Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek ez jó edzésterv?

Szerintetek ez jó edzésterv?

Figyelt kérdés
1 hete járok edzeni konditerembe és ugy gondoltam hogy készitek egy edzéstervet: hétfő-bicepsz+mell, kedd-hát+vádli,szerda-pihenő,csütörtök-váll+tricepsz,péntek-láb+hát,szombat-bicepsz+mell,vasárnap-pihenő. Szerintetek ez igy jó edzésterv? ja és mindegyik izomcsoportra 4 gyakorlatot csinálok 3-4 szériával és 12-15 ismétléssel. Ha tudtok irni minnél jobb válaszokat és hogy miből hányat csináljak és ti mit változtatnátok?
2013. febr. 15. 14:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzés kell 2 hónapig: 

[link]

Majd végezhetsz utána 1-2 hónap un. A-B-A, B-A-B edzést: 

[link]

Utána válthatsz heti 3-4 napos osztott edzésre, ahol már heti egyszer dolgoztatunk meg egy izomcsoportot, de akkor keményen és több gyakorlattal. 

[link]

[link]

2013. febr. 15. 14:25
 2/21 Osynho ***** válasza:

Ez sehogy se jó. Egyrészt Monteznek igaza van, kezdd el egész testest edzéssel.

Viszont haladó szinten se jó a dolog. Sok az edzés. Hétfőn bicepszet csinálsz, amitől másnap durva izomláznak kell lennie, amire hátazni nem a legjobb. Vádlit szerintem nem kell külön edzeni, mehet a láb mellém, de kezdő szinten nem is erőltetném, elég, ha rendesen lábazol. Mell bicepszet miért 2x edzed? Szombat után hétfőn megint ugyan az van? Regenerálódás nem lesz.

2013. febr. 15. 14:43
 3/21 anonim ***** válasza:

Monteznek van igaza, én is egész testes edzéssel kezdtem, ezután váltottam át a mostanira:

Hétfő: Mell-Tricepsz

Kedd: Hát-Bicepsz

Szerda: Pihi

Csütörtök: Váll-Alkar

Péntek: Láb (Comb+Vádli)

Szombat-Vasárnap pedig pihi.

2013. febr. 15. 17:57
 4/21 A kérdező kommentje:
De am mért nem jó az én edzéstervem? mi a hiba? valaki irja le pls. Amugy meg köszönöm a válaszokat!
2013. febr. 15. 20:00
 5/21 anonim ***** válasza:

Pl Osynho is leírta, hogy miért nem jó.

Ha osztott edzésed van, ahogy írtad, akkor egyszer edzünk egy héten egy izmot és izomcsoportonként 3-4 gyakorlattal. Ahhoz pedig utána kell egy hét pihenő, nem pedig újra edzel mell-bicepszre szombaton. Utána pihensz egy napot és hétfőn megint mell-bicepsz. Így nem regenerálódik, nem fejlődik.

És ahogy írtam, teljes testessel kezdj, mert még szoknod kell a súlyokat, ki kell alakulni egy rutinnak, agy-izom kapcsolatnak. Tehát heti háromszor legyen teljes testes és egy izomra elég egy gyakorlat. Később majd mehet osztott, de akkor sem ész nélkül heti többször egy izom.

2013. febr. 15. 20:06
 6/21 A kérdező kommentje:
Tehát akkor hétfőtől kezdjem teljes testes edzéssel? És ha hétfőn,szerdán és pénteken edzenék teljes testre,akkor a 4 pihenőnapon tudnak regenerálódni az izmok?
2013. febr. 15. 20:34
 7/21 anonim ***** válasza:
Így van.
2013. febr. 15. 20:38
 8/21 A kérdező kommentje:
Am még azt megkérdezném hogy hány kilós súllyal csináljam a gyakorlatokat? kifelejtettem hogy: 15 éves fiu vok,60kg,180 cm magas és elég izmos. Meg még leirná valaki hogy hogy lehet(milyen módszerekkel) gyorsan fejlődni?
2013. febr. 15. 20:51
 9/21 Osynho ***** válasza:

Akkora súllyal amennyiből 8-10-12 ismétlést tudsz csinálni. Nagyobb izom csoportokra mehet a nagyobb súly, kisebbekre én szeretek min 10et húzni, de ez már egyénfüggő, hogy kinek mi válik be. Én szeretem pl a nagyobb súllyal végzett sorozatot, ami után vetkőzővel kinyírom az adott izmot.

"60kg,180 cm magas és elég izmos"

A 3 adat közül valamelyik hibás. :D

2013. febr. 15. 20:55
 10/21 A kérdező kommentje:
Nem ugy gondoltam hogy nagyon izmos... :D de nem vagyok fogpiszkáló sem :D Am köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2013. febr. 15. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!