Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 18 éves 172 cm 70 kg-os lány...

18 éves 172 cm 70 kg-os lány vagyok. Hogy eddzek és táplálkozzak, hogy fogyjak, izmosodja, vékonyodjak?

Figyelt kérdés
Az utóbbi évben egy jó 5-7 kg felesleget szedtem fel hála annak, hogy nem mozogtam és keveset sportoltam. Atletikus testfelépítésem van,széles vállam könnyen szedek fel izmot. De én nőiesedni szeretnék...Mit sportoljak, hogy ne "vastagodjak"(pl a combom) hanem szálkásodjak, vékonyodjak? ÉS mit, mennyit egyek? Nem hiszem, hogy elegendő fehérjét eszek egy nap. Kell bármilyen táplálékkiegészítőt vennem , vagy az csak azoknak kell, akik testépítők? Elég kezdő vagyok, minden választ köszönök :)
2011. máj. 10. 10:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
táplálékkiegyészítőt ne. Egyél sok gyümölcsöt és kevesebb szénhidrátot. Sportolás szempontjából kocog, biciklizz, ha má látható a fogyás nem árt elmenni kondiba vagy otthon súlyzózni, erősítő torna.
2011. máj. 10. 11:23
 2/12 anonim ***** válasza:
Eleinte kevés ch t egyél és sok fehérjét és rostot. Ha így sem tudsz kellő mennyiségű minőségi kaját enni akkor 2-3 hónap múlva fehérjét ihatsz ( táplálék kiegészítőt ), de én kezdőknek nem ajánlom. Fuss sokat és magasabb ismétléssel végezz súlyzós gyakorlatokat. 20 ismétlés alá ne menj de 50 fölé sem. 20-30 az ideális.
2011. máj. 10. 12:39
 3/12 anonim ***** válasza:
59%

Egyre több "hozzáértő" van ebben a rovatban...

Egyél sok gyümölcsöt és kevesebb szénhidrátot. < ez paradoxon. A gyümölcs tele van cukorral. Cukor = szénhidrát.

Egyél húst hússal, túrót, főtt/sütött tojás(fehérjét).

Egyszerre fogyni és izmosodni elég nehéz dolog, mert az építő folyamatokhoz extrém magas, a fogyáshoz extrém alacsony energiabevitel szükséges. Értsd lehetetlen.

Első pár hónapban még talán lehetséges (mert, még nem szokott hozzá a szervezeted a terheléshez, illetve az izmaid elkezdenek tápanyagot felvenni), vagy, ha vmi okosságot használsz (de ezen a szinten alapból full fölösleges). Ha a kajád rendben van, akkor mehet tápkieg nyugodtan, leginkább protein, vitamin, glutamin.

2011. máj. 10. 13:11
 4/12 anonim ***** válasza:

Edzés

[link]

Étrend

[link]

Heti 2-3x másik napokon,mint a fenti edzés.

http://www.youtube.com/watch?v=8z8NovjhPGs

2011. máj. 10. 13:35
 5/12 anonim ***** válasza:

de tényleg annyira jó hogy 1. válaszoló leírja a sok gyümölcsöt, kevesebb szénhidrátot, ez paradox is és Kedves Kérdező egyértelműen leírta hogy feltehetőleg nem eszik elég fehéjét. ezek után a válasz nem hogy 'hasznos' vagy 'nem hasznos' de értelmetlen és még csak nem is vicces...

@K.Kérdező - a fentebbi linkek teljesen jók. érdemes lesz megfogadnod!

2011. máj. 10. 17:17
 6/12 anonim ***** válasza:
és Csakegyuser válasza szintén, ki ne hagyjam :)
2011. máj. 10. 17:18
 7/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! Az étrendnél, amit javasoltatok, mi az 5. étkezés? Ami a lap tetején van?
2011. máj. 10. 18:28
 8/12 anonim ***** válasza:

itt épp nincs.. semmi.

de ugyan ezen az oldalon találhatsz hasonló étrendeket, ahol van 5. étkezés is. amúgy hasonló mint a többi, kevesebb mennyiség talán..

2011. máj. 10. 19:02
 9/12 A kérdező kommentje:
de akkor miért van oda írva a vacsora mellé h 510 kcal? :))
2011. máj. 10. 19:17
 10/12 anonim ***** válasza:

akkor most nagyon (nagyon!) figyelmesen nézd meg mégegyszer az étrendet, számold meg mennyi étkezés van..

én igazából nem figyelmesen néztem meg, ezért nem vettel észre..

2011. máj. 10. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!