Melyik tetszik jobban és miért, a szabadfogású birkózás vagy a cselgáncs?
a sz birkózás.
számomra látványosabb,a múltja is jelentősebb,kb 4000 éves és európai ks ezért is.
edzésfüggő
pl nálunk birkózáson szerintem 30 fekvőnél 60 felülésnél és 100 gugolásnál nincs is több erősítés(elején 30 perc intenzív futás) és aztán technika
mégis rengeteg válogatott srác van itt
de nincs nagy erősítés és judosoknál láttam hogy ott megy a fekvő kötélmászás rendesen
Nekem is a birkózás tetszik jobban, meg birkózok is.
Bár mi azért szoktunk erősíteni: kötélmászás, fekvenyomás, guggolás súllyal, francia rúdas bicepszezés, koponyatörő, mikor mi. :)
Bár nehézsúlyú vagyok hozzáteszem, a könnyebbek (55-70 kg) kötelet szoktak mászni csak, de azt jóval többet, mint én.
Cselgáncsot jobban szeretem, mivel 4évig csináltam, és nagyon élvezhető. Nézd meg az olimpián a cselgáncsosokk is ugyanolyan izmosak. Állítólag a legjobban fejleszti az agy-izom kapcsolatot a cselgáncs. Ha a birkózást választod, az is nagyon jó sport, szóval nem nyúlsz mellé.
Persze, mind a kettő jó sport.Bár én nem értem, hogy cselgáncsban miért tiltották be az első szándékból lábra támadást? Ha jól tudom, azért, mert veszélyes, de hát ez az alapja a szabadfogásnak is.
A kedvencem amúgy Artur Taymazov 3x olimpiai bajnok szabadfogásban.120 kg és 190 cm egy igazi tömegszörny :D
Rendben, köszi a választ :)
Csak azért kérdeztem, mert még nem harcoltam kimonóban, csak télen hosszú nadrágban, bár az is problémás volt lábra menéseknél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!