Ha izomtömeget akarok felszedni, miért kell nagyon sok mennyiségű szénhidrátot enni?
Ha nézek átlagos izomtömegnövelő étrendeket, akkor azt találom, hogy 2g fehérje/ts.kg. Emellett legalább 3-4g szénhidrtá/ts.kg. írnak elő.
Nyilván kell valamekkora szénhidrát, mivel abból nyeri a test elsősorban az energiát, de ha megnézem a súlyomat, akkor vagyok kb. 80kg. 100g rizsben 75g szénhidrát van. Ha tartanám az előírt mennyiséget, napi kb. fél kg. rizst kellene megennem, ami brutálisan magas. Ennyit nem tudnék megenni. Milyen szerepe van ekkora mennyiségű szénhidrátnak ha heti 3szor edz az ember? A fehérjét megértem, annyi kell az izomépítéshez, de ez a szénhidrát mennyiség elég soknak tűnik.
Akkor olvasd el mit írtam:
"Nyilván kell valamekkora szénhidrát, mivel abból nyeri a test elsősorban az energiát"
Az "előírt" ch töredékét viszem be, fehérjéből sincs meg a napi 2g/tskg, ennek ellenére jól fejlődök, és nem csak külsőleg, hanem erőben is.
"Ha tartanám az előírt mennyiséget,"
nincs előírt mennyiség... ahányan vagyunk annyi félék vagyunk, neked kell rájönnöd, hogy neked mekkora mennyiségre van szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!