Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan fussak és táplálkozzak?...

Hogyan fussak és táplálkozzak? Apró segítségkérés

Figyelt kérdés
20/f, nem vagyok túlzottan elhízva, csak az elmúlt fél évben pár plussz kilót felszedtem, és ennek leadására azt terveztem h futok. bele is kezdtem 1.5 hete, első pár napba fél órát futottam, de már úgy éreztem megy több is, ézért az előző 5 napba 50-55 percet futottam naponta. régen minden nap jártam futni, 88 kiloval pont jónak éreztem magamat, de azóta ugye eltelt másfél év, és 95+ kilo lettem, és csak annyit akarok fogyni kb amennyi feljött plusszba. napirendem kb ez: reggelire valami a hűtőből, általába 1-2 zsömle+felvágott | 10-11 körül eszek újra valamit, de már kevesebbet, mondjuk 1 szelet kenyér | 1-2 körül megebédelek (általában leves+valami tészta v vmihúsos dolog) | 4 környékén megint eszek valamit amit találok, v esetleg az ebédből újra, szóval bármit ami van ésez után már nem eszek egész nap semmit. és végül 5-6 óra között kimegyek futni ugyebár. szóval igazából az érdekelne h mit kellene változtatni ezen, és h valami veszélye van-e annak h ennyit futok minden nap heti egy pihenővel? kevesebb futás kellene v több kellene v pihenőből kellene több? egyébként kiszámoltam, úgy kb 7 km/h sebességgel kocogok.

2013. jan. 18. 22:04
 1/6 Osynho ***** válasza:
Hát ez az étrend borzalmas! Nagyon kevés a fehérje,az egyszerű szénhidrátokat meg kerüld. Jó lenne nagyságrendileg számolni, hogy hány g ch/protein/zsír fogy naponta. Az olyan dolgok, hogy amit találok nem összeegyeztethetők a diétával. A kaja fontosabb, mint maga a mozgás! 4 után nem enni, meg butaság. Lelassul az anyagcseréd és egyből tartalékolni fog a szervezet a következő érkezésnél. Arról nem is beszélve, hogy nem fogyni fogsz, hanem leépülni, elfogynak az izmaid és hiába lesz kisebb a súlyod, úgy fogsz kinézni mint egy tejeszacskó. :)
2013. jan. 18. 22:12
 2/6 A kérdező kommentje:
akkor valami ötlet, h h osszam el a kajámat? mikor egyek és mennyit?:) hány órakor egyek utoljára?
2013. jan. 18. 22:16
 3/6 Osynho ***** válasza:

Majd úgyis jönnek a hozzáértők és pontosan leírják a dolgokat. :)

A lényeg az emelt fehérjebevitel és a csökkentett szénhidrát. 2,5-3g / tskg fehérje, szénhidrát egyénfüggő, te elég sokat mozogsz, de 2-3g körülre be lehet lőni, esetleg később csökkenteni. Napi 5-6 étkezés, sok víz.

Száraz húsok, tojás fehérje, sovány túró, zabpehely, teljes kiőrlésű liszt, barna rizs, ilyenek. Cukor fehér liszt lehetőleg semennyi.

2013. jan. 18. 22:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez egy ritka rossz étrend. Ez nem is étrend. Ez olyan, mint mikor kinyitod reggel a ruhásszekrényt, és azt a ruhát viseled, ami a kihullott cuccok közül rajtad marad. Ez pontosan ugyan olyan. A különbség annyi, hogy míg az első eset nem lesz rád rossz hatással, táplálkozásban ez borzasztóan fontos. Rengeteg szénhidrátot, fehér lisztet eszel (kenyér, tészta zsömle) egyszerre egy napon!!!! Fehérje pedig egyáltalán nincsen, ennek köszönhetően az izmaid is leapadnak a futástól.

Teljes kiőrlésű kenyeret egyél, ha már kenyér, csirkemell, hal, pulykamell mehet, zöldséggel, tészta helyett kevés rizs. Cukrozott üdítők meg chipszek meg ilyenek felejtősek, egyértelműen. Ehetsz tojást, túrót, gyümölcsöt (gyümölcsöt inkább délelőtt a benne lévő fruktóz miatt), zabkása mehet reggelire pl. Este hat után vétek nem enni, nem is hasznos dolog, lelassul az anyagcseréd. Az se jó, ha estére meg bezabálsz egy csomó kenyeret meg sajtot meg tésztát meg hasonló szívrohamot, viszont nyugodtan egyél, de ne közvetlenül lefekvés előtt, ha lefekvés előtt eszel, akkor inkább lassú lebomlású fehérjét.

A testépítő fiúk majd hátha leírják, hogy milyen az a szálkásító étrend, én azt nem követem, mert nem vagyok testépítő, de sporttól függetlenül oda kell figyelni arra, mit eszik az ember.

2013. jan. 18. 23:47
 5/6 A kérdező kommentje:
nagyjából értem mit egyek, de arra még sneki nem írt h sok v kevés amit futok, meg h mennyit pihenjek, meg h káros lehet-e?:D
2013. jan. 19. 13:34
 6/6 anonim ***** válasza:
A futásból szerintem sok. Minden másnap elég lenne az az egy órahossza, még fejlődnél is tempóban, távban. A köztes napokon meg lehetne mást csinálni: súlyzó, fegyencedzés-szerűség például.
2013. jan. 19. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!