Tejsavó fehérje/ fehérjepor és a casein között mi a különbség? Kettőt lehet egyszerre is szedni?
Mind a kettő tejfehérje, a tejsavó a sajt és túrógyártás során keletkezett melléktermék. Ezt szűrve és porlasztva szárítva kapják a tejcukor nagy részétől megtisztított tejsavóproteint, ami nagyon gyorsan szívódik fel, ezért jó edzés utánra. A kazein pedig a sajtban, túróban marad.
A kazein emésztése pedig több órás folyamat, ezért a legalkalmasabb beviteli ideje a lefekvés előtti időpont, mivel így tudod az izmokat éjszaka is táplálni fehérjével.
Egyszerre lehet használni, pl napközben, ha egy étkezést kell helyettesíteni vele, de külön-külön van nagy szerepe.
A whey és a caseinek között is vannak különbségek. Gyártásuk során kapunk whey koncentrátumot (több fajta koncentráció) és izolátum a legmagasabb koncentráció, nagyon kevés esetleg 0% szénhidrát és zsír taralommal.
A Casein esetében van a minőségi (minimális szénhicrátot) tartalmazó micellar, és van még kalcium és nátrium kazeinek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!