Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi értelme van a kűzdősportokn...

Mi értelme van a kűzdősportoknak? (pl MMA)

Figyelt kérdés

Szóval mi értelme van ennek? Miért jó az, ha valakit megversz, vagy elvernek? Mi az a hülye közhely, hogy "tisztelt az ellenfeled"? Ha annyira tisztelnéd nem bántanád. Az emberek miért nem lehetnek békések? Miért kell a kisgyerekeket már 8-9 éves korkukban ezekre a hülyeségekre tanítani?

Miért "menőbb" az mma,k1, kickbox stb... ezek a brutális sportok, és miért olyan "gázak" ma már azok a sportok, a "küzdő"sportok amik az agyat és mentalitást is igénybe veszik, mint a kung-fu meg ezek? Nem értem az embereket, de komolyan. Azt szokták mondani, hogy akinek nagy kocsija vagy nagy fegyvere van, annak kis p*cse van, ez is most olyan dolog, hogy aki a legjobban fitogtatja az erejét az egy mentálisan roncs ember?

2013. jún. 4. 21:16
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
ha valakinek van esze, arra mindig büszke lehet, amúgy meg való igaz, hogy a kondizástól nagyon sok ember egója az egekbe szökik, de tudni kell hol a határ. De azok is maximum a páváskodásig jutnak el, a verekedéstől ők is tartanak, mert az izom nem egyenlő erő. Ezért is jobb dolog, mert ez olyan sport, amit magunk miatt csinálunk (már aki) és még csak edző sem kell hozzá. Edzek, hogy egészségesnek érezzem magam, hogy fittebbnek, hogy talán tetszek is magamnak. De ezzel megint csak nem bántok senkit, és nem vagyok hatással senkire se fizikailag se szellemileg.
2013. jún. 5. 23:37
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

A küzdősportoknak pont annyi értelmük van, mint más sportoknak. Szerintem a sport nem alakítja, csak felerősíti az emberek személyiségét. Mivel gyúrsz, és én is ezt tettem majd 10 éven át, elmondom, miről van szó.

Legközelebb, amikor a teremben jársz, figyeld meg az embereket. 4 tipusba lehet őket csoportosítani.

1. a jószándékú óriás. Vannak olyan fickók, akik hatalmasak, iszonyat súlyokkal edzenek, mégis, mindig ők köszönnek elsőként, tök normálisak, ha megkéred őket, szívesen segítenek, stb. Ilyen pl a Vörös Zoli, hogy egy testépítőt említsek. Ugyanígy, a küzdőágakban is vannak iszonyat jó emberek, akik emellett normálisak, barátságosak, és nem élnek vissza a tudásukkal. Csak ez nem látszik meg rajtuk, míg egy testépítőn igen. Lehet, hogy rengeteg normális, kedves bunyóssal találkoztál, de nem tudtad róluk, hogy bunyóznak, mert az nem látszik meg, és a szerénységük miatt ezt nem is hangoztatják.

2. sajnos ez a típus az előző sötét oldala, van a termekben a "gorilla", aki bár hatalmas, de egy sheggfej. nem köszön, harsány, nem tiszteli a mások, a kisebbek edzését. Sajnos ennek is megvan a KS-ban a megfelelője. Isten óvjon tőle. Ezek azok a szarzsákok, akik tényleg visszaélnek a tudásukkal. Jellemzően bűnöző életmódot élnek. Ez elítélendő, és a normálisabb helyeken ügyelnek is arra, hogy ilyen alakok ne legyenek. Sajnos viszont mindig egymásra találnak, és megtalálják a módját, hogy folytassák az edzést.

3. típus. Az átlag. ezek a teljesen normális emberek, teljesen normális eredményekkel. egyik sem izomkolosszus, de egy nem sportoló embernél jobban néznek ki. normálisak , kedvesek, barátságosak. A terembe járó emberek 80%-a ilyen. És ez a bunyósokra is igaz. a döntő többség ebbe a kategóriába tartozik. Én is talán. Tudásban semmi extra, de azért egy átlagemberél jobb. és bár "versenyzőnek" tituláltak itt egy korábbi hozzászólásban, nekem a versenyzés is csak hobbi. Az volt a testépítésben is (akármennyire is hihetetlen a fizikumomat tekintve), és az bunyóban is. nem az eredmény motivál, hanem a megmérettetés. Hogy lássam, merre tartok, hogy haladok, másokhoz képest. Másrészt szeretem az lyen események hangulatát. Valami ilyesmit írt aikiboxer is.

És itt van a 4. típus. A konditerem bohócai. Figyeld meg, hogy mindig van néhány, általában tinédzser korú tag, akiknek a testalkata egy sáskáéval vetekszik, viszont mindig roppant magabiztosan adnak tanácsot a testépítés bármely területével kapcsolatban. Tápkieg, ismétlésszám, edzésterv? bármikor szívesen informálnak. még ha nem is kérdezed a véleményüket (általában senki nem is kíváncsi rájuk) Idiótábbnál idiótább gyakorlatokat végeznek( http://www.youtube.com/watch?v=R1UXH3_pf5s )A legszórakoztatóbb bennük mégis az, hogy náluk sokkal magasabb szinten edző srácok edzését is megkritizálják, kijavítják, persze kéretlenül. Nos, ilyen bohócok a küzdőágakban is előfordulnak. Jellemzően, a keményebb irányzatokból kihullanak, de a sok pénzszivattyú varázslóiskola tárt karokkal várja őket. Ők azok, akik a neten osztják az észt az egy igaz stílusról (na jó, hozzáveszik a haverjaik stílusait is) Sok hülyeséget hordanak össze, és lassan kezdik is elhinni azt amit mondanak. Miközben egyre távolabb sodródnak a valóságól, Hatalmas harcosnak képzelik magukat, holott csak néhány súlyzótárcsát lengetnek a farkukhoz kötve.

Amint látod, a bunyó sem sokkal másabb a gyúrásnál. Aki egy barom, az a ugyanúgy lehet egy kigyúrt barom is, ami ugyanolyan veszélyes, mint egy küzdősportoló barom. de nem a sport miatt, hanem az emberi kvalitások (hiánya) miatt.

Az önvédelmi történethez megy annyit fűznék hozzá, hogy okosan cselekedtél, de ugyanabba a szituba én is ezt tettem volna kb. Azért, mert valakinek meg vannak a képességei a harcra, még nem jelenti, hogy mindig ehhez kell nyúlnia. Én pl ha késsel fenyegetnének, odaadnám a pénzemet, telefonomat. Kp sosincs nálam sok, a kártyát viheti :D, a telóm céges, kapok újat. viszont ha elkezdek pampogni mi lesz? kinyírnak. nincs rá sok esély, de egy kicsi azért van. nem tetszik. valószínűbb, hogy a dulakodásban megvágják a kezem. 3 hétig nincs edzés. kuka a ruha, mert csurom vér, stb. pár ezer forintot inkább odaadok azért, hogy ezt elkerüljem. Hogy ne kelljen megvernem. veszteség, de megküzdök vele. Ha valamit, a veszteség elviselését megtanultam a küzdősportokban. És azért ez nem egy olyan rossz dolog a mai világban.

2013. jún. 6. 01:55
 23/34 A kérdező kommentje:

utolsó: igen, ezt nagyon jól leírtad, igazad van, de én elvből nem fogom megérteni ezt a fajta brutalitást, de csak azért, mert én nem tudom de csak úgy funból vagy kíváncsiságból sosem bántanék senkit :/ De téged nem ítéllek el, sőt! CSAK ilyenek kellenének ezekbe a sportágakba, és mindjárt nem lenne annyi brutalitás.

A konditerem ahova jártam 3 éven keresztül bezárt, ezért egy másikba kellett menni és ott csak 2 dologról beszél örökké mindenki: 1, verekedés 2, nők. Nagyon kevésszer van olyan, hogy legalább 1x ne hallanám a terem tulaját beszélni a spanjaival arról hogy hogy megverte ezt meg azt.

És itt hallottam, hogy valami gyerek 1 ütéssel kiütötte a másikat, és azért... a ringen kívül ez elég parás, és kétlem hogy egy hozzá nem értő ember VÉLETLEN bárkit is kifektetne 1 ütéssel (persze sokan tudják hova kell ütni [pl állcsúcsra egyenest], na de kivitelezni már nem olyan könnyű). Nem tudom miért van ennyi agresszió az emberekben :/ Nem vagyunk mi állatok, nem a dominancia számít. Csak kár hogy sokan ezzel nincsenek tisztába :( És elképzelem azokat akik olvassák most ezt és mondják magukban: "ezt a kis csicskát, jaj úgy kiütném a p*csába" :D

2013. jún. 6. 04:04
 24/34 anonim ***** válasza:

"holott csak néhány súlyzótárcsát lengetnek a farkukhoz kötve."

Lehet nem érzed át 10-16 kg teljes húzását :D

Tehát ennél azért nagyobb megdöbbenést meg elismerést vár az ember.

Szerintem ez is egy mélyen húzódó sérelmekről árulkodó komment volt, de ha az írója számára ez az igazság.. és így fel tudja dolgozni.. hát legyen :)

Valaki a 90 napos diétában hisz, valaki meg mások tudását becsüli alá.

2013. jún. 6. 07:37
 25/34 anonim ***** válasza:
Hát az olyan típusú emberek akik folyton arról beszélnek, hogy így megvertem azt, így megvertem azt. A való életben általában még egy legyet sem biztos, hogy megcsaptak. Van egy bizonyos réteg ahol menő ilyeneket mondani.
2013. jún. 6. 08:42
 26/34 aikiboxer ***** válasza:
Kérdező, és tudod, mi a vicces? Hogy tényleg ki tudnának téged ütni a 3.14csába. :)
2013. jún. 6. 20:26
 27/34 A kérdező kommentje:
na gyere pakolj fel :D (csak vicc) Amúgy meg nekik sem jön ám mindig össze, sőt! Nagyon jó vidi erre: https://www.youtube.com/watch?v=y8XYghnBVb8
2013. jún. 7. 04:13
 28/34 anonim ***** válasza:
Ez van akkor, ha a 4. típus bekóstolja az elsőt.
2013. jún. 7. 16:10
 29/34 anonim ***** válasza:

Biztonságérzetet ad.

Izmokkal könnyebb csajt felszedni

Erősebb leszel nem leszel kiszolgáltatva

Magabiztosság

Szórakozás

Hobbi

STB..............

2013. jún. 7. 17:15
 30/34 anonim ***** válasza:

Elméletem:

a sovány gyerek belső vérzésben meghal még a filmezés napján. Mindegy, ha megtartja a magatartását idővel valaki úgyis leszúrná.

A zsíros gyerek 40 éves kora előtt infarktust kap (ráadásul lehet hogy gyilkos is, de ráfoghatja önvédelemre). Egyikük sem tűnik túl szerencsésnek..

2013. jún. 8. 09:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!