Mi értelme van a kűzdősportoknak? (pl MMA)
Szóval mi értelme van ennek? Miért jó az, ha valakit megversz, vagy elvernek? Mi az a hülye közhely, hogy "tisztelt az ellenfeled"? Ha annyira tisztelnéd nem bántanád. Az emberek miért nem lehetnek békések? Miért kell a kisgyerekeket már 8-9 éves korkukban ezekre a hülyeségekre tanítani?
Miért "menőbb" az mma,k1, kickbox stb... ezek a brutális sportok, és miért olyan "gázak" ma már azok a sportok, a "küzdő"sportok amik az agyat és mentalitást is igénybe veszik, mint a kung-fu meg ezek? Nem értem az embereket, de komolyan. Azt szokták mondani, hogy akinek nagy kocsija vagy nagy fegyvere van, annak kis p*cse van, ez is most olyan dolog, hogy aki a legjobban fitogtatja az erejét az egy mentálisan roncs ember?
Leginkább az, hogy MEG TUDD VÉDENI MAGAD!!!! Pl. az utcán, ha rád támadnak, akkor te legyél a győztes. Kitudja mit lop el tőled, vagy hogy elrabol-e. Manaspság sajnos virágzik a szervkereskedelem.
Versenyekre meg azért mennek, hogy összemérjék az erejüket.
MMA nem küzdősport, hanem egy biztonsági szabályrendszer hogy összemérhessék bizonyos képességeiket. Nem csak küzdősportolók, harcművészek is. Anélkül hogy feltétlen meghalna valamelyik fél - ezért kellenek a szabályok. De azért kelljen kreativitás.
Alapvetően egy küzdősport is lehetne gondolkodós, taktikai!
Annyira nem fényezném a harcművészeket, akik meg ölni tanulnak minden edzés alkalmával.. Merthogy ha jól gyakorolnak, akkor még a legbékésebb aikido-s és taichi-s is ezt gyakorolja végső soron.
Más kérdés, hogy az utóbbinak komoly hagyománya van az emberi történelemben, és lehet emelkedett szellemiséggel is gyakorolni.
Miért menőbbek a küzdősportok? Mert az emberek egyszerűbbek. Gyorsabban lehet felszínes eredményeket, látványt elérni a küzdősportokban, illetve ki lehet élni a brutalitást. Ez sokak számára kecsegtető. Az értelmesebbek viszont taktikai kihívást találnak a küzdősportokban is, és aggyal játsszák.
Igény/igényszint. Harcművészetet is tanulhat agresszív lelkisérült erőszakos ember, aztán valahol kamatoztatja a tudását.. Ez nem a küzdősporton vagy az MMA szabályrendszeren múlik. Csak ezeken az edzéseken, versenyeken könnyebb a kamatoztatás, tehát aki csak bunyózni akar de nem utcán, az ilyen edzésekre, versenyekre jár.
Szerintem.
Én kickboxolok de sírnom kell az ilyen kérdésektől,ha Te egy 40 kilós számítógépfüggő csirke vagy eminens stréber vagy akkor mért kell a másik oldalt negatívan elemezgetni?
Vagy próbáld meg akkor szidni ezeket ha legalább az egyikből 1 évet végighúztál.Ha nem akarod akkor meg k....
Na jó, a kickboxoló.. megmagyarázhatja hogy miért szeret másokat rugdosni, versenyzés végett. Kíváncsian várom. Mert ha meg akarna tanulni igazán rúgni, akkor elmenne Taekwondozni vagy Wudangozni. De a küzdősportos versenyek abszolút értelmét.. én addig tudtam követni a kickboxot, hogy fitnesz nőknek. Az oké, hát megmozgat.
De ez a túlzott versengés, ráadásul a harctechnikák valódi hatásának mellőzésével.. Kiveszik a mentalitás, ezt tényleg nem jó végignézni. Harcművészetekből kialakított küzdősportok és versenyek, ez jellemző..
TaplalkozasHarcmuves milyen küzdősportot/harcművészetet tolsz?Jaj bocsi felesleges volt a kérdés mert itt a neten én is egy shaolin nagymester vagyok. :D
Lehet itt az INTERNETEN elemezgetni a küzdést meg fitymálódni erről arról 'nagy ésszel'.Aki nem bírja a pofonokat meg az edzést az nyugodtan zakatoljon magában csak ne adjon neki hangot.
?
Tökéletesen mindegy, hogy én mit gyakorlok. Nevezzük sakknak, az szellemi vetélkedő és fejleszti a taktikai érzéket.
Egyébként ha véletlenül nem lennék shaolini nagymester, akkor már nem lenne értéke a véleményemnek?
Én tényleg nem értem miért jó versenysportot, küzdelmet csinálni a közelharc elmélyült gyakorlásából. Úgy gondolom ez a kérdés, téma sokak életében megfordul, esetleg érdekes vitákat szül.
utolsónak: megbocsáss, de én 3 éve járok edzőteremben, és átélem ugyan ezt (szinte) amiket itt leírtál, mégsem verek másokat, nem bántok másokat, sőt, még csak hozzájuk sem kell érnem, max 1 kézfogás erejéig vagy segíteni 1-1 gyakorlatban.
És látjátok? a "# 3/8" es válaszoló pontosan olyan, amit leírtam. Forrófejű, nagyképű ember, aki csak másokat képes szidni, de értelmes választ már nem képes adni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!