Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A konzervált hal megfelelő...

Woot11 kérdése:

A konzervált hal megfelelő fehérje bevitelre izomépítés szempontjából?

Figyelt kérdés
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a boltban kapható pl konzerves tonhalat vagy egyéb halat bele lehet-e számítani a napi fehérjebevitelbe, attól félek hogy nem túl egészséges.
2013. máj. 4. 12:04
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
62%
Mindösszesen annyit nem értek, hogy ha egyszer elmondjuk, hogy természetes, miért jön rá mégis a "akkorsem akarok mesterségesen"-válasz? Avagy nem gondolkodunk, nem próbálunk okulni, hanem ragaszkodunk a hülyeséghez, de miért?
2013. máj. 4. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/45 anonim ***** válasza:
Igen természetes, mert fehérje porokat ültetnek a földbe és fehérje porok teremnek-.-" Mégis hogy vonják ki? Kézzel kitépik például a szójából? Vegyianyagokkal!!!! K*rvára természetes......
2013. jún. 21. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/45 anonim ***** válasza:
Ja eltudom képzelni, hogy csípesszel szedik ki a fehérjét:D "Mindjárt megvan főnök csak az utlosónál remeg a kezem." Áh vegyszerekkel dehogy vonják ki. Lehet kalapáccsal kiverik vagy esetleg vésővel? Gondoljátok 100% fehérje por?:D Agymosással biztosan.
2013. jún. 21. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/45 Zakathol ***** válasza:
66%

A tejsavó fehérjét például szűréssel. Csak nem az otthoni tésztaszűrővel amivel anyád csinálja a spagettit.


Nem az a baj, hogy nem vagy tisztában a fehérjeporok elkészítésének mikéntjével, hanem az, hogy nem fogadod el azoktól az igazságot, akik viszont igen.

A fehérjeporok természetes forrásokból, természetes eljárások során, természetes formában tartalmaznak fehérjét, csak a húsnak/tejnek/szójának a testednek haszontalan részei nélkül.


Fehérjéket a mai napig nem lehetséges gazdaságosan(!) kémiai úton létrehozni. Aminosav-láncokat már tudnak csinálni vegyi úton, de olyan mennyiséget ami a táplálékkiegészítő-iparnak szüksége lenne, nem.


Mellesleg pedig megjegyezném még, hogy egy kémiailag tökéletesen egyező vegyület, teljesen mindegy, hogy természetes úton jött létre, vagy laborban kémiai úton. Tökéletes egyezés során tökéletesen megkülönböztethetetlen a szervezeted számára. A kémia nem olyan, mint az autógyártás - hogy a kínai hamis Rolex szarabb, mint az eredeti svájci...

2013. jún. 21. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/45 anonim ***** válasza:

Hiába magyarázod neki, ő elképzelte magának, hogy nátrium-hidroxidból, higanyból és radioaktív hulladékból csinálják.

Azt, hogy membránszűrés, ozmózis, még hírből sem ismeri, de az okoskodás az megy. Hogy ki az agymosott az egy érdekes kérdés.

2013. jún. 21. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/45 anonim ***** válasza:
2013. jún. 21. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/45 Zakathol ***** válasza:

#16: Ez már csak azért vicces, mert az ezt megelőző hozzászólásodban még pont azzal viccelődtél, hogy "Ja eltudom képzelni, hogy csípesszel szedik ki a fehérjét:D "Mindjárt megvan főnök csak az utlosónál remeg a kezem.""


Persze a cikkben idézett "én csupán a puszta kezemet használom ehhez" rész persze az más tészta...


Ez az egyik.


A másik pedig, hogy azért az ne legyen már vitaalap, hogy egy bio-termékekkel kapcsolatos propaganda-cikkben mit állít egy olyan ember, akinek eleve célja, hogy a saját termékét jobbnak tüntesse fel, mint amilyen valójában...

2013. jún. 21. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/45 anonim ***** válasza:

[link]


Talán ezt nem értem mikor azt írja "méréshez használt vegyszerek". Hülye vagyok én ehez...

2013. jún. 21. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/45 anonim ***** válasza:

Azt látjuk. Nem tudom, hogy sikerült belekeverni a mérést, ami talán még egy óvodásnak is egyértelmű, hogy kissé más, mint a készítés.


A készítéskor lényegében szűrés történik, membránszűrés, ami azt jelenti, hogy molekuláris méretekben tudjuk elválasztani az alkotókat. Meg centrifugálás, ami fajsúly alapján választ szét. Tehát igazából fizikai folyamatok.

[link]


Méréskor a fehérjetartalmat mérik meg, hogy mennyi is az annyi. Ehhez már kellenek vegyszerek, hiszen minden mérés azon alapul, hogy valamit reagáltatunk a mintánkkal, majd megnézzük, hogy válaszol, amiből kiszámoljuk a keresett értéket. Itt a fehérjét kénsavval roncsolják, hogy hozzáférhetővé tegyék a fehérje nitrogéntartalmát (ugye azért AMINOsav, mert nitrogén van benne), átalakítják ammóniává, majd egy hótegyszerű visszaméréses sav-bázis titrálással megmérik. Ez kémiai folyamat, úgy hívják, hogy Kjeldahl-módszer. Én pont nem csináltam ezt sajna suliban, mert a fehérjés óra nekünk kimaradt a tavaszi szünet miatt -.-


Amúgy szerinted ami nem a földből terem vagy a fűben rohangál, az nem természetes?

2013. jún. 21. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/45 anonim ***** válasza:
Jaj bocsánat elfelejtettem, hogy ti ott dolgoztok a gyárban.
2013. jún. 21. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!