Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi értelme van a kűzdősportokn...

Mi értelme van a kűzdősportoknak? (pl MMA)

Figyelt kérdés

Szóval mi értelme van ennek? Miért jó az, ha valakit megversz, vagy elvernek? Mi az a hülye közhely, hogy "tisztelt az ellenfeled"? Ha annyira tisztelnéd nem bántanád. Az emberek miért nem lehetnek békések? Miért kell a kisgyerekeket már 8-9 éves korkukban ezekre a hülyeségekre tanítani?

Miért "menőbb" az mma,k1, kickbox stb... ezek a brutális sportok, és miért olyan "gázak" ma már azok a sportok, a "küzdő"sportok amik az agyat és mentalitást is igénybe veszik, mint a kung-fu meg ezek? Nem értem az embereket, de komolyan. Azt szokták mondani, hogy akinek nagy kocsija vagy nagy fegyvere van, annak kis p*cse van, ez is most olyan dolog, hogy aki a legjobban fitogtatja az erejét az egy mentálisan roncs ember?

2013. jún. 4. 21:16
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Kérdező, én írtam a 3. választ. Mégis kit/mit szidtam?

Leírtam egy nézőpontot. Pro és kontra véleményt is.

Aikiboxer: Ez a dal jutott eszembe ahogy soroltad hogy zajlik az edzés :)

http://www.youtube.com/watch?v=-CiJInerDKg

"Fényben ülés

És széltolás

A széléig

Merészkedés

Napfelkelés

Parton futás

Elbotolás"

2013. jún. 5. 06:32
 12/34 anonim ***** válasza:

Megmondom én miért népszerűbbek a küzdősportok, mint a harcművészetek: mert az emberek használható tudást akarnak tanulni, nem más népek kultúráját. Ugyanis a harcművészet edzéseken az emberekre megpróbálják ráerőltetni más népek kultúráját (legjobb példa erre mikor az edzőt "Sifunak, Senseinek, stb.-nek kell szólítani). Meg, mint írtam használható tudást akarnak az emberek, amik tényleg működnek, és nem olyat tanulni, amiknek a nagy része nem is nagyon működne. Nem kell a mese, hogy a "harcművészetekben az összes technika használható, stb". Ha az összes használható lenne, akkor az MMA-ban miért küzdősport technikákat tanulnak? Nem, nem azért, mert nem férnének be a mostani szabályokban, hanem azért, mert elverték őket mindig. Pedig indultak jó páran.

Meg kedves kérdező a küzdősportok is ugyanúgy igénybe veszik a gondolkodást. Mert, ha valaki csak ész nélkül megy neki a másiknak az esetek 99%-ban veszít.

De jó lenne már, ha a küzdősportolókat nem olyanokkal azonosítanátok, akik lementek 1 edzésre és már rajoskodnak. Mert akkor ennyi erővel a harcművészeket meg a fekete öves Arcművész Aczél/Szondi/TaplalkozasHarcmuves felhasználóval lehetne azonosítani.

2013. jún. 5. 08:35
 13/34 anonim ***** válasza:

Két stratégia lerágott vitája az őskori, ókori, középkori nőszerzésről. Az első taktika a nagyobb súlyok felemelése régóta, ha két férfi nehéz dolgok közelébe kerül, a nehéz dolognak nem lesz jó napja. Hát ettől már az ősi időkben sem biztos, hogy elájultak a nők kivéve, ha a nehéz dolog egy jól megtermett mamut volt. Ma meg végképp nem.

Ennél hatékonyabb lehetett, ha valami nagy durunggal fejbe vágjuk a másikat, vagy karddal ketté és utána elővesszük a legmegnyerőbb mosolyunkat. Finomabb hölgyek esetén garantált az ájulás. A kardos esetben felmerül egy olyan probléma, ha a hölgy keresztény szereti felebarátját, bár a félbevágott ember nem annyira funkcionál, így ez biztonsággal elhanyagolható. Na szóval ez működött régen, de ma ezt rendkívül modortalan viselkedésnek tartják, gyakori következménye, hogy egy zárt helyiségbe kerülünk, ahol már több rendkívül modortalan ember éli életét.

Tulajdonképpen a testépítés és a küzdősport ennek a modernizált elpuhított változatai, egyik sem hatékony. Azonban néhány fickó élvezi, a többi szerencsétlen aki meg ezzel akar nőket felszedni, hát nekik úgyis mindegy legalább addig se a farkukat verik.

A küzdősport vs harcművészet hatékonyságához. Egyrészt egy mamut ellen egy jó lándzsaforgató harcművészeket küldenék nem egy mma-sokat. Bár ha küldeném, akkor az nekem már csak jól lakhatnék, a harcművészek nagyobb eséllyel ejtené el a mamutot, az MMA-sok maradványait meg meg kéne csak keresnem.

Ki várja el egy harcművésztől, hogy MMA-ban teljesítsen? Hát ne tegye addig vagyok nyugodt. Sosem volt esély második, harmadik támadásra, ha az első nem vált be a csatatéren, többnyire halott volt. Ami talán meglepő kocsmai bunyóban edzett ismerősöm tanítom harcművészetre hangos nyüszítései közepette, és nem azért, mert szeretne valami nem hatékony dolgot elsajátítani.

2013. jún. 5. 10:34
 14/34 anonim ***** válasza:

Neutron :D

Mitérdekeltéged: ha az Aczél féle szint lenne az általános színvonal Magyarországon a harcművészetekben, akkor nem lenne nagy gáz. Még mindig sértődött vagy valamire, nem értem mire? Versenyezz, játssz, semmi probléma nincs vele. Csak ne vidd ki a thai-boxot, jiujitsut vagy amit Te gyakorolsz a ringből. Plusz.. ne vonj le elhamarkodott következtetéseket mások közelharci képességeiről, mert gyanítom hogy egyszer ilyen elhamarkodott következtetések miatt pórul járhatsz. Ha gyakoroltunk együtt, és nem rúgtalak tökön, vagy nem szedtem szét a combodat egy rúgással abból ne gondold hogy nem tudtam volna, csak éppen nyilván baráti találkozó alkalmával lehetett szerencséd találkozni velem, ami játékos természetről híres s nem egymás leamortizálásával. Tehát az 'Aczél' szintet nyugodtan el lehet ismerni, az hogy túlélted szimplán a jó természetünknek és egymás életének tiszteletben tartásának köszönhető. Nem szeretem amikor egy küzdősportoló beszól.

2013. jún. 5. 12:51
 15/34 A kérdező kommentje:

TaplalkozasHarcmuves!!

Nem neked írtam, előtted vagy utánad volt egy K1 vagy kickboxoló emberke, annak írtam, ha neked írtam volna akkor a neveden szólítalak!

Amúgy konditerembe járok, csak én edzésnek hívom, valaki írta, hogy akkor miért kérdőjelezem meg a küzdősportokat, és hogy a teremfocit pl miért nem fikázom. A fociban az a lényeg, hogy egy labdát kergess, és nem az, hogy a másikat bántsad. Nyilván ezért játszák a kisgyerekek is, és ezért ilyen nagyon elfogadott sport, mert nem a brutalitásról szól. Az már megint más dolog, hogy egyes focistáknak a pénz a fejébe száll...

2013. jún. 5. 15:20
 16/34 anonim ***** válasza:

Neutron: Igen, régen hatékonyabbak voltak a harcművészetek, mint a küzdősportok. A hangsúly a "régen" szón van. Mára sajnos nem ez a helyzet, ugyanis sok harcművészeti ág egyszerűen nem akar alkalmazkodni a modern korhoz, és még mindig a múltban élnek. Ami régen jó volt, az nem biztos, hogy a mai világban is jó. Hiába tanulsz te meg egy harcművészeti edzésen fegyverekkel bánni, ha utcán nem rohangálsz fegyverekkel. Hiába tanulsz meg valakit a GI-nél fogva a földhöz vágni, az emberek nem GI-ben járnak. Hiába tanulsz meg mezítláb rúgni, mikor utcán cipőben leszel. Ezek miatt a harcművészetek 90% mára már csak hagyományőrző szakkörnek felel meg.

Aczél: Az a baj, hogy az "Aczél" féle szint általános mindenhol, ezért van sok harcművészetnek a színvonala jóval a béka feneke alatt. Tévedésben élsz, ha azt hiszed te jó vagy. Mert egy dologban vagy csak jó: a hülyeségek írásában. Mást nem tudsz, de ezt olyan profi módon, hogy szerintem te is elhiszed azokat, amiket írsz. A hülyeségeid miatt már kész vicc vagy ember, mindenki röhög már rajtad a harcművész ismerőseim közül, hogy mindig más dolgokat írsz. Egyszer isteníted a Taekwondot, máskor lefikázod, utána megint isteníted, stb. Már magad se tudod, hogy miket állítasz, és elvárod, hogy valaki így vegyen komolyan téged?

Nem Sparringoltunk sose, de nem is fogok veled sose. Nem azért, mert félek tőled, hanem te már az én szememben elérted pár hónapja azt a szintet, amikor olyan szánalmasnak találok valakit, hogy még harcolni se állok ki ellene. Annyira rajoskodsz itt, hogy te bárki ellen kiállsz, stb., de esetek többségében mi van mindig? Megpróbálsz lelécelni mikor komolyra fordulna a dolog. Hiába próbálod letagadni, mindig így van. Rejtélyes módon eltűnsz, majd 1-2 hónap múlva adsz csak életjelet magadról. Ha meg mégis nagy nehezen belemész a dologba, akkor is hozod a színvonaladat. Nehogy azt hidd nem hallotam a JiuJitsu-s edzésedről. Mikor 2 hónap múlva voltál csak hajlandó lemenni. De mi is történt? Ja, tudom már: földbe döngöltek. De hónapokig előtte te olyanokat írtál, hogy a Wudang Kung Fudal földharcban is lealázod pillanatok alatt az összes JiuJitsus még a saját szabályrendszerükben, stb. De te ahelyett, hogy elgondolkoztál volna a dolgokon mit csináltál? Elmentél H4xor fórumára fikázni őket, és „Brazil táncos lányoknak” hívni őket. Ez az igazi harcművészhez illő hozzáállás.

Most pedig majd jöhet az a rész, mikor megpróbálod letagadni az egészet, utána meg majd mehetsz H4xor fórumára sírni megint egy sor.

2013. jún. 5. 16:40
 17/34 A kérdező kommentje:

na jó akkor most már én is írok valamit erre:

Soha nem jártam küzdősportokra, fél éve kb egy diszkóban odajött 2 cigány, kötözködtek és az 1ik behúzott 1et, aztán még1et, és mégis sikerült úgy eltalálnom hogy a marhának ömlött az orrából a vér, nekem semmi bajom nem lett. Bementem a diszkóba, szóltam a biztonságiaknak azok elrendezték a másikat. Fél óra múlva kb hívták a haverjaikat, voltak vagy 7-en ellenem. Mit csináltam? Kikísértek a biztonságiak 1 taxihoz és hazajöttem.

Látjátok, az erőszak ellen nem feltétlen erőszakkal kell válaszolni, legalábbis nem a végsőkig, 1 darabig még lehet védekezni, de ha nagyon belefolysz akkor csak 1 sima verekedés lesz belőle, nem önvédelem. Nem kell keresni a bajt feleslegesen, mert majd úgy is megtalál egyszer, és ezért nem azt kell gyakorolni hogy lehet tovább tetőzni, hanem hogy hogy lehet kitérni a baj útjából ha egyszer oda sodródtál. Te mondjuk 2-3 éve már profi szinten űzöd az MMA-t, megtalál valaki belédköt de te szarrá vered abban mégis mi volt az önvédelem? Ez inkább önbíráskodás már, és csak az egódnak fog kedvezni. Ti, Emberek, féltek attól hogy majd csicskának néznek, mert nem válaszoltál vissza az erőszak ellen erőszakkal, pedig csak a hülye barátaitok és ismerőseitek a maguk szórakoztatására akarnak látni erőszakot, mert ők nem mernek erőszakoskodni. Ez a baj a mai világgal, mindenki érvényesülni akar, és nem baj ha ehhez másokon kell átgázolni. Ezért lenne Nektek jó az olyan harcművészet, amit ti leszóltok, mert mondjuk Sensei-nek kell szólítani a mester, pedig ott fegyelmet és tiszteletet tanulnátok, és azt, az ilyen hülye mai sportokkal csak addig tanultok fegyelmet amíg a dolog nem megy a tetszésetek rovására. Mindenki olyan kibaxot egyedi ma már, neki senki se mondjon meg semmilyen frankót, mert ő már tizenévesen tudja mi a frankó, és kapja be az összes tanár, mindenki aki okosabbnak hiszi, vagy okosabb nálam. Csak ennyit akartam, nem akartam veszekedni, csak egy kulturált vitát elindítani.

2013. jún. 5. 16:50
 18/34 anonim ***** válasza:

Mitérdekel

Ennyi a probléma, hogy különböző esetekben különböző módon módon írok a Taekwondo-ról?

Az feltűnt, hogy van 2 ága a TKD-nak, illetve hogy lehet harcművészeteket jól tanítani és tanulni, illetve lehet kevésbé jól? :)

Brazil táncoslányok, hát szerintem ez tök vicces. Ez bánt? :)

Ugyan már, túlzásokba esel. Nem tűnök el, max bannolnak.. küzdősportoló következtetése: megfutamodok. Egészséges szemléleted van barátom :D

Hát jó, akkor ne szimpatizálj velem. Illetve kacagjatok a harcművész barátaiddal. Nyilván ez engem nem nagyon kell, hogy érdekeljen. Tehát hogy összezavarjalak: megvan a véleményem a hazai harcművészet oktatás szintjéről is. Tehát hogy harcművészke vagy küzdősportoló barátok, legények hogyan állnak hozzám, akár idegenként akár ismerősként.. Ha én nem vagyok nagy a szemetekben (finoman fogalmazva) akkor mit gondolsz, nekem mennyit számítotok? :)

Elnézést, ha néhány hirtelen írásaimmal fájdalmat vagy sértődést okoztam, ezt elismerem hogy az én hibám lehet és fejlődnöm kell még. Viszont hogy milyen jitsu edzéssel döngöltek földbe, arra kíváncsi lennék. Versenyzővel gyakoroltam egy BJJ edzésen, én nem éreztem a földbedöngölést, viszont mint említettem: az ember vendég edzésen visszafogott. Lehet te máshogy kezelsz egy ilyen helyzetet, keményebbnek mutatod magad.. én nem. Szeretem a gyakorlást durvulás, sérülésmentesen végezni idegenekkel. Ebből netán a képességeimre következtetsz? :O

Öreg hiba, mint már írtam.

2013. jún. 5. 17:42
 19/34 anonim ***** válasza:

1. Miből vontad le azt a következtetést, hogy fegyverek nélkül rohangálok? Tulajdonképpen kevés olyan dolog van nálam amit nem tudok fegyverként használni, hisz elveszi a helyet a potenciális fegyverektől.

2, Edzéseken formaruhában gyakorlunk, edzés után, ha meleg van levesszük illetve edzésen kívül lent a füvön, parkettán pólóban és cipőben.

3, Fegyverek nélkül sosem érhetsz el olyan szintű mozgáskészséget, mint fegyverekkel is aktívan gyakorolva. Meg a székláb elég ritkán kerül elő, sose hallottunk ilyenről a való életben.

4, Tavasszal, ősszel, télen mérsékelt övön mindeni pólóban mászkál, mert ez egy ilyen kemény népség. Aki meg engem a ginél fogva próbál megdobni annak úgyis kitekerem utána a nyakát, mert az anyja bőrét ráncigálja.

2013. jún. 5. 20:54
 20/34 aikiboxer ***** válasza:

Hú milyen indulatok feszülnek itt, emberek szét ne szedjétek egymást!!! :))) Mindenki ír általában jókat is, hülyeséget is (én is), azért beszélgetünk, hogy tanuljunk egymástól, nem? Az meg, hogy ki milyen szinten van, hát... nem tök mindegy? Mindenki csinálgatja, amit szeretne, úgy, ahogy. Love, peace!

A Kérdezőnek pedig: hát pedig hidd el kedves Kérdező, hogy pont a Hozzád hasonló testgyurmászokról gondolja azt az emberek jó nagy hányada, amit írsz, hogy "akinek nagy kocsija vagy nagy fegyvere van, annak kis p*cse van, ez is most olyan dolog, hogy aki a legjobban fitogtatja az erejét az egy mentálisan roncs ember?". :)))

2013. jún. 5. 23:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!