(itf) Taekwon-do-t űző lányok 14-18 év között, hogy tetszett nektek meg ez a harcművészet?
Érdekes kérdés, válaszok.
1. válasz, a tkd nem sport.. pff.
2. válasz tetszik. bár azt várnám egy harcművészetet gyakorlótól, hogy a harci készségek fejlődését is kiemeli, de lényegében tetszett ez a válasz, egy 15 éves lánytól meg pláne.
Én az vagyok, aki a harcművészetek igazi oldalát értékeli, semmibe veszi a jelentéktelen kis 'sportokat', sőt károsnak tartja ha komoly dolgokból (harcművészetekből, jógából.. ) egyszerű kis sportokat csinálnak.
Mert amikor elsportosítanak valamit, az azt jelenti, hogy lebutítják. Valamiből ami eredeti és jó, csinálnak egy egyszerűsítettet, könnyebbet, jelentéktelenebbet.
Kérdező, lehet nem válaszoltam a kérdésedre, hiszen eleve nem vagyok 18 éves kis taekwondo-s tinilány.
Ettől még a kérdésed az én 'világomat' érinti, és teszek megjegyzéseket. Ráadásul még igazán be sem szóltam, megdicsértem a 2. válaszolót.
Be is szólhatok, ugyanis.. tinilányok tkd-n ugrálnak, ez számomra kissé.. groteszk. Bármilyen csodálatos mozgáskoordinációt ad a tkd, ez egy erős külső stílus. Tök jó erős férfiaknak, na de nőknek? Ne vicceljünk már.. a tkd minden, csak nem nőknek kidolgozott harcművészet.
DE ezt nem akartam leírni, mert gondoltam bizonyítom, hogy tudok nem beszólni. De most mégis megtettem.
Egyéb kérdés?
A tkd olyan rúgásokból áll, amik beszakítják a mellkast és a gerinccel együtt segítik távozni a túlnyomást a szervezetben.
Ilyen a veszprémi tkd oktatás, ugye? Hiszen ez Magyarország, a harcművészetek fellegvára.
50-60 kilós nők taekwondoznak, hát persze.
Tudod mikor volt erős a tkd Magyarországon? Én is hallottam róla, 20-30 évvel ezelőtt, tényleg. Azóta..
Kamu van, néhány helyen éppen csak nem rossz az ITF tkd oktatás. A sportos wtf taekwondo már említést sem érdemelne, ezért olyan szomorú amikor valaki sportként tekint egy koreai harcművészetre.
De persze inkább tkd-zzon egy csaj, mint zumbázzon vagy flabeloszozzon, sőt.. mint karatézzon, ezzel egyetértek.
Második válaszoló vagyok. Köszönöm a véleményeket a válaszomról, DE! Mi az, hogy a tkd nem sport? Igenis az. Rengeteg sportot kipróbáltam, köztük a kajakot, a táncot az atlétikát. Ezek közül egyik sem csinál jó alakot. A kajak széles vállakat eredményez az úszástól deszka hátad lesz stb. A tkd szinte majdnekem porcikámat megmozgatja. Koordinál, erősít, erőnléted is lesz tőle, combot főképp fogyaszt (mivel inkább lábas sport) segít a koncentrálásban, és önfegyelemre tanít.
Ami meg kiakasztott: mi az hogy nem nőknek való? Igenis való nekik! A nők 70-80%-a talpraesettebb mint a férfiak zöme. Egyenlőség van! A mai világban egy nőnek tökéletes ez a küzdősport. Hány olyanról hallunk hogy meghalt egy tinédzser lány meg hogy így meg úgy bántalmaztak valakit? Rengeteget! Ezeknek az elkerülésére tökéletes a tkd! Imádom! Négy éve űzöm ezt a sportot és egy napot nem bántam meg belőle. Izmosodtam, két kiváló ifjúsági sportolói díjat kaptam, több mint ötven érmem van, és a családom nagyon büszke rám. És meg mindig 15/L vagyok! És büszke vagyok arra hogy tkdsnak mondhatom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!