Fehérjepor, hízás? (22/L)
Tudom, hogy több ilyen kérdés is van már, de hálás lennék, ha nekem is válaszolnátok.
172 centi és 49 kiló vagyok, túl soványnak tartom magam és izmosodni+híni szeretnék. Túl sok idöm nincs sportra, heti 2-szer tornáznék otthon vagy elmennék úszni, egyszer pedig az egyetemen tesire.
Sajnos enni sincs sok idöm általában, de tudom, hogy erre figyelnem kell, igyekszem is. Ha esetleg étrend-tippeket írtok, kérlek, vegyétek figyelembe, hogy vegetáriánus vagyok.
Ja, és véletlenül hozzájutottam ma ajándék fehérjeporhoz, azt érdemes innom vagy felesleges?
Edzés után szinte kötelező egy jó tejsavóprotein. Sosem felesleges, sőt reggel is mehet a zabpehyelhez.
De ez még édeskevés egy tömegnöveléshez.
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Nőknek 3-4g x testtömegkg szénhidrát kell!
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Tudtommal az vegetáriánus.
Hasznos válaszok is jöhetnének..
Leírtam, hogy jó a protein, hasznos. Írtam tápanyagarányokat, linkeltem rengeteg étrendet.
De akkor ez nem elég..:)
Nem értem a logikát! Semmilyen húst nem ehetsz, esetleg csak tojást tejterméket. Ugye?
A testépítők itt a forúmon meg azt mondták, hogy a fehérje por ugyanolyan kaja mint bármi más. (csak por formájában).
Akkor vagy te vagy kamu vega (a csirke mellet nem eszed meg szilárdan, de porként már igen), vagy a testépítők kamuztak a fehérje porral kapcsolatban, és nem hús van benne, hanem valami más?
Az összetevőjébe meg ilyeneket nem írnak bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!