalkattal!!!
"Shaker nélkül is fel lehet oldani? Esetleg műanyagflakonba? Kis mérő kanalat adnak a porhoz?"
Kik adnak? Hát már megvetted, nem? Adtak hozzá vagy nem? Basszus... Esetleg nézz bele végre a szatyorba, amiben hazavitted!
Felejtsd el a porokat!!! Egyél halat, csirkét, tojást, stb., normális kajákat, azok a legjobb fehérjeforrások!
Orvos nélkül semmi ilyesmit ne szedj, ha nem akarsz meghalni idő előtt!
3#: nem tudom, te milyen fehérjéket ismersz, de
a, el vagy tévedve, de nagyon
b, trollkodsz/ironizálsz, bár akkor smiley nem ártana.
Kérdező! 14 éves korban kicsit talán korai, de ez is csak tápanyag.
Most, hogy megvetted, nem mindegy, hogy megéri-e? :D Amúgy jó lesz, "nem ezen múlik a forma". A legjobb fehérje a hidrolizált, izolált, koncentrált tejsavó (asszem így vannak a nevek), ezek azért "legjobbak", mert gyors a felszívódásuk. A tiedben sokféle fehérje van (úgy értem van lassú+gyors felszívódású is), amit inkább napközbenre tudnék ajánlani.
Edzés után mehet 1 adag (30g), meg ha úgy van, reggel/este is 1 (tehát 1 nap az elején - szerintem - max 2/nap). Ahány kg vagy, annyiszor 2 g fehérje kell kb. (50kg - 100g fehérje) Ha ez megvan szilárd kajából (csirke, hal, stb.), akkor nem 'kell' enned a port, persze nem tiltott, de mégiscsak jobb a kaja.
Mérőkanál nem jár hozzá tudtommal (454g-os zacskósba nem tesznek), de mérleggel megoldható. Fel lehet oldani shaker nélkül is igen, pl. egy nagy pohárban, de így 1 adagot két részre kell bontani, hogy beleférjen. Műanyagflakonba nem tudom, hogy sikerülne, én próbáltam 40g-ot beletuszkolni (nem fehérje, de ez mindegy), háát, inkább vettem még egy shakert. Nem sok, 500ft, sokkal egyszerűbb.
Kérdésed van írj, én is voltam kezdő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!