Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Itthon végezhető hátizom...

Itthon végezhető hátizom gyakorlatok?

Figyelt kérdés

Gerincferdülésem van és csípő játon is fáj..reményeim szerint nincs sérvem de ha tudtok könnyen végezhető hátizom gyakorlatokat mondani az jól jönne.

Amiket én csinálok, az hasonfekve(nem tudom a pontos nevét: Kobra és sáska?)

ezen kívül síma törzsemelés tarkóra tett kézzel. A másik az hajlított térd állásban, és törzsemelés vízszintesig majd lehajlás. Miket javasoltok, ha van kép anyag is az szuper lenne.

2015. ápr. 19. 11:11
 1/5 anonim ***** válasza:

ilyen problémával orvos állapítja meg a konkrét problémádat,aztán a diagnózis alapján a gyógytornász kialakít neked egy mozgássort.

de jók azok amiket csinálsz amúgy.

a csípőemelést az invertált evezést és a plank-ot is elkezdheted.

így rájuk is tudsz keresni.

és a törzsed első felét is edzed lábemelés,hasprés.

2015. ápr. 19. 16:24
 2/5 A kérdező kommentje:

Én voltam már orvosnál, az sztk-s gyógytorna azért valljuk be inkább nyújtás..Járok/tam tornára, a gyógytornász mondta hogy balról jobbra tornázzak. De mivel ott is sok olyat csináltunk amit nem bírt a derekam( teljes felülés.. stb) inkább itthon kezdtem el és olcsóbb is. Az evezést inkább kihagyom ahhoz én még gyenge nő vagyokXD

De a plankot kipróbálom! azt hittem azt nem alkartámaszban kell, de az menni fog!

Egyébként emellett csinálom amit megtanultam a gyógytornán meg hasonlók.

2015. ápr. 19. 19:36
 3/5 anonim ***** válasza:

a plankot lehet felső fekvőtámasz pózban is csinálni,csak azt sokaknak nem bírja a csuklója 2-3 hét után ha minden nap csinálja.

a könyökölős az nehezebb,de ilyen gond nincs vele.

az invertált evezésről meg nézz képet,hogy mi is az,mert szerintem nem tudod.

az sztk-s gerinctorna meg nagyon is jó,csak persze 1-2 hónap után felerősödsz hozzá és ha nem tudod hogyan kell nehezíteni,akkor nem is fogsz erősödni tovább benne.

2015. ápr. 19. 21:07
 4/5 A kérdező kommentje:

Nekem most épp múlóban van egy ínhüvelygyulladás így a támaszkodás egyenlőre hanyagolva van. Az a baj hogy én többet nyújtok mert fáj a hátam, így kb 1 órát eltornázgatok olyankor, kicsit has hát plusz láb és ennyi. Ha a kezem okés lesz bicikli is jön. Ha időnként emelem a db számot az már gondolom jó. Vagy hogyan gondoltad hogy az sztk-sat is lehet nehezíteni?

Van gumiszalagom is de a kezem miatt az is kilőve most...

2015. ápr. 20. 14:02
 5/5 anonim ***** válasza:

úgy,hogy ha mondjuk kiemelünk 2 sztk-s gerinctorna gyakorlatot a csípőemelést és a térdemelést,akkor ezeket egészen sok módon lehet nehezíteni.

és nem csak úgy,hogy emeled az ismétlésszámot.

érdemes lenne elolvasnod a fegyencedzés című könyvet abban szerepel ezeknek a gyakorlatoknak a nehezítése 10 lépésben.

2015. ápr. 21. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!