Hogyan étkezzek? (bőv)
Fogyáshoz a zsíros ételeket is lődd ki, ne csak a cukrosat. Továbbá a cukros vizeket is.
Vigyél be sok fehérjét, különben izomvesztés lesz belőle. Sovány húsok, tojás, sovány túró (ez 0,5 százalékos, és én pl. light joghurttal eszem) jó fehérjeforrás. A túró estére menjen.
Szénhidrátból reggelre a zabpelyhet javaslom, egész jól feltölt, én szintén light joghurttal eszem. Lehet tejjel is, de a tejcukor miatt ne nagyon erőltesd. Ebédhez mehet például rizs vagy barna rizs.
Egyél sok zöldséget (a vitaminoknak is meg kell lenni), de kevés gyümölcsöt (a gyümölcscukor miatt). Ha brutálisan edzzel, vitamin tabi is mehet, a plusz vitamin sose árt.
Na most, a szálkásító étrend úgy néz ki, hogy egy nap beviszel mondjuk minimum 2-2,5g per testtömegkilogramm fehérjét, 2g/ttkg szénhidrátot (ha sok, lehet csökkenteni), és 0,5g/ttkg zsírt. Emellé megy a kellő mozgás. Arra ügyelj még, hogy heti egy kilónál ne legyen intenzívebb fogyás, mert szintén izomvesztés lesz az eredmény. A szervezet ügyesen le tudja építeni az izomzatot, bizonyos esetekben a zsírnál is hatékonyabban. Éppen ezért tilos a koplalás is, hogy az anyagcseréd ne lassuljon, és a szervezet ne álljon be tartalékoló "üzemmódra". Szóval rakd össze az étrended, és egyél sokszor, de keveset.
Egy kis segíség az étrendhez, hogy megleld a felsoroltak és egyebek tápanyagtartalmát:
Te se nagyon értettél meg, ezért is írtam külön kommentet :)
Írod, hogy izmos testet szeretnél. Nah, ahhoz kell némi alap, különben szálkás alkat helyett csont leszel, vagy izom helyett zsír. Tehát ahhoz, hogy felszedj egy kis izmot, tömegnövelő étrendet kell beiktatni. Ez persze némi zsírral jár, de ha jól csinálod, akkor nagy részt izom fog jönni. Mikor sikerült felszedni egy kis izmot, utána jön a szálkásítás, aminek a végére egy formás, szálkás alak rajzolódik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!