Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A Capoeirát miért nézi le...

A Capoeirát miért nézi le mindenki?

Figyelt kérdés

Miért csak hasztalan,ócska táncikálásnak tartják?

Kipróbálta bárki is? Azért, mert van benne ének,zene meg olyan mozdulatok amik nem a verekedés szolgálják?

A többi harcművészetben nincs olyan gyakorlat ami nem kimondottan a verekedés szolgálja?

A minden fél ilyen-olyan kungfu,wusu,wingchun jobb?

Jobban fogsz attól az utcán verekedni,hogy ilyesmit tanulsz?

A karate biztos? Attól,hogy thai boxot tanulsz még nem biztos,hogy az utcán is meg tudod védeni magad.

A capoeira sem feltétlenül rossz csak, mert nem rugdossák össze egymást. El kell kerülni,hogy megrúgjanak.

El kell táncolni!

Kezet nem használnak,de a boxolók meg lábat! Mitől jobb ha valakit rendesen állba tudsz vágni annál ha rendesen gyomorszájon tudod rúgni?

A Savate annyival jobb?

A capoeirából nem lehet hasznosat tanulni?

Ha rengeteg katát tanulsz az jobb?

Ha rossz edző mellet rossz edzéseken veszel rész legyen az thai,kick,karate,nyugdíjas krav maga,aikido az jobb?

A mindenféle kungfu varázslás,silat,eskrima tuti védelem?

Ha a boxot becsülik egy jó ütés miatt akkor a capoeira egy jó rúgásra nem lehet jó?

Csak azt olvasni,hogy a capoeirát Magyarországon rosszul tanítják. A többit mindenhol kiváló szinten?

Biztos, hogy meg fogod tudni védeni magad azzal amit tanulsz?

Tuti, hogy nagyon sokan nem azért tanulnak harcművészetet,küzdősportot, hogy megvédhessék maguk.

Egyszerűen csak tetszik nekik.

Ma már egy rakás helyen van oktatás. Talán az összes megye székhelyen. Brazil tanárok nem csak Bp. tanítanak .

Ha jól tudom rendszeresen van brazil tanár Győrben,Zalaegerszegen,Pécsen,Szeged,Miskolcon,Komárom,

Székesfehérvár.

Tessék kipróbálni !

2014. jan. 25. 22:19
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:

"Legendák helyett a valóság: a capoeirás egyetlen rúgást se tud bevinni. Ennyi.

http://www.youtube.com/watch?v=j_7OFbXSjEo"

Jujj...most találtál egy videót, nagy dolog! Ettől még látszik, hogy nem értesz hozzá. :) De itt vannak ellenpéldák is.

Tessék capoeira-s KO MMA-ban:

http://www.youtube.com/watch?v=pjtK43u7HHU

És még egy, szintén MMA-ban:

http://www.youtube.com/watch?v=il_qcmd1KPk

Tessék kesztyű nélküli capoeira meccsek, nem csak rúgnak ütnek is, és földrevitelek is vannak benne:

http://www.youtube.com/watch?v=BBi-X1XzmXI

Taekwondo-s csávó sparringol capoeirással, és eléggé kiegyenlített a bunyó:

http://www.youtube.com/watch?v=5h2-PPQHXwY

Újabb capoeira Ko MMA-ban:

http://www.youtube.com/watch?v=i_g_xBQ51Io

2014. jan. 27. 21:16
 22/63 aikiboxer ***** válasza:

Az MMA-s fejrúgás highlightok az egy dolog, valóban hasznos lehet a ringben egy-egy akció erejéig, ha pont elkap egy fejrúgást.

De a másik kettő: a TKD-s gyerekkel csak rugdalóznak, ez nem igazi sparring. Megnézném, mit szólna a capoeirás, ha csak kézzel letámadná a másik. Távolról rugdosnak csak egymás felé -- anno karatén játékból csináltunk ilyet edzés után. Ez nem "kiegyenlített bunyó".

A kézzel is verekedő capoeirás videó érdekes, de az hamar lejön a videóról, hogy nem tudnak kézzel verekedni.

2014. jan. 27. 22:02
 23/63 anonim ***** válasza:

"A kézzel is verekedő capoeirás videó érdekes, de az hamar lejön a videóról, hogy nem tudnak kézzel verekedni."

...Ahogyan thai boxolók, karatésok és TKD-sok sem tudnak ütni, ahogyan a bokszolók és a wing chunosok sem tudnak rúgni és ahogyan a BJJ-sok és a judósok sem tudnak ütni és rúgni.

Persze... így van a capoeirások kézzel nem túl jók, hiszen rúgáscentrikus harcművészetről beszélünk. Minden stílusnak meg van a maga előnye és hátránya. Nincsen tökéletes harcművészet vagy küzdősport. Ezért is kell több stílust űzni, hogy tapasztaltabbak legyünk és legyen nagyobb látókörünk is a témában. Tudom, hogy a capoeirában az ütésekre nem fektetnek túl nagy hangsúlyt, éppen ezért is bokszolok 8 éve, többek között. :)

Mindig érdemes belekóstolni más stílusokban is, ezáltal megismerhetjük a sajátunkat is. Például capoeira edzéseken nem csak rúgni tanultam meg, hanem jobb lett a mozgáskoordinációm és a lábmunkám. Ökölvívásban is sokat számít a jó lábmunka és a ritmus érzék, amióta capoeirázok bokszedzéseken sokkal jobb a lábmunkám. Tényleg eltáncolok az ütések elől a ringben. Nekem ezt adta a capoeira.

Thai box edző haverom, aki velem capoeirázik, neki is sokat fejlődött a lábmunkája. Már nem csak úgy nyomja a thai boxot, hogy tipikus nulla lábmunka, vagyis: előre lépek egyet, lecövekel low-kick, majd araszolok megint egyet, megint megállok...low-kick....stb.

Hanem tényleg van már lábmunkája. Ráadásul tanult egy csomó más rúgást is, mert oké, hogy a muay thaiban ott van a low-kick, ami amúgy tényleg hatékony és erős. De ez csak egy darab rúgástechnika akkor is.

Persze a capoeira önmagában lehet nem ér sokat de kiegészítve valamivel már sokat adhat.

Miért a BJJ önmagában jó valamire? Oké ügyes grapler leszel...ja a TATAMIN. Utcán betonon, farmergatyában meglátom, hogy ki fog hemperegni a járdán csak azért mert a háromszög-lábfojtás vagy egy karfeszítő technika úgy kívánja meg. Egy BJJ-t akármilyen öves, utcán a kancigány gyerek is elkeni a száját falusi stílusban, ez a nagy büdös helyzet. Amennyiben viszont a BJJ-s tag űz egy második harcmodort is, egy olyat ahol ütni is tanítanak, akkor már más a szitu természetesen.

Szóval aki igazán meg akar tanulni jól harcolni, akkor minimum két stílust űzzön.

2014. jan. 27. 22:38
 24/63 A kérdező kommentje:

15. válaszoló

Ha ilyen alapokat tudsz akkor kérlek linkeld be vagy küld el nekem, hogy én is elolvashassam és tudjam.

Tényleg érdekel!

Amúgy meg leírtam,hogy már nem járok.

2014. jan. 28. 11:35
 25/63 A kérdező kommentje:

16

Én azt hittem,hogy a harcművészetek(elsősorban a távol keletiek,mert jobbára onnan származnak) messze többről szólnak,ment a harc, a verekedés. Valami belső útról,önmegismerés,elmélyülés,tökéletesítés meg hasonló mit tudom mikről IS szólnak. Ami egy hosszú folyamat.

Az utcára meg leginkább az különböző önvédelmi rendszerek jók. Ilyet is olvastam !

2014. jan. 28. 11:43
 26/63 anonim ***** válasza:

Nem a harcművészetek szólnak önmegismerésről, hanem azok a filozófiák, amiket a harcművészetek megalkotói, gyakorlói dolgoztak ki vagy követtek.

A harcművészetek pusztán komoly eszközök a komoly filozófiák megélésére.

Elmélyíteni és tökéletesíteni a balettot is lehet..

Az önvédelmi rendszerek pedig butított változatai a harcművészeteknek. Olyanok mint az eleve butítva oktatott harcművészetek. Nem adnak sokat, de azért valamire jók. Persze csak ha figyelmen kívül hagyjuk, hogy mennyivel többet is el lehetne érni ha már tanul, gyakorol az ember.

2014. jan. 28. 11:55
 27/63 A kérdező kommentje:
Most itt a pont :...Ahogyan thai boxolók, karatésok és TKD-sok sem tudnak ütni, ahogyan a bokszolók és a wing chunosok sem tudnak rúgni és ahogyan a BJJ-sok és a judósok sem tudnak ütni és rúgni.
2014. jan. 28. 12:04
 28/63 anonim ***** válasza:

Elvben tudnak ütni.. minden harcművészetben van ütés, és álló küzdősportokban is.

Az nem kiindulási alap, hogy a magyar thaiboxolók mondjuk nem ütnek olyan ügyesen.. nekik is az a céljuk, hogy ügyesen üssenek, hát majd ha rájönnek erre akkor elmennek tanulni mást.

TKD-sok is tudnak ütni, és elvileg akarnak is. Koreában legalábbis biztosan.

Hogy itf tkd versenyeken mi van az meg tök mindegy, az nem több mint szamba némi akrobatikus balett mozdulatokkal, ők nem használnak ütéseket, talán szabályokban eleve tiltva vannak, de hát ez.. nonszensz.

Capoeirában viszont a forgásokból kiindulva nagyon nagyokat lehetne ütni (csapni, pofozni) a védelem is nagyon jó lehet az elmozgás miatt, ha valaki jól használja az kézzel is veszélyes lehet. Hiszen az ütemet érzi, kézzel meg nem kell nagy varázslás, szerintem.

2014. jan. 28. 12:13
 29/63 anonim ***** válasza:

Karatésok is kemény, mellkas átütő ütésekre alapoznak, csakezt nem tudják megcsinálni.. hát majd rájönnek hogy normális karate oktatóhoz járnak le edzeni, nem színes öves sportkaratéra, és akkor megtanulhatnak ütni.

De az átlag (sport)karate Magyarországon megint nem olyan szint amihez megéri viszonyítani, szerintem.

2014. jan. 28. 12:15
 30/63 aikiboxer ***** válasza:
Aczél. A küzdősportok nem "butított", hanem "specializált" változatai a harcművészeteknek. Szabályok közé vannak szorítva annak érdekében, hogy az edzőpartner ne sérüljön meg, cserébe viszont küzdelmi rutint és olyan erőnlétet adnak, amelyet a hagyományos edzésmódszerek (formagyakorlatok stb.) nem tudnak. Hogy melyik kell "utcára" az jó kérdés, valószínűleg mindkettő. De a küzdelmi rutin és az erőnlét nagyon fontos, enélkül csak a levegőkékítés megy.
2014. jan. 28. 14:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!