Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A Capoeirát miért nézi le...

A Capoeirát miért nézi le mindenki?

Figyelt kérdés

Miért csak hasztalan,ócska táncikálásnak tartják?

Kipróbálta bárki is? Azért, mert van benne ének,zene meg olyan mozdulatok amik nem a verekedés szolgálják?

A többi harcművészetben nincs olyan gyakorlat ami nem kimondottan a verekedés szolgálja?

A minden fél ilyen-olyan kungfu,wusu,wingchun jobb?

Jobban fogsz attól az utcán verekedni,hogy ilyesmit tanulsz?

A karate biztos? Attól,hogy thai boxot tanulsz még nem biztos,hogy az utcán is meg tudod védeni magad.

A capoeira sem feltétlenül rossz csak, mert nem rugdossák össze egymást. El kell kerülni,hogy megrúgjanak.

El kell táncolni!

Kezet nem használnak,de a boxolók meg lábat! Mitől jobb ha valakit rendesen állba tudsz vágni annál ha rendesen gyomorszájon tudod rúgni?

A Savate annyival jobb?

A capoeirából nem lehet hasznosat tanulni?

Ha rengeteg katát tanulsz az jobb?

Ha rossz edző mellet rossz edzéseken veszel rész legyen az thai,kick,karate,nyugdíjas krav maga,aikido az jobb?

A mindenféle kungfu varázslás,silat,eskrima tuti védelem?

Ha a boxot becsülik egy jó ütés miatt akkor a capoeira egy jó rúgásra nem lehet jó?

Csak azt olvasni,hogy a capoeirát Magyarországon rosszul tanítják. A többit mindenhol kiváló szinten?

Biztos, hogy meg fogod tudni védeni magad azzal amit tanulsz?

Tuti, hogy nagyon sokan nem azért tanulnak harcművészetet,küzdősportot, hogy megvédhessék maguk.

Egyszerűen csak tetszik nekik.

Ma már egy rakás helyen van oktatás. Talán az összes megye székhelyen. Brazil tanárok nem csak Bp. tanítanak .

Ha jól tudom rendszeresen van brazil tanár Győrben,Zalaegerszegen,Pécsen,Szeged,Miskolcon,Komárom,

Székesfehérvár.

Tessék kipróbálni !

2014. jan. 25. 22:19
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
Igaz..
2014. jan. 28. 14:52
 32/63 anonim ***** válasza:

Igen jobban tudok verekedni ha kung fu-t tanulok.

Mivel jobb lesz tőle az egyensúly, fájdalom tűrő képesség nagyobb lesz, erősebbek lesznek a végtagok és a test.

Capueira viszont utcán használhatatlan legalábbis a nagy része.

Csináld ezt meg betonon....

http://www.youtube.com/watch?v=APlxSpTZVPI

2014. jan. 29. 10:22
 33/63 anonim ***** válasza:

Utolsó, ezzel viszont szerintem most nem nyertél.

A videón teljesen kemény felületen edzenek, abszolút nem tűnik puhábbnak mint a beton.

Talppal és kézzel érnek a földre, ami reális betonon is.

Az akrobatikus mozdulataik ha nem is mind harctechnika értékűek, de a mozgáskészségük pont ilyen gyakorlatok miatt azt hiszem beláthetó, hogy nagyon fejlett.

A kunguk is a mozgáskészséget, mozgáskoordinációt fejlesztik.

Capoeirások is feledzik a támadó felületeiket, erősek a végtagjaik. Bár az erőt nyilván az egész testük mozgása adja, az egyik legerősebb rúgás a capoeirából ered. Az feledzett sarokkal betalálva csonttörő erejű!

Egyensúly fejlesztésük capoeirásoknak is van (enélkül nem megy az akrobatika sem!)

Fájdalomtűrésük is fejlődik, ha erre edzenek

Bár nem bunyós, de ez a videó nekem tetszett. Ezekből a feketékből kemény bunyós képességeket is kinéznék.

2014. jan. 29. 10:29
 34/63 anonim ***** válasza:

Utolsó nem arra céloztam azzal amit írtam.

Hanem mi van ha kirántják a lábát és fejjel a betonra esik.

Akkor már megáll a tudomány.

Pl: Az én stílusomban nincs is öv feletti rúgás.

2014. jan. 29. 11:28
 35/63 anonim ***** válasza:

Ma 10:22-es válaszoló!

Én vagyok az a válaszoló aki 8 éve bokszol és mellette capoeirázik. Már ne haragudj, de az általad ide linkelt videón csak egy sima edzés látható. Ez nem harc! Most komolyan Te ennyire ostoba vagy, hogy azt hiszed, hogy egy capoeirás úgy verekedne élesben, mint amit a videón látunk? Ha nem értesz hozzá, akkor legalább a butaságodat őrizd meg magadban.

Apropó, ha már megemlítetted a kung-fut. Én sparringoltam már olyan taggal aki 6 éve shaolin kung-fuzott (országos wushu bajnok, a Chan Wu szövetség, tököm tudja milyen tagja), hát nem volt meggyőző! Mikor én elkezdtem ütésekkel sorozni (ökölvívás), akkor csak hátrált (mert ütni nem tudott) és elkezdett rugdosni, hozzáteszem nem is olyan rosszul, biztos gondolta, hogy majd jól szétrúgja a rúgni nem tudó ökölvívót. Ja csak mikor én is megemeltem a lábamat egy martello-ra (ez egy capoeira rúgótechnika), ami a medencecsontjára ment (sarokkal), mindjárt vége lett a sparringnak, csávókám görnyedve ment egy 10 percig.

Hozzáteszem az ökölvíváson és a capoeirán kívül más stílust nem űztem, szóval rúgni capoeirán tanultam meg.

De ha már szóba jött a kung-fu és ment a fikázás arról, hogy capoeirán nincsen harc, csak akrobatika,akkor ajánlom figyelmetek be ezt.

http://www.youtube.com/watch?v=7qC3AnmZgHk

Tessék magyar shaolin oktatás, ha capoeira tánc, akkor ez ötször akkora cirkuszi mutatvány. Itt is ugyanúgy tanulnak akrobatikát, lemerem fogadni, hogy jobban is megy nekik az ugri-bugri, mint a bunyó. Biztos, jobban jársz ha kung-fuzol? :)

Nem mondom, hogy rossz a shaolin kung-fu, mert egy IGAZI shaolin szerzetes is tud akrobatikázni, de mellette komoly harcos is. Az igazi brazil capoeira mesterek is, igen ismerik az akrobatikát, DE BUNYÓZNI IS TUDNAK. Könnyű sparringon leverni egy olyan tagot aki 1 éve capoeirázik (ráadásul rossz helyen), miközben mi 4-5 éve thai boxolunk, és ezek alapján azt mondani magára a stílusra, hogy sz*r. Bezzeg amikor mondjuk nekik, hogy menjenek oda a brazil mesterhez és vele is nyomjanak egy sparringot, akkor bezzeg senki sem meri bevállalni, egyből visszavesznek a pofájukból. Csak a fikázás megy, de amikor ott a lehetőség ,hogy rajoskodjanak a tudásukkal, akkor inkább kussolnak. Itt a többséggel az a probléma, hogy még nem bunyóztak komoly tudású capoeirással. Én tudom, milyen mikor sarokkal letépik az ember fejét. Kaptam már be nem egy ilyet, nem is tagadom. Mondom én aki régóta bokszol.

Egy capoeirás nem úgy verekszik, mint a filmekben. Látszik, hogy Hollywood is rátett egy lapáttal arra, hogy ostobán állítsák be a capoeirát.

2014. jan. 29. 11:38
 36/63 anonim ***** válasza:

"A mi van ha" típusú kérdésekre mindig van olyan válasz, hogy: arréb lép.

Mi van ha mellbe akarnak rúgni téged, és megáll a szíved a traumától. Vagy ugyan ezt késes támadással csinálják.

Hát arrébb lépsz, ezért gyakorolsz. A Capoeirás is arrébb lép és herén rúgja a másik embert, azért gyakorol hogy NE tudják kirántani a lábát.

A továbbiakban minden már csak az edzőn és a gyakorló képességein múlik.. senki sem legyőzhetetlen, de aki ügyesebb (ráadásul az adott pillanatban is jobb formában van, jobb döntéseket hoz) az legyőzi a másik embert, ennyi. Ilyen szempontból a harc stílusa szinte mindegy, ha az fejleszti a reflexeket, mozgáskészséget, megtanít elmozogni, védekezni és támadni akkor lényegében bármely stílus lehet győztes.

Most az más kérdés, hogy Magyarországon capoeirás tinilányoktól, vagy akár fiúktól sem várnék ilyen küzdelemre kiélezett képességeket.. De hát karatésoktól sem, na.

2014. jan. 29. 11:38
 37/63 anonim ***** válasza:

59%-os ismét megmutatkozik a hozzá nem értésed. Ezen a videón pár szimulált technika látható. Nem ebből áll a capoeira teljes technikái, bemutatott 4 technikát. De még csak nem is harci technikákat, hanem alapelmozgásokat. A végén a karfeszítő technika ugyan nem volt rossz, meg a földrevitel sem. Bár capoeirában nem szokás úgy felemelni az embereket, mint a pankrációban, de mindegy. Ha ez neked kamu, akkor egy krav maga vagy egy wing chun videó is az, ott is vannak varázslások, hajaj...de még mennyi... :)

Én nem mondom, hogy tökéletes a capoeira, mert nem az, semmi sem az. De Te még mindig nem fogtad fel azt, hogy a capoeira akrobatikai része NEM egyenlő a harci technikával!

2014. jan. 29. 12:24
 38/63 anonim ***** válasza:

Pedig ez a videó rendben van. Rendkívül lazán és folyamatosan mozog ez a csóka. Az átlag küzdősport színvonal harcosait szerintem körbeugrálja és tényleg akkor rúgja seggbe amikor akarja.

Az emberek többsége nem tud mozogni, a kungfusok gyakorolnak, hogy tudjanak, a capoeirásokon pedig a videó alapján látszik, hogy meg tudnak tanulni. Ez egy kiszámíthatatlan mozgás, ha ezt hozza harc közben az rohadt veszélyes lehet.

Plusz a capoeira mozgása örökké kiszámíthatatlan marad. Senkinek nincs rutinja capoeira ellen, utcán ha a ruházat sem korlátozza ezt a mozgást, mondjuk low-kickekkel és váratlan pofonokkal teljesen reális önvédelem lehet.

Az biztos hogy ha nem lenne a saját edzésem.. választanék mozgást, akkor inkább mennék TÁNC capoeirára is, mint mondjuk egy kravmagára.

Legfeljebb a táncos capoeirát ötvözni kellene box-szal, thai box-szal, az azért gyenge már nem lehet.

2014. jan. 29. 12:27
 39/63 anonim ***** válasza:

41%-os!

Igen igaz, nem is mondtam egy szóval sem, hogy a videón rosszul mozog a csóka. És nem is rosszak azok a dolgok amiket bemutat, de attól még ezek nem harci technikák hanem alapmozgások. Hozzáteszem fontos elsajátítani ezeket is!

A másik kijelentésedre a véleményem, hogy "a TÁNCOS capoeirát kombinálni ökölvívással vagy thai boxal."

Hát elméletben nem lenne rossz ez sem. Mert egy ilyen táncos capoeirán is éppenséggel be lehet gyakorolni az alapmozgásokat, de még így sem lesz az igazi harc technikai szempontból. Igazából egy jó taekwondóval lehetne kombinálni a "táncos" capoeirát. Úgy SOK idő múlva, amennyiben a TKD-s sparringokon a delikvens fokozatosan és gyakran leteszteli a capoeirán tanult mozgásokat, akkor akár jól is kisülhet a dolog.

Viszont egy normálisan oktatott capoeira (ahol nem táncikálás van), simán egyenértékű egy TKD-val, rúgástechnikai szempontból ugyanazt tudja nyújtani, sőt ha belevesszük még a capoeirás földreviteleket is, akkor pedig valamivel, akár még többet is tud nyújtani. Persze ez nem egy 1-2 éves projekt lenne, hanem jóval több.

2014. jan. 29. 13:31
 40/63 A kérdező kommentje:
Miért érzem úgy,hogy mindenki azt hiszi, hogy amikor egy capoeirás verekedésbe keveredik akkor cigánykerekezni meg kézen állni fog mindenféle flikkflakk kíséretében?
2014. jan. 29. 15:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!