Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen tömegnővelőt vegyek?

Milyen tömegnővelőt vegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon vékony vagyok és már egy ideje járok konditerembe, és izmosodok is, hétről hétre látom magamon az eredményt de a kilók nem jönnek fel. A kajámra nem nagyon tudok odafigyelni, gondolom ez is nagy akadály, de hízni szeretnék, ezért úgy döntöttem tömegnövelőt vásárlok. Mit ajánlotok? Amennyit én utánajártam a "Mass" a legolcsóbb de leggyengébb megoldás is, a valamivel jobb a "Jumbo" lenne. Melyiket ajánlanátok? És a Mass mellé nem kéne külön fehérje, mondjuk 100% WPP? Mert ugye az kevés van benne.

2012. dec. 25. 22:05
 1/9 anonim ***** válasza:

Elsősorban tömegnövelő étrend kell, anélkül tápkieggel sem médz sokra. Edzés utánra pedig tejsavóprotein + 40-50g gyors ch kell, pl dextróz.

Az ilyen mass 20 és egyéb cukorkupacot felejtsd el.

A proteinhez csak edzés után menjen gyors ch, máskor lassú kell.

Pl reggel: protein + zabpehely.

2012. dec. 25. 22:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Ha szar a kajám nem lenne jobb tömegnövelőt venni inkább? Meg mondtad, hogy az ilyen "cukorkupacot" hanyagoljam, akkor milyet ajánlanál viszonylag kezdőnek? Úgy olvastam 30% fehérjetartalmú tömegnövelőre csak haladóknak van szükségük.
2012. dec. 25. 22:29
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha sz@r a kajád, akkor azt is rendbe kell tenni.

Baromság, hogy cukorkupac kell kezdőknek. Én nekik is a 30% feletti fehérjetartalmú tömegnövelőket ajánlom. Egy kezdőnek is normális tápanyag kell nem cukorbomba!

2012. dec. 25. 22:39
 4/9 A kérdező kommentje:

Értem köszönöm az eddigit, és még egy dologban kérném a segítséged, meggyőztél abban, hogy jobban járok ha nem tömegnövelőt veszek, hanem külön fehérjét a ch-t(dextrózt).

100% Whey Protein Professional-t néztem, mivel 100 % tejsavóprotein, és akkor hozzá simma dextróz. Ez így jó? És milyen arányban kéne a kettő legyen az edzés utániban?

2012. dec. 25. 22:50
 5/9 anonim ***** válasza:

A 100%-ot úgy értsd, hogy csak tejsavóból készült, nem kevert fehérjeforrás. De csak 77%-os, ha nem tévedek, fejből most nem tudom.

Edzés után testtömeg/2 fehérjemennyiség kell grammban, azaz egy 70 kilós embernek, 35g fehérje kell azonnal edzés után. De mivel a proteined nem 100%-os fehérje, így azzal is számolni kell, tehát egy kb 80%-os proteinkészítményből 45g körül kell kimérni, hogy 35g fehérjéd legyen. Így számolj.

A protein mellé menjen 40-50g dextróz, ha 70 kiló felett vagy, akkor mehet 50g. De CSAK edzés után menjen hozzá dextróz vagy maltodextrin, vitargo, stb.

2012. dec. 25. 22:58
 6/9 A kérdező kommentje:
Király vagy, ment a zöld végig! Még annyi lenne, hogy reggeli zabpehelyhez mennyi protein mennyen, és nem edzés napon és küldjem be délután a proteinadagot?
2012. dec. 25. 23:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Reggel a zabpehelyhez mehet 25-30g protein és délután is bármikor, akár zabbal vagy teljes kiőrlésű kenyérrel. De ezt ki kell számolni, hogy meglegyen a napi fehéjebevitel és ne csak turmiból álljon. Sőt max a fele legyen tápkiegből, a többi: hús, tojás, este túró!

Azaz napi 2-2,5g x testtömegkg fehérje kell és 5-6g x ttkg szénhidrát.

2012. dec. 26. 05:51
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, még annyi, hogy a reggeli turmixba és a délutániba( nem edzésnapon) jó lenne-e egy kevert fehérje, mert akkor a tejsavófehérjét tartogatnám edzés utánra. Mondjuk Power Pro vagy Power Protein.
2012. dec. 26. 10:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Szójás cuccot nem javaslok semmikorra. Inkább válassz whey-egg-kazein tartalmú complex proteint.

[link]

2012. dec. 26. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!