Tudtok mondani viszonylag jó minőségű, és árú tömegnövelőt?
Én személy szerint tejsavó+gyors ch kombóra esküszöm, ugyanis magamnak tudom belőni az arányokat, illetve a fehérjét bármikor tudom fogyasztani magába vagy zabpehellyel.
Viszont, ha Te mindenképpen kész tömegnövelőt akarsz, olyat nézz, amiben a fehérjetartalom minimum 30%. Remélem segítettem :)
Szerintem olyan tömegnövelőt vegyél amiben a fehérjetartalom több, mint 30%. Több ilyen is van, pl.: Pro nutrition gfx8, Volumass35, Jumbo prof., dymatize hi protein gainer, Vip body deluxe all in one 2.0, Isomass extreme gainer. Gaspari real mass, BSN true mass, stb
De még inkább vegyél egy jó tejsavóproteint és ahhoz tegyél edzés után 40-50g gyors szénhidrátot, pl dextrózt, vitargo-t, supercarb fast-ot, stb.
Így reggel a zabpehelyhez is tisztán (gyors ch nélkül) tudod tenni a proteint a zabpehelyhez, illetve bármikor napközben összetett szénhidrát menjen a proteinhez. Tömegnövelőt, illetve gyors szénhidrátot csak edzés után kellene alkalmazni, mivel csak itt van célja és értelme a cukrok bevitelének. Máskor nem kellene csesztetni az inzulinrendszert.
*sóhaj*
Nem szintetikus (nem is tudunk még olyat csinálni), érved nincs, hogy miért ne lenne egészséges, régen autó sem volt, mégis eljutottak Amerikába is, dobjuk el hát a kocsikat.
Az első nyilván az étrend, senki nem vitatja, de ettől még lehet foglalkozni a kiegészítő témával is.
A tömegnövelőknél a legtöbb esetben valóban jobb a sima protein+gyorsch, de lehetnek olyan esetek, amikor érdemes elgondolkodni egy tömegnövelőn. Te miért szeretnél?
Ma 13.02, te sík hulye vagy. Nincs szintetikus fehérje! Pl a tejsavóprotein is természetes, mivel a sajtgyártás során kelezkező tejsavóból készül. Annyi történik, hogy kiszűrik a tejcukrot, majd porlasztva szárítják, hogy adagolható és hosszan eltartható legyen.
Nem tápkiegen kell élni persze, de edzés után nagy előnye van, mivel gyorsan szívódik fel, így hamarabb tud regenerálódni a szervezet.
Mit nevezünk természetesnek? A Földtörténet mely korában fennálló körülményeket? Amely körülményeknél volt előbbi is, volt utóbbi is, tehát ha azt nézzük, hogy a fejlődés elveszi a természetességet, minden állapotnál volt kevésbé és jobban természetesebb.
A sült hús speciel mióta "természetes"? A csirke mifelénk csak nyersen szaladgál, és ritkán esik bele lávába, hogy megsüljön, muszáj hozzá emberi beavatkozás. Rajtunk kívül minden állat nyers húst eszik (nyilván kivéve a növényevők), így ez is tekinthető egy emberi természetesség-ellenes technikának. A fehérjeporkinyerés tulajdonképpen pont ugyanez. Átalakítjuk a táplálékot a saját céljainkra. De ugyan az emberi gondolkodás nem a természet velejárója-e, ezáltal mint természetes dolog, minden más dologba való beavatkozása nem tekinthető-e ugyanúgy természetesnek? Hol a határ, és miért pont ott? Ezernyi különböző dologra lehetne alkalmazni a logikádat, akár olyan triviálisakra, amik eszedbe sem jutnának, de valamiért mindig a tápkiegek kapják a savazást. Miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!