Milyen tömegnővelőt vegyek?
Elsősorban tömegnövelő étrend kell, anélkül tápkieggel sem médz sokra. Edzés utánra pedig tejsavóprotein + 40-50g gyors ch kell, pl dextróz.
Az ilyen mass 20 és egyéb cukorkupacot felejtsd el.
A proteinhez csak edzés után menjen gyors ch, máskor lassú kell.
Pl reggel: protein + zabpehely.
Ha sz@r a kajád, akkor azt is rendbe kell tenni.
Baromság, hogy cukorkupac kell kezdőknek. Én nekik is a 30% feletti fehérjetartalmú tömegnövelőket ajánlom. Egy kezdőnek is normális tápanyag kell nem cukorbomba!
Értem köszönöm az eddigit, és még egy dologban kérném a segítséged, meggyőztél abban, hogy jobban járok ha nem tömegnövelőt veszek, hanem külön fehérjét a ch-t(dextrózt).
100% Whey Protein Professional-t néztem, mivel 100 % tejsavóprotein, és akkor hozzá simma dextróz. Ez így jó? És milyen arányban kéne a kettő legyen az edzés utániban?
A 100%-ot úgy értsd, hogy csak tejsavóból készült, nem kevert fehérjeforrás. De csak 77%-os, ha nem tévedek, fejből most nem tudom.
Edzés után testtömeg/2 fehérjemennyiség kell grammban, azaz egy 70 kilós embernek, 35g fehérje kell azonnal edzés után. De mivel a proteined nem 100%-os fehérje, így azzal is számolni kell, tehát egy kb 80%-os proteinkészítményből 45g körül kell kimérni, hogy 35g fehérjéd legyen. Így számolj.
A protein mellé menjen 40-50g dextróz, ha 70 kiló felett vagy, akkor mehet 50g. De CSAK edzés után menjen hozzá dextróz vagy maltodextrin, vitargo, stb.
Reggel a zabpehelyhez mehet 25-30g protein és délután is bármikor, akár zabbal vagy teljes kiőrlésű kenyérrel. De ezt ki kell számolni, hogy meglegyen a napi fehéjebevitel és ne csak turmiból álljon. Sőt max a fele legyen tápkiegből, a többi: hús, tojás, este túró!
Azaz napi 2-2,5g x testtömegkg fehérje kell és 5-6g x ttkg szénhidrát.
Szójás cuccot nem javaslok semmikorra. Inkább válassz whey-egg-kazein tartalmú complex proteint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!