Rendszeresen járok gyúrni és most épp diétázom. Szerintetek van különbség egy normál zsírszegény fehérjepor és egy olyan között, amit szálkásításhoz ajánl a gyártó?
Értem köszi,de én inkább arra lennék kíváncsi,hogy megfelelő diéta mellett a szálkásításhoz ajánlott fehérjével látványosabb-e tényleg a "fogyás".
Valószínűleg úgyis meg fogom tapasztalni,de azért érdekel :)
minden fehérjeporban ugyanaz van: fehérje, egy kevés ch és némi zsír.
a különbség abban rejlik, hogy tejsavót (whey) vagy kazeint (casein) tartalmaznak. Az előbbi ugyanis gyors felszívódású, ezért közvetlen edzés után, vagy reggelibe ajánlják. A kazein lassú felszívódású, azaz éjszakára, vacsorahelyettesítőként kellene funkcionálni.
Elméletileg az lenne a helyes, ha mindkettőből lenne, és edzés után lehúznál egy gyorsat, majd vacsorára lassút, de ez iszonyú sokba kerülne...
Ezért én kizárólag gyorsat veszek, edzés után iszom, és a vacsorát is kiváltom vele. Azzal a különbséggel, hogy vacsorára tejjel iszom, vagy ezek mellé sovány túrót, mert ezek elvileg lassítják valamennyire a felszívódást.
Áhá,kösz.Ennyire nem mélyedtem bele,de máris okosabb lettem.
Na igen, drága lenne mindkettőből tartani.Nem olcsó mulatság erre áldozni.Rendes kaja+tápkieg nem két fillér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!