Savate és a szabadfogású bírkózás jó kombinációt tesznek ki?
én pl nehezen tudnám elképzelni.
aki a savate-t választja ahhoz alapból közelebb áll természetben a vívó,elmozgó,taktikus állóbunyó,nem a dulakodó test-test elleni küzdelem.
de ha megnézed a nagy savate bajnokokat,mind szikár,vékony ízületekkel rendelkező ektomorf,nem egy birkózó alkat.
ezért is választják hozzá az ökölvívást,mint kiegészítést.
ha univerzális akarsz lenni,akkor ink a thai box/bírkót mondanám.
a savate-ben más az ütő-rúgótáv,mert lábfejjel rúgnak,nem rúghat térddel,nem szabad levédeni a combost,ezért 2x annyit kell mozogni,kivonja magát akció után,nem marad ott.
a magas rúgás közben ottfelejtett lábat nem lehet elkapni.
elütheti,vagy a támadó magas rúgásával egy időben tartólábat rúghat,vagy kettős fedezékkel védi.
a thai boxban közelebb van az ütő-rúgó táv a sípcsonttal való rúgás miatt,kevesebb az elmozgás,levédheti térddel a combost így közel tud maradni,nincsen feltétlen pattogó alapállás,sőt sokan telitalpon küzdenek,van klincs amire építheti a dobásokat,közelharcban megszokja a térdelést,az összekapaszkodva térdelést,elkaphatja rúgás után a kint felejtett lábat,kihúzhatja,indíthat lábfogásból is akciót,kibillentheti az egyensúlyából,magyarul kihúzza a lábát.
egy birkózónak ezek szerintem magas labdák lehetnek ha kigyakorolja rendesen.
ha meg savate-n a hasonlókat erőlteti,a dulakodást,mert megszokta akkor folyamatosan szólnának érte,hogy vívjon,ne maszatoljon,tartsa az ütőtávot,ne fogjon,lábujj párnán pattogjon ne cövekeljen le,meccsen elég gyorsan intik aztán leléptetik ilyenért,pont kinevelik belőle a fogásra képességet.
gondolom mma-zni akar a kérdező később ezzel a kombinációval és hiába az egyik legjobb állóbunyó küzdősport stílus a savate,a thai box a ketrecbe jobban passzolna szerintem, oda a rengeteg savate-os magas rúgás sem kell feltétlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!