Szerintetek van értelme így boxolni?
Arról van szó, h kiskorom óta sportolok, jelenleg is crossfittezek.
Na már most újra elszeretnék kezdeni boxolni, de mivel sokat kellene utazni arra gondoltam, h személyi edzőhöz mennék, egy héten egyszer.
Így meg úgy nézne ki a dolog, h a heti 3 cf edzés helyett csak kettő és egy box.
Szal régebben jártam boxra aztán jól hangzik, h egy héten többször, de ugye aki volt már tudja, h most egy kezdő csoportba mi van?
Bemelegítés, utána két kör futás meg a tököm tudja, a lényeg, h 80% számomra fölösleges így, mert állóképességem meg van.
Viszont haladóba meg nem akarok menni, mert technikailag nulla vagyok.
Akkor frankón megmondtad neki és mit csináltok abban az egy órában?
Milyen volt a hozzáállása?
Szerintem:
- Az, hogy más sportban milyen az állóképességed, majdnem teljesen mindegy a bokszban... Annyira különbözik még a különböző küzdősportokhoz szükséges erő és állóképesség is, hogy a bokszedzést semmi nem helyettesítheti. (Eleve nem nagyon ütnek sehol 14 unciás kesztyűvel másfél óra alatt több ezret...) Még a gyakorlott bokszolók is meg akarnak halni két hónap kihagyás után az első héten -- hiába sportoltak közben mást.
- A bokszedzés nem véletlenül van úgy felépítve, okos módon, ahogy. Futás, nyújtás, bemelegítés, ugrálókötél, árnyék, zsák, iskola, ring -- ezeknek mind megvan a maguk mély értelme, pl. a kötélnek a lábmunkában, ritmusérzékben stb. Melyiket akarnád kispórolni? Azt a 2 kör futást az elején (ami után már bokszos gyakorlatok vannak -- egyenessel lépegetés stb.)?
- Nyugodj meg: még a világklasszis versenyzők is, mint Kokó vagy Madár ugyanezzel a módszerrel jutottak el a csúcsra és ma is, ha edzenek, tök ugyanezt csinálják -- és nyugi, van bennük alázat beállni a kezdők közé is...
- Ezt a kezdők/haladók dolgot sem értem -- kötélnél, árnyéknál, zsáknál nem mindegy, hogy ki dolgozik melletted? A ringben pedig a kezdőket mindig haladókkal teszik össze, ennek van értelme -- a haladó tud a kezdőre vigyázni, tanítgatni, gyakoroltatni, nem csapkod össze-vissza stb. Meg tudod én is szeretek akár teljesen kezdőkkel is lenni -- velük csak lábmunkát gyakorlok (amíg ők próbálnak megütni), meg szeretem tanítgatni én is őket. Valahogy ezt az egészet amit írsz, nem nagyon értem.
- Végül a magánedzést se nagyon értem... Nálunk 20-30 ember jár egy edzésre, az edzőink mégis mindenkire egyformán tudnak figyelni. Egyedül nem jó edzeni egyáltalán, nagyritkán a nyári szezonban előfordul, hogy csak 1-2 ember van a reggeli edzésen, elég rossz... Csapatban edzeni motiválóbb, a többiek húznak felfelé folyamatosan, tudod magad a szomszédodhoz viszonyítani stb. Meg tudod a boksz páros sport, legalább két ember kell a kesztyűzéshez -- csak nem az edzővel akarsz kesztyűzni?! És minél több partnerrel kesztyűzöl, annál több stílust, taktikát ismersz meg -- mindenki más és más. Pont azért szoktunk közös edzéseket tartani más klubokkal, hogy ne mindig ugyanazokkal eddzünk... Szóval ennyit a magánedzésekről.
- A heti 1 edzés jobb mint a semmi, de a heti 3 lenne a fejlődés kulcsa, főleg a te szinteden.
Ugyan ez a problémám, h nekem ne mondja senki, h 30 emberre 1 edző olyan, mint 1 edző 1 emberre.
A cf edzés meg simán felveszi a kesztyűt, főleg ha az embernek van boxzsákja meg kesztyűje;)
Szal sok az üresjárat.
Azt elismerem, h nincs kiveösszeütni, de ez a legkevesebb, mert ezen tudok változtatni.
De nekem ettől még akkor se lesz időm arra, h egy héten 3* azért utazzak, h 10 percet rám szánjanak.
Egyébként a frankó megmondás az nem megalázást jelent, hanem h egyenes vagy.
Jah és annyit szeretnék még, h akkor szerinted mire való a személyi edző?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!