Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A Capoeirát miért nézi le...

A Capoeirát miért nézi le mindenki?

Figyelt kérdés

Miért csak hasztalan,ócska táncikálásnak tartják?

Kipróbálta bárki is? Azért, mert van benne ének,zene meg olyan mozdulatok amik nem a verekedés szolgálják?

A többi harcművészetben nincs olyan gyakorlat ami nem kimondottan a verekedés szolgálja?

A minden fél ilyen-olyan kungfu,wusu,wingchun jobb?

Jobban fogsz attól az utcán verekedni,hogy ilyesmit tanulsz?

A karate biztos? Attól,hogy thai boxot tanulsz még nem biztos,hogy az utcán is meg tudod védeni magad.

A capoeira sem feltétlenül rossz csak, mert nem rugdossák össze egymást. El kell kerülni,hogy megrúgjanak.

El kell táncolni!

Kezet nem használnak,de a boxolók meg lábat! Mitől jobb ha valakit rendesen állba tudsz vágni annál ha rendesen gyomorszájon tudod rúgni?

A Savate annyival jobb?

A capoeirából nem lehet hasznosat tanulni?

Ha rengeteg katát tanulsz az jobb?

Ha rossz edző mellet rossz edzéseken veszel rész legyen az thai,kick,karate,nyugdíjas krav maga,aikido az jobb?

A mindenféle kungfu varázslás,silat,eskrima tuti védelem?

Ha a boxot becsülik egy jó ütés miatt akkor a capoeira egy jó rúgásra nem lehet jó?

Csak azt olvasni,hogy a capoeirát Magyarországon rosszul tanítják. A többit mindenhol kiváló szinten?

Biztos, hogy meg fogod tudni védeni magad azzal amit tanulsz?

Tuti, hogy nagyon sokan nem azért tanulnak harcművészetet,küzdősportot, hogy megvédhessék maguk.

Egyszerűen csak tetszik nekik.

Ma már egy rakás helyen van oktatás. Talán az összes megye székhelyen. Brazil tanárok nem csak Bp. tanítanak .

Ha jól tudom rendszeresen van brazil tanár Győrben,Zalaegerszegen,Pécsen,Szeged,Miskolcon,Komárom,

Székesfehérvár.

Tessék kipróbálni !

2014. jan. 25. 22:19
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 A kérdező kommentje:

35-ős király vagy !!

A videó is jó. Ha valaki ezt látja,vad hadonászás,széles mozdulatok,beleugranak a spárgába.... hát ezek alapján nem az utcára való.

Most jön az,hogy mi nem látjuk,hogy minden mozdulatnak jelentése van. A capoeirában szintén. Csak esetleg mások nem látják!

36 is jól szolt. A stíluson kívül magam az egyén számít igazán.

2014. jan. 29. 15:39
 42/63 anonim ***** válasza:

Ha utána csinálod, akkor engem sem győz meg. Addig viszont egy jó képességű ember, akit nem akarom hogy nyakon rúgjon. Kérdés, hogy lenne-e esélyem elmozdulni.

A Capoeirások össze-vissza mozgása mellett sajnos nem biztos.

2014. jan. 30. 22:16
 43/63 anonim ***** válasza:
Szar a capueira.
2014. febr. 4. 22:04
 44/63 anonim válasza:
ez lányoknak való
2014. febr. 5. 09:34
 45/63 anonim ***** válasza:

Tudom hogy ilyen szintű kommentekre.. szóval a fogyókúrás/sportos témakörök flabeloszos kérdezők, válaszolók írásaira jobban megéri reagálni mint erre az utolsó kettőre.

De azért csak a játék kedvéért, megérdemelnének (gondolom férfiként) 1 olyan sparringot, ahol egy capoeirás csaj rúgja őket állkapcson sarokkal.

Azt hiszem egy ilyen tapasztalat simán megér 1-2 fogat, vagy egy laza állkapocs sérülést, törést. Hiszen világnézet formáló tanulság lenne, nemdebár? :)

2014. febr. 5. 09:43
 46/63 anonim ***** válasza:
0%

Hagyjál már a kapuérás csajjal senkinek sincs kedve kinyírni egy nőt.

Sokra megy a kapuérájával ha 5 éve kung fu-zom, 1 évet birkóztam 1 évet kondiztam, 3 évet kickboxoltam.

2014. febr. 5. 14:09
 47/63 anonim ***** válasza:

Magyar kungfu oktatás.. ha a karate oktatás 95%-ban lófenét nem ér, akkor a kungfu oktatás 70-80%-ban nem ér lófittyet, csak viccre jó. Egyébként meg a jól oktatott kungfu éppenséggel nem veri a jól oktatott, igazi riói capoeirát.

1 év birkózás tök jó, csak éppen 1 év az lepkefing.

3 év kickbox az csajos torna. Magyarországon nem jegyzik a kickboxot, csak nagyon elborult versenyzésőrült megszállott sportmániások.

Tehát.. 5 év stabil capoeira múlt (olyan, amilyet mondjuk nem oktatnak akárhol az országban) nemhogy egyenlős esélyeket ad egy 5évkungfuskickoxossal szemben, hanem sokkal meglepőbb mozgáskultúrát mint a kickbox vagy a kungfu.

Tehát meglepetésben a capoeirás vezet.

Ez úgy szokott lenni, hogy úgy rúgnak állon, hogy nem tudod mi a franc történt igazából.

Persze az is lehet, hogy te ölöd meg. Csak nem kellene lenézni, mert hogy közelítőleg hasonló esélyekkel te rogysz padlóra ájultan, még ha jól képzett harcművész is vagy.

És újra írom: nem a táncos tinilány capoeirásokat kell alapul venni. A capoeirát lehet közelharcra használni, egy capoeirás nő is simán képes követhetetlen sebességgel csontrepesztő erősségűt rúgni. Innentől már csak edzés, képzés kérdése az egész.

Ahogy jó karate is létezik, igazából és hatékony tud lenni az is. Csak ritkán találkozunk ilyennel.. De ha karatét hallunk akkor se a sportversenykarate jusson eszünkbe, capoeiránál se. Szerintem.

2014. febr. 5. 14:40
 48/63 anonim ***** válasza:

5 év kung-fu - Ez nulla még, ha shaolin vagy ilyen imádkozó sáska kamu baromság akkor 20 évig is nyomathatja akkor is nulla. Ha wing tsun akkor tízszer sz*rabb a capoeiránál.

1 év birkózás - Nulla. Minimum 3 év kell ahhoz, hogy birkózni alapszinten tudj. (Apám birkózó edző)

3 év kick-box - Tripla nulla. Egy 5 éve kick-boxolónak esélye sincsen egy 1 éve bokszoló ellen.

1 év kondi - Ezen a testépítők röhögnének egy nagyot. Elbírsz egy krumplis zsákot. Gratula!

Magyarul apukán, egy nulla sz*rzsák vagy, nagy pofával.Vered a melled, de nincsen mire. Ennyi.

2014. febr. 5. 18:16
 49/63 aikiboxer ***** válasza:

Szerintem ne egymást fikázzátok, nincs semmi értelme...

Hát nem tudom ami capoeirát én láttam az aTeremben, az ilyen csajos táncika volt, de még milyen csajokkal..... :P

2014. febr. 5. 18:30
 50/63 anonim ***** válasza:

Istenem!

Attól, hogy Te láttál egy olyan sz*r capoeira edzést ahol csaj tanít capoeirának nevezett valamit. Akkor már egyből azt kell feltételezned, hogy maga a capoeira, mint harcművészet az rossz? Istenem, ha Te tudnád, hogy én mennyi határ nagy f*s, kick-box, karate és kung-fu edzést láttam. Ettől függetlenül nem mondom, azt, hogy rossz a karate vagy ilyesmi. Csak a legtöbb helyen van rosszul oktatva ennyi.

2014. febr. 5. 18:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!