Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi értelme van a kűzdősportokn...

Mi értelme van a kűzdősportoknak? (pl MMA)

Figyelt kérdés

Szóval mi értelme van ennek? Miért jó az, ha valakit megversz, vagy elvernek? Mi az a hülye közhely, hogy "tisztelt az ellenfeled"? Ha annyira tisztelnéd nem bántanád. Az emberek miért nem lehetnek békések? Miért kell a kisgyerekeket már 8-9 éves korkukban ezekre a hülyeségekre tanítani?

Miért "menőbb" az mma,k1, kickbox stb... ezek a brutális sportok, és miért olyan "gázak" ma már azok a sportok, a "küzdő"sportok amik az agyat és mentalitást is igénybe veszik, mint a kung-fu meg ezek? Nem értem az embereket, de komolyan. Azt szokták mondani, hogy akinek nagy kocsija vagy nagy fegyvere van, annak kis p*cse van, ez is most olyan dolog, hogy aki a legjobban fitogtatja az erejét az egy mentálisan roncs ember?

2013. jún. 4. 21:16
1 2 3 4
 1/34 anonim válasza:

Leginkább az, hogy MEG TUDD VÉDENI MAGAD!!!! Pl. az utcán, ha rád támadnak, akkor te legyél a győztes. Kitudja mit lop el tőled, vagy hogy elrabol-e. Manaspság sajnos virágzik a szervkereskedelem.

Versenyekre meg azért mennek, hogy összemérjék az erejüket.

2013. jún. 4. 21:29
 2/34 A kérdező kommentje:
ez eléggé kamu duma, mivel nagyon sokan inkább kezdeményeznek, pl a diszkókban. Van már egy kis (vagy sok) tudásuk, és akkor már mindjárt fitogtatják is
2013. jún. 4. 21:32
 3/34 anonim ***** válasza:

MMA nem küzdősport, hanem egy biztonsági szabályrendszer hogy összemérhessék bizonyos képességeiket. Nem csak küzdősportolók, harcművészek is. Anélkül hogy feltétlen meghalna valamelyik fél - ezért kellenek a szabályok. De azért kelljen kreativitás.

Alapvetően egy küzdősport is lehetne gondolkodós, taktikai!

Annyira nem fényezném a harcművészeket, akik meg ölni tanulnak minden edzés alkalmával.. Merthogy ha jól gyakorolnak, akkor még a legbékésebb aikido-s és taichi-s is ezt gyakorolja végső soron.

Más kérdés, hogy az utóbbinak komoly hagyománya van az emberi történelemben, és lehet emelkedett szellemiséggel is gyakorolni.

Miért menőbbek a küzdősportok? Mert az emberek egyszerűbbek. Gyorsabban lehet felszínes eredményeket, látványt elérni a küzdősportokban, illetve ki lehet élni a brutalitást. Ez sokak számára kecsegtető. Az értelmesebbek viszont taktikai kihívást találnak a küzdősportokban is, és aggyal játsszák.

Igény/igényszint. Harcművészetet is tanulhat agresszív lelkisérült erőszakos ember, aztán valahol kamatoztatja a tudását.. Ez nem a küzdősporton vagy az MMA szabályrendszeren múlik. Csak ezeken az edzéseken, versenyeken könnyebb a kamatoztatás, tehát aki csak bunyózni akar de nem utcán, az ilyen edzésekre, versenyekre jár.

Szerintem.

2013. jún. 4. 22:17
 4/34 anonim ***** válasza:

Én kickboxolok de sírnom kell az ilyen kérdésektől,ha Te egy 40 kilós számítógépfüggő csirke vagy eminens stréber vagy akkor mért kell a másik oldalt negatívan elemezgetni?

Vagy próbáld meg akkor szidni ezeket ha legalább az egyikből 1 évet végighúztál.Ha nem akarod akkor meg k....

2013. jún. 4. 22:52
 5/34 anonim ***** válasza:

Na jó, a kickboxoló.. megmagyarázhatja hogy miért szeret másokat rugdosni, versenyzés végett. Kíváncsian várom. Mert ha meg akarna tanulni igazán rúgni, akkor elmenne Taekwondozni vagy Wudangozni. De a küzdősportos versenyek abszolút értelmét.. én addig tudtam követni a kickboxot, hogy fitnesz nőknek. Az oké, hát megmozgat.

De ez a túlzott versengés, ráadásul a harctechnikák valódi hatásának mellőzésével.. Kiveszik a mentalitás, ezt tényleg nem jó végignézni. Harcművészetekből kialakított küzdősportok és versenyek, ez jellemző..

2013. jún. 4. 23:01
 6/34 anonim ***** válasza:

TaplalkozasHarcmuves milyen küzdősportot/harcművészetet tolsz?Jaj bocsi felesleges volt a kérdés mert itt a neten én is egy shaolin nagymester vagyok. :D

Lehet itt az INTERNETEN elemezgetni a küzdést meg fitymálódni erről arról 'nagy ésszel'.Aki nem bírja a pofonokat meg az edzést az nyugodtan zakatoljon magában csak ne adjon neki hangot.

2013. jún. 4. 23:52
 7/34 anonim ***** válasza:

?

Tökéletesen mindegy, hogy én mit gyakorlok. Nevezzük sakknak, az szellemi vetélkedő és fejleszti a taktikai érzéket.

Egyébként ha véletlenül nem lennék shaolini nagymester, akkor már nem lenne értéke a véleményemnek?

Én tényleg nem értem miért jó versenysportot, küzdelmet csinálni a közelharc elmélyült gyakorlásából. Úgy gondolom ez a kérdés, téma sokak életében megfordul, esetleg érdekes vitákat szül.

2013. jún. 5. 00:14
 8/34 aikiboxer ***** válasza:
100%
Azért jó küzdősportot csinálni, mert JÓ. Élvezetes. Jó érzés lemenni az edzésre, köszönni az edzőnek, koccolni a haverokkal, beöltözni, bemelegíteni, ugrálókötelezni, árnyékolni, zsákolni, kesztyűzni... Jó dolog csatakosra izzadni, elfáradni, erősödni, ellazulni... Jó dolog tanulni, önmagadat a tükörben javítgatni, megérteni egy-egy új dolgot... Izgalmas a ringben lenni, egymással játszani, folyamatosan fejlődni, napról-napra kicsi sikereket elérni és megtanulni kicsi kudarcokkal együttélni... És jó a végén erősíteni, zuhanyozni, és fáradtan hazamenni... És senki nem fitogtatja az erejét, és nem sérült mentálisan... Remélem válaszoltam.
2013. jún. 5. 01:12
 9/34 A kérdező kommentje:

utolsónak: megbocsáss, de én 3 éve járok edzőteremben, és átélem ugyan ezt (szinte) amiket itt leírtál, mégsem verek másokat, nem bántok másokat, sőt, még csak hozzájuk sem kell érnem, max 1 kézfogás erejéig vagy segíteni 1-1 gyakorlatban.

És látjátok? a "# 3/8" es válaszoló pontosan olyan, amit leírtam. Forrófejű, nagyképű ember, aki csak másokat képes szidni, de értelmes választ már nem képes adni. :)

2013. jún. 5. 02:11
 10/34 aikiboxer ***** válasza:
Milyen edzőterembe jársz és mit edzel? Kicsit furcsa a számomra, hogy ha magad is sportolsz, akkor hogy-hogy nem érted, mi a jó egy edzésben... Mintha én meg azon értetlenkednék, hogy mi a jó a testépítésben, vagy a teremfociban -- mindenki azt csinálja, amiben örömét leli, nekünk a küzdősportok adják meg ezt az örömet, nem értem mi a bajod még mindig...
2013. jún. 5. 05:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!